reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Bo mąż "obraził" się na lipcowe badanie nasienia i nie wyraził zgody żeby powtórzyć badań nasienia w połowie sierpnia. Do tego ma operacje prawej dłoni 23. 09 i jak dojdzie do siebie to wyjeżdża na 2 lata w delegacje.
O jej, ale masz przygód, przykro mi 🙁 mój się strasznie stresowal badaniami, na szczęście wszystko mu wyszło dobrze, bo nie chce myśleć, co by było, jakby się okazały złe..

Dziewczyny, ja chyba zrobię test w poniedziałek...cos jest nie tak z moim okresem.
Zwykle w dwa dno idzie mi paczka tamponow sztuk 32, od lat..a teraz mam 3 dzien o gdyby nie wzgledy higieniczne zuzylabym moze 3 szt..to nie jest normalny okres, zwykle musze wstawac w nocy i sie przebierac w te pierwsze dni.
Do tego nadal mam sennosc, znam siebie i to jak sie czuje przed ciąża, cos jest na rzeczy, boje sie tylko powtorki z z ciazy bio 😑

@Eryka25 , @Sabi32 mam wrażenie, że organizmy świrują na złość nam 🤦 całe życie może być ok, a nagle jak się starasz to robią takie cyrki. Oczywiście życzę wam, by te cyrki były słuszne 😃
U mnie 24 dzień cyklu, już nie wiem czy to bola mnie jajniki czy macica, ale cały dzień czuję dyskomfort i tak od kilku dni. Choć rano jak wstaje to jestem przekonana, że nie jestem w ciąży, a później zaczyna boleć :/ no nic, jeszcze 3 dni do przeczekania 😉

Niestety bardzo dużo osób tak reaguje na ten lek :( A bierzesz glucophage czy metformax? Bo u mnie przy glucophage było gorzej, przy metformaxie lepiej. Niestety od biegunek zrobił mi się hemoroid i raz w miesiącu, raz na dwa miesiące, zdarzały mi się krwawienia od tych biegunek. Warto powiedzieć lekarzowi o tych problemach, może coś jeszcze poradzi.
Glucophage :( Mam za 2 tygodnie wizytę, zapytam się o to.
Ja biorę najpierw małą dawkę i sukcesywnie zwiększam, więc może to by pomogło?
Zaczynałam od 1x500, potem 2x`500 i w końcu docelowo 2x850 i dopiero czy 2x850 się zaczęło. A te mniejsze dawki nie są terapeutyczne

Nadszedł ten czas ! W końcu znów owulacja 😂 i skupiam się tym razem na relaksie i odpoczynku w miarę możliwość 😁 i na umówionej wizycie w sprawie leczenia niepłodności, także nie nastawiam się na ten miesiąc ☺ może uda się umówić na hsg we wrześniu...zobaczymy. I oczywiście standard pytania od znajomych... dlaczego wy jeszcze nie macie dzieci, przecież niedługo 30 na karku....już po ślubie...to chyba trzeba się brać do roboty .... Itd. Itp. staram się zawsze uśmiechnąć i mówię, że przyjdzie na to czas...albo, że teraz nie mam czasu na dzieci i ucinam dyskusję... Jak wy sobie z tym radzicie ?
Mnie raczej nikt nie dopytuje. Bardziej rodzina, ale też nie jakoś zlosliwie czy upierdliwie. Wiem, że bardzo by chcieli, my też ;) jeden kolega kiedyś zapytał, zaraz po ślubie "To kiedy teraz dzieci?". Więc grzecznie zapytałam "A kiedy Ty się oświadczysz?", bo też dość długo jest w związku. Zaczął się coś tłumaczyć, że "w swoim czasie", więc mu skwitowałam, że my tak samo - w swoim czasie ;) i temat się skończył. Moje przyjaciółki wiedzą co i jak, a znajomych mamy raczej bezdzietnych. Więc albo nikt nie pyta, bo wszyscy mają jakiś kłopot :p albo po prostu nie są tacy wścibscy 🤷

