reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny jestem załamana!
Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng😥😥😥

Załączniki

• Screenshot_20200817_155426.jpg
    Screenshot_20200817_155426.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 152
Dziewczyny a jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? Kreska stopniowo ciemnieje, czy może sobie ,,skakać” ? Robię pierwszy raz, rano i wieczorem , i najpierw mi ciemniala, później jakby pozytyw, ale tak tego nie uznałam, bo mi się za jasne wydawało i za wcześnie i tylko rano tak było, potem blado, a teraz znów jakby ciemniala ;/ ja mam cykle takie 34-36 dni, jak ostatnio byłam u gina to dopiero w 16 dc coś się zaczęło dziac i mowil, że około 2 dni i owulacja, i faktycznie w 18 dniu mnie bolał brzuch. A znów z synem 2 lata temu tez miałam cykle 34-36, stosunek był tylko w 14 i 15 dc cyklu i zaszłam od razu.. nie kumam tego organizmu

Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng[emoji26][emoji26][emoji26]
Czym ty się martwisz? Tak na wszelki wypadek wzięłabym progesteron jeśli masz bo to nie zaszkodzi a nawet pomoże. A co do bety to właśnie potwierdziłaś ciąże jak się martwisz to zrób betę w środę i zobaczysz jaki będzie przyrost. Może to cię uspokoi.

Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng😥😥😥
Na progu się nie znam, ale z beta spokojnie- powtórz , najważniejszy jest przyrost, nie nakręcaj się negatywnie, chociaż wiem, że ciężko :( owulacja się może przesunęła, to dopiero początek ciąży . Trzymam kciuki
dlatego mi lekarz po pozytywnym teście jak w końcu zobaczę, kazał nie robić żadnej bety ani nic..

Dziewczyny a jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? Kreska stopniowo ciemnieje, czy może sobie ,,skakać” ? Robię pierwszy raz, rano i wieczorem , i najpierw mi ciemniala, później jakby pozytyw, ale tak tego nie uznałam, bo mi się za jasne wydawało i za wcześnie i tylko rano tak było, potem blado, a teraz znów jakby ciemniala ;/ ja mam cykle takie 34-36 dni, jak ostatnio byłam u gina to dopiero w 16 dc coś się zaczęło dziac i mowil, że około 2 dni i owulacja, i faktycznie w 18 dniu mnie bolał brzuch. A znów z synem 2 lata temu tez miałam cykle 34-36, stosunek był tylko w 14 i 15 dc cyklu i zaszłam od razu.. nie kumam tego organizmu
To zależy tak naprawdę od organizmu. Jednej będą wychodzić Blade aż pewnego dnia 2 tłuste krechy a drugiej będzie stopniowo ciemniała aż do pozytywu. Ja np miałam 8 9 dc słabe 10dc nie było kreski testowej wogule 11dc widoczna ale nadal blada 12dc trochę ciemniejsza 13dc jeszcze ciemniejsza 14dc odrobinę brakująca do odcienia kreski kontrolnej 15dc słabsza kreska od tej z 14dc i dzisiaj dla pewności zrobię jeszcze raz test i zobaczę czy kreska testowa będzie jaśniejsza niż z wczoraj jeśli tak to test owu uznaje za pozytyw z dnia 14dc. Wstawię zdjęcie testów od 8dc-15dc (dzisiaj dopiero będę robiła o 19:00) [emoji116]one trochę wyblakły bo wyschły. Ale kreska z 14dc była mocniejsza niż jest obecnie suchy test.
Image.jpeg

reklama
Ja miałam proga 12, a jestem obecnie w 16 tc. Spokojnie dzwon do lekarza, niech Cię kieruję. Nie wysokość bety, a przyrost się liczy. Wyluzuj troszkę, bo i tak nie masz teraz wpływu, ale stres nie pomaga.
Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng[emoji26][emoji26][emoji26]

Do góry