reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny jestem załamana!
Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng[emoji26][emoji26][emoji26]
Ja specem nie jestem, ale nie najwazniejszy jest przyrost? Może Ci sie owu przesunęła po prostu. Nie martw sie na zapas. Z progiem, jest tyle jego zrodel farmakologicznych, kiedy masz lekarza? Umowilabym się z tymi wynikami asap

reklama
Ja miałam proga 12, a jestem obecnie w 16 tc. Spokojnie dzwon do lekarza, niech Cię kieruję. Nie wysokość bety, a przyrost się liczy. Wyluzuj troszkę, bo i tak nie masz teraz wpływu, ale stres nie pomaga.
Dokładnie masz rację. Jeszcze się zdąży na stresować więc teraz spokojna głowa powtórzyć betę choć ja dla świętego spokoju bym nie powtarzała bo to tylko jeden wielki stres nic więcej. Trzeba myśleć że jest/będzie wszystko w porządku i tak napewno będzie. Choć na nie które sprawy nie mamy wpływu.

Ja specem nie jestem, ale nie najwazniejszy jest przyrost? Może Ci sie owu przesunęła po prostu. Nie martw sie na zapas. Z progiem, jest tyle jego zrodel farmakologicznych, kiedy masz lekarza? Umowilabym się z tymi wynikami asap
Przyrost to też tak nie do końca daje nam gwarancję że wszystko będzie ok. Ale jeśli koleżankę to uspokoi to niech powtórzy w środę i czeka spokojnie na wizytę.

Na progu się nie znam, ale z beta spokojnie- powtórz , najważniejszy jest przyrost, nie nakręcaj się negatywnie, chociaż wiem, że ciężko :( owulacja się może przesunęła, to dopiero początek ciąży . Trzymam kciuki
dlatego mi lekarz po pozytywnym teście jak w końcu zobaczę, kazał nie robić żadnej bety ani nic..

No właśnie czy pojedyncza wartość coś oznacza poza wczesna ciąża? Bo wiem, że robi się przyrosty choć ja tego nie robiłam w ciąży i nie będę bo napędza mi to źle myśli tylko. Trzymamy kciuki @Martxx1 będziesz, szła do lekarza? 🤗

Dziewczyny a jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? Kreska stopniowo ciemnieje, czy może sobie ,,skakać” ? Robię pierwszy raz, rano i wieczorem , i najpierw mi ciemniala, później jakby pozytyw, ale tak tego nie uznałam, bo mi się za jasne wydawało i za wcześnie i tylko rano tak było, potem blado, a teraz znów jakby ciemniala ;/ ja mam cykle takie 34-36 dni, jak ostatnio byłam u gina to dopiero w 16 dc coś się zaczęło dziac i mowil, że około 2 dni i owulacja, i faktycznie w 18 dniu mnie bolał brzuch. A znów z synem 2 lata temu tez miałam cykle 34-36, stosunek był tylko w 14 i 15 dc cyklu i zaszłam od razu.. nie kumam tego organizmu
Niestety może wszystko, zwłaszcza jak robisz rano i po południu, czytałam, że stezenie hormonu lh jest generalnie wyższe po południu niż rano, dlatego zaleca się robić testy owu właśnie po południu. W dzień domniemanej owu robię około 11 i potem po południu żeby nie przegapić piku.
Dziewczyny jestem załamana!
Beta jest znikoma a progesteron jeszcze gorzej wychodzi tylko 12ng[emoji26][emoji26][emoji26]
Nie jest tak źle. Ile dni po domniemanej owu? Zagniezdzenie trwa 6-12 dni, potem wydziela się beta hcg. Zrób przyrost po 48 h, jeśli jest w porządku, powinno być na ten czas raczej wszystko okay.
Kazdy organizm jest inny, ja miałam w 23 dc bete 128 czy jakoś tak I poroniłam, ale były na forum dziewczyny z beta 9 I zdrowe ciaze. Na wysokość bety nie ma reguły. Pozytywne myślenie i do przodu! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tymi testami owulacyjnymi? Kreska stopniowo ciemnieje, czy może sobie ,,skakać” ? Robię pierwszy raz, rano i wieczorem , i najpierw mi ciemniala, później jakby pozytyw, ale tak tego nie uznałam, bo mi się za jasne wydawało i za wcześnie i tylko rano tak było, potem blado, a teraz znów jakby ciemniala ;/ ja mam cykle takie 34-36 dni, jak ostatnio byłam u gina to dopiero w 16 dc coś się zaczęło dziac i mowil, że około 2 dni i owulacja, i faktycznie w 18 dniu mnie bolał brzuch. A znów z synem 2 lata temu tez miałam cykle 34-36, stosunek był tylko w 14 i 15 dc cyklu i zaszłam od razu.. nie kumam tego organizmu
Ja też nie kumam swojego organizmu :) my tylko raz wspolzylismy przy pierwszym dziecku i od razu zaskoczyło:) A teraz cały czas na okrągło i nic :) aż teraz mając okres odpoczywam 🤣
Ale kupiłam testy owu i też mam pytanie czy mogę je wykonywać tylko raz dziennie o konkretnej godzinie kiedy wiem że będzie się zbliżała owu? Mam ich tylko 7 szt i stąd moje ograniczenie :)

Do góry