reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Czy ktoś też testuje w okolicy 6-7 wrzesień? 😁
Tzn ja będę jeśli mi w piątek progesteron wyjdzie w miarę okej 😉
Ja mam plan testowac 9tego, taki prezent urodzinowy bym chciala, ale nie wiem..tyle czasu jeszcze 🙈🙈 tak bym chciala zeby sie udało....moja Amelka zwraca uwagę na wszelkie dzidziusie, byłaby troskliwą siostrą 🥰 a starsza to w ogole mamka na całego ;)

U mnie cycki w porzadku 🤣 ale brzuch boli mnie podobnie jak w poprzedniej ciazy. Ja bede testowac najwczesniej dzien przed okresem czyli za 7 dni bo wczesniej wydaje mi sie to bez sensu 😅 fajnie by bylo gdyby sie udalo bo partnerowi niezly prezent bym zrobila na urodziny ktore ma 2 wrzesnia😂
O to faktycznie super prezent by był :) Ja z tych co testują w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki Ale częściej jest to drugi bądź trzeci dzień. Jakoś boję się testować wcześniej bądź w pierwszym dniu 🤔😅

Wez nospe mozna spokojnie stosowac calaaa ciaze i wypij melise 😉
Oj dziewczyny, ostrożnie z tą nospą w ciąży. Pracuje jako terapeuta, mamy całą masę dzieci ponospowych właśnie, z obniżonym napięciem mięśni, a co za tym idzie - różnymi innymi trudnościami. Wiem, że panuje powszechne przekonanie wśród lekarzy, że nospa w ciąży jest bezpieczna, ale wcale tak nie jest. W żargonie poradnianym używamy określenia właśnie "dzieci ponospowe". Oczywiście czasem trzeba i nie ma wyjścia, a kilka razy nie zaszkodzi, o ile ktoś nie łyka jej jak cukierki (a znam i takie historie).
Ale wiele razy czytałam, że nospa w ciąży jest bezpieczna, a to nie do końca tak jest.

Czy ktoś też testuje w okolicy 6-7 wrzesień? 😁
Tzn ja będę jeśli mi w piątek progesteron wyjdzie w miarę okej 😉
Widzę sporo testów na początku września się szykuje 💪 ja planuję 9-10, jeśli wcześniej nie dostanę okresu :)

No to Obyś się za długo nie starała 😁💪
byłoby cudownie, ale zobaczymy, znam statystyki wiec staram się narazie na chłodno podejść do tematu 😁 póki co nie kazała mi robić nic poza braniem wit. D i kwasu foliowego, no i stosunki co 2-3 dni. I cytologia po @. Nie wiem skąd się biorą moje dziwne lęki, ze „a co jeśli jestem na coś chora” 🙊😂 chyba mi się hipochondria po mamie włącza 🙉

reklama
Do góry