reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest z tym tylozgieciem? Jakbym miała to lekarz by mi coś o tym powiedział czy nie koniecznie musi?
Tylozgiecie było kiedys uważne przez lekarzy ze tylko niektóre pozycje. Ale ja będąc na wizycie ostatnio dowiedziałam się ze reguły nie ma i trzeba próbować każdej jak to doktor powiedział z każdej strony to na lewo to na prawo Góra dół i dobre winko 😂jego słowa

reklama
Boże, zaczynam chyba rozumieć tą Waszą niecierpliwość. Wczoraj podjęliśmy z mężem decyzje że mimo tych torbieli zaczniemy starania od kolejnego cyklu. Jak nie dostanę jutro @ to się wkurze 😡 będę zamawiała testy z allegro i po owulacji pójdę do gina bo chyba on widzi na USG czy owulacja była??? Czy się mylę? 🤔 teraz przez ta endometriozę będę czuła taką presję... 😩 chce jeszcze od przyszłego cyklu mierzyć temp, ciekawe czy nie przespie budzika 🤦‍♀️

Boże, zaczynam chyba rozumieć tą Waszą niecierpliwość. Wczoraj podjęliśmy z mężem decyzje że mimo tych torbieli zaczniemy starania od kolejnego cyklu. Jak nie dostanę jutro @ to się wkurze [emoji35] będę zamawiała testy z allegro i po owulacji pójdę do gina bo chyba on widzi na USG czy owulacja była??? Czy się mylę? [emoji848] teraz przez ta endometriozę będę czuła taką presję... [emoji30] chce jeszcze od przyszłego cyklu mierzyć temp, ciekawe czy nie przespie budzika [emoji2356]
Powinien widzieć choć na tym forum jest tyle ciąż z cykli bezowulacyjnych (lekarze ocenili ze owu nie będzie). Najlepiej zrobić progesteron (przy regularnych cyklach w 21-22dc) a przy nieregularnych cyklach jeśli robi się testy owu to 7-8 dni po pozytywnym teście zbadać progesteron.

Jak to zrobiłaś ze tsh poleciało Ci o połowę w dół? 😨 pamiętasz co wtedy zmieniłaś w diecie? ☺

Ja zaszłam w pierwszym cyklu ale po każdym stosunku leżałam z nogami w górze ok 10 minut 😋 koleżanka mówiła że starali się trzy cykle i zaszła w tym w którym trzymalam nogi w górze

Piękna kreseczka 🥰 gratulacje

Wtedy zaczęłam się odchudzać więc miałam dietę stałe posiłki, wszystko zważone, zmierzone, zero podjadania.
Zero cukru, przetworzonego żarcia, napojów slodkich, przekąsek,duzo warzyw, owoców, kasz, owsianki. Taki standard myślę i od tamtej pory poza skokiem w ciąży trzyma mi się ładnie na poziomie ok 1.5

I się zaczyna... Już spina z małżem bo on pod prysznicem, otwieram drzwi a tam powietrze jak w saunie 😒 prysznic ok 15 minut i temperatura taka że głowa boli. Ale on się upiera że jądra ma zimne bo tam mu woda nie dochodzi... No szlag mnie trafi 😩
Buhahaha, moj gniecie jajka cale dnie w aucie w te upaly...nie panikuj 😆

Sabi32 zazdroszczę takiej dużej rodzinki. Ja też marzę o piateczce, ale czas pokaże jak będzie. 😊
Sa lepsze i gorsze dni, ale tak jak jest teraz,jest super...ale wlasnie brakuje mi dzidzi, bo wiem, ze za 4-5 lat zostanie nam juz tylko Amelka, reszta bedzie pelnoletnia i juz snuja dalekosiezne plany...wiec trzeba zrobic to ostatnie do kompletu😊 i będę spelniona 🥰 i lekko wykończona 🤪 jednak za 10 lat, to bedzie moj czas, dzieciaki najmlodsze juz tez duże, ja gorąca 45 i pelna i duża rodzi ka 🥰 kiedy mnie zabraknie, to wiem,ze beda mieli siebie ☺

Nie wpadaj w paranoje 😜
No ale wkurza mnie takie jego podejście, bo ma też kompleks witamin które brał regularnie przed tamtą ciążą ostatnio mu o nich przypomniałam a widzę że w ogóle ich nie rusza. Ja teraz panikuje że z każdym kolejnym okresem ta torbiel może być większa i za chwilę nic z tego nie będzie 🙄 a on od razu foch że będzie się w zimnej wodzie kąpał zamiast tylko trochę temp obniżyć. Bo on naprawdę leje się niemalże wrzątkiem 🙄 ja nawet jak biorę długi i goracy prysznic to nie jestem w stanie tak zaparowac łazienki

reklama
No ale wkurza mnie takie jego podejście, bo ma też kompleks witamin które brał regularnie przed tamtą ciążą ostatnio mu o nich przypomniałam a widzę że w ogóle ich nie rusza. Ja teraz panikuje że z każdym kolejnym okresem ta torbiel może być większa i za chwilę nic z tego nie będzie 🙄 a on od razu foch że będzie się w zimnej wodzie kąpał zamiast tylko trochę temp obniżyć. Bo on naprawdę leje się niemalże wrzątkiem 🙄 ja nawet jak biorę długi i goracy prysznic to nie jestem w stanie tak zaparowac łazienki

Takim stresem i nerwami to nie pomożesz nic a może być Ci jeszcze ciężej w ciążę zajść na takiej spinie.

Do góry