reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja miałam mdłości zawsze krótko po pozytywnym teście ciążowym, ale bardzo leciutkie. Więc ja też mam od razu.

Ja też biorę metę od 3 i pół tygodnia. Najpierw pół tabletki na noc, potem pol rano i pół wieczorem I teraz pół rano i jedna wieczorem. Od następnego tygodnia mam brać już 1 rano i 1 wieczorem - po 1000 mg każda.
Miałam kilka razy biegunkę, raz bolał mnie żołądek, ale nazarlam się czekolady bez cukru [emoji28]
A tak to czuję się się lżejsza i mam więcej siły. I [emoji90] często. I pierdzioszki [emoji85][emoji85][emoji85]
Pamiętaj że dieta z niskim indeksem glikemicznym i sport są bardzo ważne! Ja idę w poniedziałek do dietetyka opracować dietę, po ciążach chciałabym całkiem zejść z mety i zostać tylko na diecie i sporcie.
A jesli chodzi o metę w ciąży to są lekarze ze starej szkoły, którzy zabraniają, ale moi lekarze mówią jednoznacznie żeby brać w ciąży. Ja 2 razy poroniłam prawdopodobnie przez cukry, ale tego na 100% nie wiem, dlatego nie zamierzam odstawiać w ciąży. W Niemczech mówi się na to terapia off label.

Jest nas więcej z rocznika 88! [emoji123][emoji123][emoji123]
Ja to mam mdlosci i bez ciąży ;) ostatnio nawet na poranną kawe, także ten...

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu 😁🤣 jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać 😅

reklama

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu [emoji16][emoji1787] jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać [emoji28]
Niestety mi też często przed okresem się zdarzają [emoji2368][emoji2368][emoji2368]

Ja oczywiście wiem to doskonałe. Bo to jest mój test , ale moja znajoma strasznie się upiera że widać cień [emoji23] i że na pewno coś się tam dzieje [emoji23]
Choć na pewno nic się nie dzieje bo w tym miesiącu starań nie było bo mąż w delegacji [emoji17]
A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]
No niestety, ale nic tu nie ma...
received_313958249914786.jpeg

Ja oczywiście wiem to doskonałe. Bo to jest mój test , ale moja znajoma strasznie się upiera że widać cień [emoji23] i że na pewno coś się tam dzieje [emoji23]
Choć na pewno nic się nie dzieje bo w tym miesiącu starań nie było bo mąż w delegacji [emoji17]
A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]Zobacz załącznik 1168245
Testy owu wyglądają "prawidłowo" jak na tydzień przed @ czyli negatywne tak jak być powinno[emoji4]

Ale dzis az mi sie lepiej zrobiło, jak zobaczylam pozytywny test owu 😁🤣 jakby glowa nawet przestala mnie bolec i ogolnie wstalam posprzątać 😅
U mnie test owu nie miał tak wyraźnej kreski, a i tak działaliśmy. Teraz kupię taki z apteki, bo jest czulszy. Zazdroszczę kreseczki 😍 przynajmniej wiesz, że pik był🙂

Tak zrób! Ani dnia wcześniej, odczuwasz jakieś bole? Albo masz jakieś ciążowe objawy? 😊😁
Pobolewa w brzuchu jak ma @ czyli taki standard jak na początek, zawsze tak miałam. Nawet jeansy wczoraj założyłam to już mnie bardziej bolało. Piersi większe i bolace ale głównie na "wolności" bolą 😂
Ja mdłości w żadnej jakiś wielkich nie miałam tylko takie dziwne uczucie rano przy pierwszym posiłku.
Mam też wrażenie że przy zbliżeniu z mężem jest inaczej.

A zw dostałam dziś paczuszka z testami owu i jakieś nowe testy ciążowe to sobie wypróbowałam [emoji16] A tu moje testy owu na tydzień przed @ [emoji28][emoji28]Zobacz załącznik 1168245
Ja tez dzis dostalam :)no testy sa negatywne tak jak byc powinny 😉

reklama
Pobolewa w brzuchu jak ma @ czyli taki standard jak na początek, zawsze tak miałam. Nawet jeansy wczoraj założyłam to już mnie bardziej bolało. Piersi większe i bolace ale głównie na "wolności" bolą 😂
Ja mdłości w żadnej jakiś wielkich nie miałam tylko takie dziwne uczucie rano przy pierwszym posiłku.
Mam też wrażenie że przy zbliżeniu z mężem jest inaczej.

Mnie cały czas bolał lewy jajnik, dziś kuźwa zaczął prawy a lewy wcale nie dokucza mi 🤣🤣🤣 sutki to jakby ktoś piłą motorową przeleciał,ale to juz pisałam ostatnio. Miałam wrażenie, że tydzień temu miałam mocne mdłości, a teraz jakos mniejsze, ale węch szook, nawet nie myślałam, że można wszystko wyniuchać 🤣🤣🤣

A co do seksów, to zaniedbałam sprawę ostatmio, bo najpierw bolał mocno brzuch, teraz wracam to się kładę i zasypiam a mąż po maratonie w tym cyklu to chyba dochodzi do siebie, bo nie nalega nawet. Nie budzi w nocy 🙉🤭

Do góry