reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Oj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.

Widzę sporo testów na początku września się szykuje 💪 ja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu :)
mam nadzieje, ze te testy wyjdą jak największej ilości z Was i ze ktoś się nowy pojawi na testowanie na przełomie września i października co bym sama z tym nie została 😂 nie dziele się z przyjaciółka staraniami bo ciężko zniosła swoje poronienie i jakoś tak ten temat mi nie przechodzi przez gardło, ani z rodzicami, bo będą mnie stresować, tylko ja, narzeczony i wy 😁 No i pies nam chyba kibicuje 😂

mam nadzieje, ze te testy wyjdą jak największej ilości z Was i ze ktoś się nowy pojawi na testowanie na przełomie września i października co bym sama z tym nie została 😂 nie dziele się z przyjaciółka staraniami bo ciężko zniosła swoje poronienie i jakoś tak ten temat mi nie przechodzi przez gardło, ani z rodzicami, bo będą mnie stresować, tylko ja, narzeczony i wy 😁 No i pies nam chyba kibicuje 😂

Ja najwcześniej w połowie jak coś więc spokojnie 😁

Ja sobie dzis zmierzylam temp o 15, pierwszy raz i mialam 37,2 12dc...od jutra mierze rano tak jak powinno byc, zobaczymy ;)
Ja tak normalnie z rana mam ok 35 (faza ta po okresie, matko nie pamiętam która to ale chyba folikularna 🙈) a ta druga rano nieco ponad 36 stopni. W dzień zawsze mam do 36.6. Ale teraz ciepło, ja się mogłam podziebic, mam alergię teraz mocną, denerwuje się mocno. To i temp może taka być. Ale cycusie to.mam jak flaczki🙈 nie wiem co to moje dziecko z nich wysysa😂

reklama
Do góry