reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja zawsze czuję owu bardzo mocno. W poprzednim miesiącu wcale, w tym na razie też
emoji24.png
Życie to jest
Ja swojej owulacji nie odczuwam

Ja w zeszłym miesiącu mialam testy pozytywne w 18dc a wg temperatury owu była w 19dc, w obu dniach miałam pozytywny test clearblue w 20 już negatyw

W tym miesiącu też miałam robić testy ale zapomniałam ich na wyjazd po powrocie byłam u gina i po usg owu jeszcze nie było... jesteś zadowolona z tych testów clearblue?

reklama
No dobra, a jak pojawia się ten pik, kreska testowa jest ciemniejsza od tej fabrycznej, to to oznacza, że owulacja jest już teraz, czy w przeciągu iluś tam godzin? Też się nie znam na tym zupełnie 🤦 oczywiście wszystko zakładając, że owulacja w ogóle nastąpi, bo już wiem, że pozytywny test wcale o tym nie świadczy ;)
Tak jak pisały dziewczyny powyżej pik oznacza to, ze owu teoretycznie sie zbliza i powinna byc nad drugi lub trzeci dzien :)

Witam, widzę że dzisiaj również dużo dobrych wiadomości 😁Super.

O co chodzi z tym ananasowaniem?
Po owulacji 2 plastry ananasa świeżego z tym twardym środkiem trzeba jeść.Poprawia i zmiękcza endometrium ułatwiając zagnieżdżenie zarodka gdyż ma w sobie breomelinę.

Ananas na płodność
Po ananasy warto również sięgać również przy problemach z zajściem w ciążę. Udowodniono bowiem, że bromelina pomaga w implantacji zarodka. Nie należy jednak przesadzać z nadmierną ilością ananasa, gdyż ma on dość wysoki indeks glikemiczny – 59. To zaś może prowadzić do wywołania skurczów. Wystarczająca dawka dzienna tego owocu to 2-3 plastry.

Ja swojej owulacji nie odczuwam

W tym miesiącu też miałam robić testy ale zapomniałam ich na wyjazd po powrocie byłam u gina i po usg owu jeszcze nie było... jesteś zadowolona z tych testów clearblue?
Ja miałam różowe, są drogie ale jestem bardzo zadowolona, w zeszłym miesiącu paskowy mi wogole nie wyszedł pozytywny, kasetowy nie do końca pozytywny, a ten clearblue wstaje rano i robię, nie czekam kilku godzin z piciem i sikaniem i pokrył mi się z temperaturą czyli okazał się najbardziej miarodajny

reklama
My braliśmy ślub jak nasz synek miał 10 miesięcy, od razu chrzest robiliśmy :) minął rok i uważam, że to było super rozwiązanie! Mamy zdjęcia, jak mały się ubierał z tatą, mieliśmy do opieki znajomą, na weselu był gdzieś do 21, do tortu, a później pojechał z moimi rodzicami i opiekunka do domu , moja mama go uspala i wrócili na wesele . Ale oczywiście, że o nim myślałam, ale nie aż tak, żeby się nie bawić :D polecam!
My planujemy cywilny albo grudzień albo początek przyszłego roku... To będzie nasz drugi i trochę inne mamy podejście do tego.... Z czasem i poprzednimi przeżyciami życiowymi nie interesują nas detale 😘

Do góry