reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny jak to jest z tym tylozgieciem? Jakbym miała to lekarz by mi coś o tym powiedział czy nie koniecznie musi?
Tylozgiecie było kiedys uważne przez lekarzy ze tylko niektóre pozycje. Ale ja będąc na wizycie ostatnio dowiedziałam się ze reguły nie ma i trzeba próbować każdej jak to doktor powiedział z każdej strony to na lewo to na prawo Góra dół i dobre winko 😂jego słowa

reklama
Boże, zaczynam chyba rozumieć tą Waszą niecierpliwość. Wczoraj podjęliśmy z mężem decyzje że mimo tych torbieli zaczniemy starania od kolejnego cyklu. Jak nie dostanę jutro @ to się wkurze 😡 będę zamawiała testy z allegro i po owulacji pójdę do gina bo chyba on widzi na USG czy owulacja była??? Czy się mylę? 🤔 teraz przez ta endometriozę będę czuła taką presję... 😩 chce jeszcze od przyszłego cyklu mierzyć temp, ciekawe czy nie przespie budzika 🤦‍♀️

Boże, zaczynam chyba rozumieć tą Waszą niecierpliwość. Wczoraj podjęliśmy z mężem decyzje że mimo tych torbieli zaczniemy starania od kolejnego cyklu. Jak nie dostanę jutro @ to się wkurze [emoji35] będę zamawiała testy z allegro i po owulacji pójdę do gina bo chyba on widzi na USG czy owulacja była??? Czy się mylę? [emoji848] teraz przez ta endometriozę będę czuła taką presję... [emoji30] chce jeszcze od przyszłego cyklu mierzyć temp, ciekawe czy nie przespie budzika [emoji2356]
Powinien widzieć choć na tym forum jest tyle ciąż z cykli bezowulacyjnych (lekarze ocenili ze owu nie będzie). Najlepiej zrobić progesteron (przy regularnych cyklach w 21-22dc) a przy nieregularnych cyklach jeśli robi się testy owu to 7-8 dni po pozytywnym teście zbadać progesteron.

Jak to zrobiłaś ze tsh poleciało Ci o połowę w dół? 😨 pamiętasz co wtedy zmieniłaś w diecie? ☺

Ja zaszłam w pierwszym cyklu ale po każdym stosunku leżałam z nogami w górze ok 10 minut 😋 koleżanka mówiła że starali się trzy cykle i zaszła w tym w którym trzymalam nogi w górze

Piękna kreseczka 🥰 gratulacje

Wtedy zaczęłam się odchudzać więc miałam dietę stałe posiłki, wszystko zważone, zmierzone, zero podjadania.
Zero cukru, przetworzonego żarcia, napojów slodkich, przekąsek,duzo warzyw, owoców, kasz, owsianki. Taki standard myślę i od tamtej pory poza skokiem w ciąży trzyma mi się ładnie na poziomie ok 1.5

I się zaczyna... Już spina z małżem bo on pod prysznicem, otwieram drzwi a tam powietrze jak w saunie 😒 prysznic ok 15 minut i temperatura taka że głowa boli. Ale on się upiera że jądra ma zimne bo tam mu woda nie dochodzi... No szlag mnie trafi 😩
Buhahaha, moj gniecie jajka cale dnie w aucie w te upaly...nie panikuj 😆

Sabi32 zazdroszczę takiej dużej rodzinki. Ja też marzę o piateczce, ale czas pokaże jak będzie. 😊
Sa lepsze i gorsze dni, ale tak jak jest teraz,jest super...ale wlasnie brakuje mi dzidzi, bo wiem, ze za 4-5 lat zostanie nam juz tylko Amelka, reszta bedzie pelnoletnia i juz snuja dalekosiezne plany...wiec trzeba zrobic to ostatnie do kompletu😊 i będę spelniona 🥰 i lekko wykończona 🤪 jednak za 10 lat, to bedzie moj czas, dzieciaki najmlodsze juz tez duże, ja gorąca 45 i pelna i duża rodzi ka 🥰 kiedy mnie zabraknie, to wiem,ze beda mieli siebie ☺

Nie wpadaj w paranoje 😜
No ale wkurza mnie takie jego podejście, bo ma też kompleks witamin które brał regularnie przed tamtą ciążą ostatnio mu o nich przypomniałam a widzę że w ogóle ich nie rusza. Ja teraz panikuje że z każdym kolejnym okresem ta torbiel może być większa i za chwilę nic z tego nie będzie 🙄 a on od razu foch że będzie się w zimnej wodzie kąpał zamiast tylko trochę temp obniżyć. Bo on naprawdę leje się niemalże wrzątkiem 🙄 ja nawet jak biorę długi i goracy prysznic to nie jestem w stanie tak zaparowac łazienki

reklama
No ale wkurza mnie takie jego podejście, bo ma też kompleks witamin które brał regularnie przed tamtą ciążą ostatnio mu o nich przypomniałam a widzę że w ogóle ich nie rusza. Ja teraz panikuje że z każdym kolejnym okresem ta torbiel może być większa i za chwilę nic z tego nie będzie 🙄 a on od razu foch że będzie się w zimnej wodzie kąpał zamiast tylko trochę temp obniżyć. Bo on naprawdę leje się niemalże wrzątkiem 🙄 ja nawet jak biorę długi i goracy prysznic to nie jestem w stanie tak zaparowac łazienki

Takim stresem i nerwami to nie pomożesz nic a może być Ci jeszcze ciężej w ciążę zajść na takiej spinie.

Do góry