reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
O matko, ja mam 2x1 tabletkę.. dzisiaj zaczynam 😳 powiedział ze mam się zważyć przed i kontrolować.. oraz ze możliwe ze będą biegunki a jak już nie dam rady to mam przestać brać 😬
Spokojnie dziewczyny. Każda inaczej metformine znosi. Ja biorę 2x500 Glucophage. Raz jeden po 3 tygodniach dostałam biegunkę a tak to nic. Jedynie 4 kg do tyłu. Ale nie wiem też czy to lek czy moje przejścia przez ostatnie kilka miesięcy

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Wiec od początku. 3 sierpnia miałam owu - robiłam testy. Oczywiście zostało to spożytkowane 😃. Między 17 a 20 sierpnia powinnam dostać planowo @. Czemu taki przedział? Bo poprzednia @ spóźniła się tydzień i cykle się poprzestawiały. I teraz ciężko mi ogarnąć co do dnia kiedy powinnam dostać @ (Aplikacja obliczyła średnią długości cykli i wyszło, ze 20.08). W środę 12.08 dostałam plamienia. Byłam pewna, że to @. Ale w czwartek i piątek bylo brązowe plamienie bez skrzepów. Używałam tylko wkładek bo było dość małe. Normalnie jedna wkładka starczyłaby na jeden dzień ale byłoby to okropnie niehigieniczne 😹 w lipcu @ miałam 20-24. Dziś (w nocy wkładka czysta) na chwile obecna na wkładce mam malutka plamkę od plamienia. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na nią ale z racji tego, że czekam na @ albo jej brak to wszystko dokładnie obserwuje. Czy to może być plamienie implantacyjne? Albo może zwykle plamienie przed @? Nigdy takich plamien nie miałam. Skurcze występują rzadko i jak już są to bardzo delikatne. Normalnie nie zwróciłabym uwagi ale jak pisałam obserwuje wszystko i „czepiam się” wszystkiego. Co o tym myślicie? Jeżeli to plamienie implantacyjne to mogę już zrobić test? Staram się nie nakręcać na ciąże. Po prostu martwi mnie to plamienie tym bardziej, że nigdy takiego nie miałam. A jeżeli to nie ciąża to chce ja ewentualnie wykluczyć i sprawdzić czy to plamienie może świadczyć o czymś innym. Martwię się o swoje zdrowie.

Hej dziewczyny! Mam pytanie. Wiec od początku. 3 sierpnia miałam owu - robiłam testy. Oczywiście zostało to spożytkowane 😃. Między 17 a 20 sierpnia powinnam dostać planowo @. Czemu taki przedział? Bo poprzednia @ spóźniła się tydzień i cykle się poprzestawiały. I teraz ciężko mi ogarnąć co do dnia kiedy powinnam dostać @ (Aplikacja obliczyła średnią długości cykli i wyszło, ze 20.08). W środę 12.08 dostałam plamienia. Byłam pewna, że to @. Ale w czwartek i piątek bylo brązowe plamienie bez skrzepów. Używałam tylko wkładek bo było dość małe. Normalnie jedna wkładka starczyłaby na jeden dzień ale byłoby to okropnie niehigieniczne 😹 w lipcu @ miałam 20-24. Dziś (w nocy wkładka czysta) na chwile obecna na wkładce mam malutka plamkę od plamienia. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na nią ale z racji tego, że czekam na @ albo jej brak to wszystko dokładnie obserwuje. Czy to może być plamienie implantacyjne? Albo może zwykle plamienie przed @? Nigdy takich plamien nie miałam. Skurcze występują rzadko i jak już są to bardzo delikatne. Normalnie nie zwróciłabym uwagi ale jak pisałam obserwuje wszystko i „czepiam się” wszystkiego. Co o tym myślicie? Jeżeli to plamienie implantacyjne to mogę już zrobić test? Staram się nie nakręcać na ciąże. Po prostu martwi mnie to plamienie tym bardziej, że nigdy takiego nie miałam. A jeżeli to nie ciąża to chce ja ewentualnie wykluczyć i sprawdzić czy to plamienie może świadczyć o czymś innym. Martwię się o swoje zdrowie.
Ja W biochemicznej miałam.delikatne plamienia taka różową krwią jakby Ale to tylko raz może dwa w przeddzień spodziewanej @. Też mi wyglądało jak plamienia implantacyjne. Ja jestem dziś w 28dc niestety test wyszedł negatywny. A zrobiłam bo bardzo bolą mnie.piersi na tyle że nie mogę ich dotknąć. Nigdy tak nie miałam. @ powinnam dostać w poniedziałek. Nie martwię się tym negatywnym bo u mnie blade kreski wychodzily kilka dni po terminie @. Także cierpliwie czekam do poniedziałku.
Spróbuj jutro rano zrobić jak się nie pokaże to czekaj do terminu :) trzymam.za.Ciebie kciuki:)

Mi jakoś po.plamieniu implantacyjnym trzy dni później test wyszedł pozytywny. Nawet nie snilam, że mogę być w ciąży ;) W tamtym cyklu też miałam plamienia bez skrzepow delikatne, juz miałam nadzieję, a tu się@rozkrecila. Zawsze możesz test wykonać. Jak wyjdzie negatywny powtórz w kolejnych dniach ;)

Czytałam że opinie ma dobre. Podobno dobry jest też Augustyniak. Przyjmuje w przuchodni Rodzina na Rąbinie. On jest specjalistą od niepłodności i pracuje w Bydzi w klinice. Mam nadzieję że Szymański Ci pomoze i niedługo będziesz się cieszysz z upragnionej ciąży [emoji7]
Byłam wczoraj pierwszy raz prywatnie u Szymańskiego, póki co odniosłam bardzo dobre wrażenie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przepisał mi metformine i letrozol oraz mam tez brać miovelie. Zalecił tez drożność jajowodów, mam zrobić badania amh tsh i testosteron no i badanie nasienia dla chłopa. Wizyta dopiero w 13dc na monitoring i powiedział również że ten cykl jest stracony bo bezowulacyjny i ze mam nie używać testów owu [emoji849]

Czytałam że opinie ma dobre. Podobno dobry jest też Augustyniak. Przyjmuje w przuchodni Rodzina na Rąbinie. On jest specjalistą od niepłodności i pracuje w Bydzi w klinice. Mam nadzieję że Szymański Ci pomoze i niedługo będziesz się cieszysz z upragnionej ciąży [emoji7]

Augustyniak wynajmuje w przychodni tylko gabinet, nie można się do niego dodzwonić bo nie ma nigdzie numeru a Pani z rejestracji w przychodni powiedziała, że do niego tylko trzeba się zapisywać przez znany lekarz i czekać aż będzie wolny termin... od 3 miesięcy czekałam i du.pa 🤣 zobaczymy czy coś się tutaj urodzi :) mam nadzieje, że będzie cud 🥰

Jak chcesz się do niego dostać to odezwij się na priv [emoji4]
Augustyniak wynajmuje w przychodni tylko gabinet, nie można się do niego dodzwonić bo nie ma nigdzie numeru a Pani z rejestracji w przychodni powiedziała, że do niego tylko trzeba się zapisywać przez znany lekarz i czekać aż będzie wolny termin... od 3 miesięcy czekałam i du.pa [emoji1787] zobaczymy czy coś się tutaj urodzi :) mam nadzieje, że będzie cud [emoji3059]

reklama
Do góry