reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Glupie pytanie zadam odnosnie testow owu, od ktorego dnia robicie? Co to ten pik? Jestem ciemna w tym temacie, a chce dzis zakupic te testy...

reklama
Pik to wyrzut lh, który pokazują testy owu, wszystko zależy jakie masz cykle, ja robiłam testy od 10dc a mam ok 31dniowe cykle
No dobra, a jak pojawia się ten pik, kreska testowa jest ciemniejsza od tej fabrycznej, to to oznacza, że owulacja jest już teraz, czy w przeciągu iluś tam godzin? Też się nie znam na tym zupełnie 🤦 oczywiście wszystko zakładając, że owulacja w ogóle nastąpi, bo już wiem, że pozytywny test wcale o tym nie świadczy ;)

No dobra, a jak pojawia się ten pik, kreska testowa jest ciemniejsza od tej fabrycznej, to to oznacza, że owulacja jest już teraz, czy w przeciągu iluś tam godzin? Też się nie znam na tym zupełnie 🤦 oczywiście wszystko zakładając, że owulacja w ogóle nastąpi, bo już wiem, że pozytywny test wcale o tym nie świadczy ;)
O dobre pytanie :)

Ok juz wiem, od wyrzutu lh owulacja wystepuje w ciagu 24-36 godzin, tak twierdzi wujek google ;)

O dobre pytanie :)
Akurat na innym wątku teraz o tym pisałyśmy,
Screenshot_20200821-102822.jpg

@Magdusia88 ja brałam pierwszy cykl wiesiołka i ogólnie miałam bóle w pachwinie i na dole brzucha, ale dopiero po owulacji, czyli kiedy już go nie brałam, więc z tym nie łączę.

@Kingazet92 robienie testów uzależnia 😂 ja wczoraj zrobiłam wieczorem z ciekawości test owulacyjny i w życiu nie miałam takiego pozytywu jak wczoraj 😂

No beta to chyba na pewno będzie wysoka, skoro testy pozytywne, prawda? Myślę, że u Ciebie to tylko wizyta i lekarza może potwierdzić, że testy pozytywne są na ciążę, a nie jeszcze po poronieniu.

Ja poprzednio miałam owulację 16dc, bo akurat tak sobie zrobiłam, ni ż tego ni z owego, test. I był pozytywny. Dziś jestem 15dc i przyznam, że wczoraj zrobiłam sobie test owulacyjny - był negatywny, choć kreska była, ale słaba. A od wczoraj mam jakieś kłucia jajnika, dziwne skurcze, kłucia w miednicy ogólnie - może coś się zbliża, ale kto to tam wie 🤷😉

Edit: Aaa, no i też się wspieram wiesiołkiem, a od poniedziałku może i zakupię tego słynnego 🍍, w sumie nic nie nie zaszkodzi spróbować ;)
ja ananasuje od wczoraj😅 ale muszę go zjeść dzisiaj w pracy bo nie będę ciągnąć go do domu 🤣

wysyp kreseczek Gratulacje, oby już tak zostało

Ja w zeszłym miesiącu mialam testy pozytywne w 18dc a wg temperatury owu była w 19dc, w obu dniach miałam pozytywny test clearblue w 20 już negatyw

reklama
Do góry