Sabi32
Fanka BB :)
Ja to mam mdlosci i bez ciąży ostatnio nawet na poranną kawe, także ten...Ja miałam mdłości zawsze krótko po pozytywnym teście ciążowym, ale bardzo leciutkie. Więc ja też mam od razu.
Ja też biorę metę od 3 i pół tygodnia. Najpierw pół tabletki na noc, potem pol rano i pół wieczorem I teraz pół rano i jedna wieczorem. Od następnego tygodnia mam brać już 1 rano i 1 wieczorem - po 1000 mg każda.
Miałam kilka razy biegunkę, raz bolał mnie żołądek, ale nazarlam się czekolady bez cukru [emoji28]
A tak to czuję się się lżejsza i mam więcej siły. I [emoji90] często. I pierdzioszki [emoji85][emoji85][emoji85]
Pamiętaj że dieta z niskim indeksem glikemicznym i sport są bardzo ważne! Ja idę w poniedziałek do dietetyka opracować dietę, po ciążach chciałabym całkiem zejść z mety i zostać tylko na diecie i sporcie.
A jesli chodzi o metę w ciąży to są lekarze ze starej szkoły, którzy zabraniają, ale moi lekarze mówią jednoznacznie żeby brać w ciąży. Ja 2 razy poroniłam prawdopodobnie przez cukry, ale tego na 100% nie wiem, dlatego nie zamierzam odstawiać w ciąży. W Niemczech mówi się na to terapia off label.
Jest nas więcej z rocznika 88! [emoji123][emoji123][emoji123]
Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać