reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, jestem tu nowa. Od kilku dni ślędzę to forum i postanowiłam dołączyć.
Staramy się 13 miesięcy, w lutym ciaza bez zarodkowa poronienie samoistne ok3 tydz.
W lipcu mialam wykonywane hsg, teraz pierwszy cykl starań po badaniu. Dzis 23dc :)
Trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na testowanie.

Ja Ci potowarzyszę 😁🤦‍♀️ eh, zazdro też już bym chciała mieć 6dc 🙈 zawsze dostawałam okres rano, po zabiegu mi się przesyawilo i ta pierwsza @ rozkreciła się koło 22. Także dzisiaj cały dzień jak na szpilkach. Ale wieczorem robimy ognisko to powinno mi jakoś zlecieć

Ciężki się pije ten olej 😫 ale w smaku jest chyba spoko tylko ta oleista formuła to dramat 😁

Jakie Ty musisz miec długie nogi! 😱 i takie udko szczuplutkie, zazdroszczę 😁
Nie ma co zazdrościć... wcale to tak dobrze nie wyglada. Niestety ciężko jest przytyć, a ja ciagle tylko słyszę: ale ty chuda jesteś, przytyła byś coś. 🙄
No ale niestety... nawet dietetycy nie potrafią mi dodać kg 🤷🏼‍♀️
Jak widać na zdjęciu... anorektyk 🤦🏼‍♀️

Załączniki

• 5326C179-0E9A-4E2D-9A4D-082E9B1AACFA.jpeg
    5326C179-0E9A-4E2D-9A4D-082E9B1AACFA.jpeg
    155,4 KB · Wyświetleń: 119
Jak to mój teść ocenił - DRESZCZOWIEC😂
Nie no ogólnie książka jest bardzo przyjemnie i jasno napisana. Ale prawdą jest, że omawiane są parametry krwi, różne zależności... także nie jest to zwykle czytadło. Raczej mała encyklopedia.
A nogi... bardzo szczupłe. Z resztą cała szczupła jestem. Mam 170, a ważę 52kg. I przytyć się nie da 😣 takie geny.
Pieteczka..ja mam 175 i 60kg, wiec teraz jest ok, wygladam fajnie kobieco, ale zwykle moja waga przy tym wzroscie to 54-56 😬 patyczak..

Hej, jestem tu nowa. Od kilku dni ślędzę to forum i postanowiłam dołączyć.
Staramy się 13 miesięcy, w lutym ciaza bez zarodkowa poronienie samoistne ok3 tydz.
W lipcu mialam wykonywane hsg, teraz pierwszy cykl starań po badaniu. Dzis 23dc :)
Trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na testowanie.
witaj! Tez jestem w 23 dc, pierwszy cykl starań ☺️ trzymam kciuki!

No to jeszcze trochę nas tu jest [emoji6] damy radę dziewczyny, ja na pewno bez świrowania, bo to na mnie działa negatywnie, żadnych testów przed okresem itp [emoji6]
Jedynie w tym mscu idę na monitoring zobsczyc co z owulacja, ale jedyna wolna wizyta była w 16dc ale chyba zobaczy czy była? [emoji848]

@Valezi ale nóżka [emoji7]
@Magdusia88 No ja też mam nadzieję, że nie na długo. Ty jesteś mi bliska że względu na przejścia no i wiek trzymam za nas obie kciuki [emoji108][emoji123]

Dziękuję [emoji3590] ja też trzymam za ciebie kciuki, z twoim podejściem i zaangażowaniem, ale nie paniką, na pewno niedługo sie uda! Tym bardziej, że udało się wam w pierwszym cyklu. Będzie dobrze [emoji4] naprawdę dobrze się wzięłaś za ten temat, nie bagatelizowałaś, idziesz swoją drogą, która uważasz za słuszną i to przynosi efekty! Na pewno wiele dziewczyn powinno brać z ciebie przykład.

Naprawdę? Ja nie mam żadnych skutków ubocznych ani od wiesiołka ani od mety ani od berberyny. Wręcz przeciwnie lepiej się czuję nie czuję się otempiala i nie pocę się jak świnia żeby na bluzkach wychodziło na plecach.

Ja mam od 6 lat problemy z trądzikiem. Byłam u dermatologów, dostawałam coraz to nowe masci. Ale nikt nie wpadł na pomysł, że to mogą być problemy z cukrem...
Żaden nie zlecił żadnego badania. A w wieku 30 lat trądzik młodzieńczy nie jest typowy. A mój lekarz pierwszego kontaktu się mnie zapytal: z tymi kilkoma pryszczami chce pani skierowanie na badania?! No i poszłam bez od razu do dermatologa. Ale taka sama ignorancja...
Po krzywej cukrowej doczytałam o objawach, u mnie kropka w kropkę się zgadzają [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Wzięłam metę i moja twarz od razu zareagowała, mam na brodzie, na czole, na linii żuchwy, na szyi i na karku bolące gule. Schodzą w pierwszej fazie cyklu, ale po owulacji wychodzą znowu i tak co miesiąc.
Teraz odstawiłam cukier i biorę metę, więc myślę że za 2-3 miesiące powinno się wszystko uregulować.
A Wiesiołek... Hm no miałam już iść na laparoskopie bo podejrzewałam endometrioze hahahhaha [emoji4] któregoś dnia obudziłam się rano i w głowie zaświtał mi Wiesiołek. On przecież może powodować skurcze - odstawiłam i problem minął!! Na 100% nie wiem czy to wiesiolek ale jest teraz okay. Nie biorę go więcej.

reklama
Wogole dziś mam 20 dc sprawdziłam sobie szyjke i od samego rana jest ciągle bardzo wysoko ledwo ja dosiegne, ale zamknięta . No i dopiero dziś zauważyłam sluz przeźroczysty z odrobiną białego. [emoji848] czy to możliwe że dopiero zaczynają mi się dni płodne?? [emoji33]
Cykle 28-30 dniowe .

Do góry