reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Oj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.

Widzę sporo testów na początku września się szykuje 💪 ja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu :)
mam nadzieje, ze te testy wyjdą jak największej ilości z Was i ze ktoś się nowy pojawi na testowanie na przełomie września i października co bym sama z tym nie została 😂 nie dziele się z przyjaciółka staraniami bo ciężko zniosła swoje poronienie i jakoś tak ten temat mi nie przechodzi przez gardło, ani z rodzicami, bo będą mnie stresować, tylko ja, narzeczony i wy 😁 No i pies nam chyba kibicuje 😂

mam nadzieje, ze te testy wyjdą jak największej ilości z Was i ze ktoś się nowy pojawi na testowanie na przełomie września i października co bym sama z tym nie została 😂 nie dziele się z przyjaciółka staraniami bo ciężko zniosła swoje poronienie i jakoś tak ten temat mi nie przechodzi przez gardło, ani z rodzicami, bo będą mnie stresować, tylko ja, narzeczony i wy 😁 No i pies nam chyba kibicuje 😂

Ja najwcześniej w połowie jak coś więc spokojnie 😁

Ja sobie dzis zmierzylam temp o 15, pierwszy raz i mialam 37,2 12dc...od jutra mierze rano tak jak powinno byc, zobaczymy ;)
Ja tak normalnie z rana mam ok 35 (faza ta po okresie, matko nie pamiętam która to ale chyba folikularna 🙈) a ta druga rano nieco ponad 36 stopni. W dzień zawsze mam do 36.6. Ale teraz ciepło, ja się mogłam podziebic, mam alergię teraz mocną, denerwuje się mocno. To i temp może taka być. Ale cycusie to.mam jak flaczki🙈 nie wiem co to moje dziecko z nich wysysa😂

reklama
Do góry