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Wiec od początku. 3 sierpnia miałam owu - robiłam testy. Oczywiście zostało to spożytkowane 😃. Między 17 a 20 sierpnia powinnam dostać planowo @. Czemu taki przedział? Bo poprzednia @ spóźniła się tydzień i cykle się poprzestawiały. I teraz ciężko mi ogarnąć co do dnia kiedy powinnam dostać @ (Aplikacja obliczyła średnią długości cykli i wyszło, ze 20.08). W środę 12.08 dostałam plamienia. Byłam pewna, że to @. Ale w czwartek i piątek bylo brązowe plamienie bez skrzepów. Używałam tylko wkładek bo było dość małe. Normalnie jedna wkładka starczyłaby na jeden dzień ale byłoby to okropnie niehigieniczne 😹 w lipcu @ miałam 20-24. Dziś (w nocy wkładka czysta) na chwile obecna na wkładce mam malutka plamkę od plamienia. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na nią ale z racji tego, że czekam na @ albo jej brak to wszystko dokładnie obserwuje. Czy to może być plamienie implantacyjne? Albo może zwykle plamienie przed @? Nigdy takich plamien nie miałam. Skurcze występują rzadko i jak już są to bardzo delikatne. Normalnie nie zwróciłabym uwagi ale jak pisałam obserwuje wszystko i „czepiam się” wszystkiego. Co o tym myślicie? Jeżeli to plamienie implantacyjne to mogę już zrobić test? Staram się nie nakręcać na ciąże. Po prostu martwi mnie to plamienie tym bardziej, że nigdy takiego nie miałam. A jeżeli to nie ciąża to chce ja ewentualnie wykluczyć i sprawdzić czy to plamienie może świadczyć o czymś innym. Martwię się o swoje zdrowie.

Ja też nigdy nie miałam takich plamien, a jakoś w maju i chyba lipcu dostałam - już nawet tydzień przed terminem mi się zaczynały i oczywiście też widziałam implantację ;) spokojnie, do terminu okresu masz jeszcze chwilę, więc nie stresuj się na zapas. Jak do końca tygodnia okresu nie będzie, to testuj 💪

Glucophage :( Mam za 2 tygodnie wizytę, zapytam się o to.

Zaczynałam od 1x500, potem 2x`500 i w końcu docelowo 2x850 i dopiero czy 2x850 się zaczęło. A te mniejsze dawki nie są terapeutyczne

Dzisiaj pierwszy dzień jak wzięłam tabletkę glucophage 850... po 4h poleciałam raz do łazienki, po następnej godzinie znowu i ze tak się wyrażę woda była dosłownie... jeszcze czeka mnie jedna za chwilkę i mam nadzieje ze w nocy mnie nie ruszy 😂 ciekawe jak to długo potrwa.. gin powiedział ze jak będzie to bardzo przeszkadzać to mam przestać brać..

Dzisiaj pierwszy dzień jak wzięłam tabletkę glucophage 850... po 4h poleciałam raz do łazienki, po następnej godzinie znowu i ze tak się wyrażę woda była dosłownie... jeszcze czeka mnie jedna za chwilkę i mam nadzieje ze w nocy mnie nie ruszy 😂 ciekawe jak to długo potrwa.. gin powiedział ze jak będzie to bardzo przeszkadzać to mam przestać brać..
Bierz w trakcie jedzenia.

reklama
@Eryka25 , @Sabi32 mam wrażenie, że organizmy świrują na złość nam 🤦 całe życie może być ok, a nagle jak się starasz to robią takie cyrki. Oczywiście życzę wam, by te cyrki były słuszne 😃
U mnie 24 dzień cyklu, już nie wiem czy to bola mnie jajniki czy macica, ale cały dzień czuję dyskomfort i tak od kilku dni. Choć rano jak wstaje to jestem przekonana, że nie jestem w ciąży, a później zaczyna boleć :/ no nic, jeszcze 3 dni do przeczekania 😉
Chyba masz racje, jak nie zwracałam uwagi na cykl, to nic sie nie dzialo, a teraz jakieś combo 🙄
Ale to noe zmienoa faktu, ze od 4 godzin nie mam praktycznie krwawienia, taki "okres" mam pierwszy raz w zyciu...dla spokojnosci zrobię ten test w poniedzialek, bo sie trochę niepokoje 😒

Do góry