reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To po prostu reszta okresu. W którym jesteś dniu cyklu?
Dziewczyny poradzicie i powiedzcie czy to normalne w srode dostalam okres'niby' bo tylko podczas siku lecialo w czwarek lecialo troche wiecej piatek tylko podczas siusiu i to nie zawsze wkladka wystarczyla bo na zewnątrz nic nie wyplywalo sobota juz nic dzisiaj jakos 2 godzinki temu naszła nas ochota ma przytulanki i po przytulankach rozowa krew troszke bolal mnie brzuch ale przestał. Czy ja znowu okres dostalam ? Niewiem co o tym myslec. A wy jestescie bardziej doswiadczone

reklama
To po prostu reszta okresu. W którym jesteś dniu cyklu?
Tylko dziwne ze lecialo ze mnie takie brazowe i od piatku praktycznie co jakis czas wieczorem juz cisza. Sobota tez nic dzisiaj tez nic dopiero po sexe ta rozowa krew z domieszka sluzu i tylko podczas siusiu. dzis niby 5 dzien. Nigdy tak nie miałam.

Ostatnia edycja:
Kurczę, jakiś 4 raz piszę z prośbą o pomoc na forum i nie dostaję ani jednej odpowiedzi...bardzo was proszę o jakas radę czy jakakolwiek podpowiedź, bo jesteście mocno ogarnięte w temacie.
Hey dziewczyny, podpowiedzcie proszę co myślicie. Jestem na 3 cyklu z clo i pregnylem, dzisiaj 25 dc, ale czuje, że nic z tego.
Ale mają wątpliwościa jest to, że zaraz po owu (mam monitoring) mój gin każe od razu brać luteine dopochwowo 2x dziennie i 1x Dziennie duphaston. I tak az do kolejnego badania czyli albo w dzien @ albo dzien po, po zrobieniu też bety. Nie uważacie, ze takie zażywanie od razu dupka i luteiny jest bez sensu? Bo zaczynam się zastanawiać nad zmianą lekarza...

Kurczę, jakiś 4 raz piszę z prośbą o pomoc na forum i nie dostaję ani jednej odpowiedzi...bardzo was proszę o jakas radę czy jakakolwiek podpowiedź, bo jesteście mocno ogarnięte w temacie.
Hey dziewczyny, podpowiedzcie proszę co myślicie. Jestem na 3 cyklu z clo i pregnylem, dzisiaj 25 dc, ale czuje, że nic z tego.
Ale mają wątpliwościa jest to, że zaraz po owu (mam monitoring) mój gin każe od razu brać luteine dopochwowo 2x dziennie i 1x Dziennie duphaston. I tak az do kolejnego badania czyli albo w dzien @ albo dzien po, po zrobieniu też bety. Nie uważacie, ze takie zażywanie od razu dupka i luteiny jest bez sensu? Bo zaczynam się zastanawiać nad zmianą lekarza...
Ja brałam luteinę 3-4 dni po owu

Mnie lekarz kazał brać duphaston dopiero po pozytywnym teście

Chciałabym pomóc ale mój ginekolog nic z tych rzeczy mi zlecał więc trudno mi się wypowiedzieć odnośnie tych zaleceń.. Wydaje mi się tylko skoro duphaston to jakby sztuczny progesteron to pewnie żeby podtrzymać na początku ciążę go dają?

Heeeeej dziewczyny. We wtorek mam sono hsg i boje się jak cholera... Ehhh wiecie co najbardziej się boje tego kontrastu że jakiejś reakcji uczuleniowej dostanę. Wyniki też się boje... Najpierw się strasznie ucieszyłam że w końcu to będę miała a teraz mam stresa. Śni mi się po nocach i w ogóle...
Bez sensu :(

Dziewczyny poradzicie i powiedzcie czy to normalne w srode dostalam okres'niby' bo tylko podczas siku lecialo w czwarek lecialo troche wiecej. Piatek tylko podczas siusiu i to nie zawsze wkladka wystarczyla bo na zewnątrz nic nie wyplywaloi wieczorem cisza. Sobota juz nic.Dzisiaj jakos 2 godzinki temu naszła nas ochota ma przytulanki i po przytulankach rozowa krew troszke bolal mnie brzuch ale przestał. Czy ja znowu okres dostalam ? Niewiem co o tym myslec. A wy jestescie bardziej doswiadczone
A test ciążowy robiłaś?

Dziewczyny poradzicie i powiedzcie czy to normalne w srode dostalam okres'niby' bo tylko podczas siku lecialo w czwarek lecialo troche wiecej. Piatek tylko podczas siusiu i to nie zawsze wkladka wystarczyla bo na zewnątrz nic nie wyplywaloi wieczorem cisza. Sobota juz nic.Dzisiaj jakos 2 godzinki temu naszła nas ochota ma przytulanki i po przytulankach rozowa krew troszke bolal mnie brzuch ale przestał. Czy ja znowu okres dostalam ? Niewiem co o tym myslec. A wy jestescie bardziej doswiadczone
Ja też miał taki teraz okres. Byłam na tabletkach wywołujących okres przez 10 dni na 15dzien po odstawieniu myślałam że przyszedł okres a tu 1dc plamienie kawa z mlekiem że wkładka wystarczyła 2dc trochę więcej tego plamienia "stara" krew bo aż czarna i 3dc plamienie kawa z mlekiem i wkładka wystarczyła bo większość było tylko przy podcieraniu się. Robiłam test 8 i 18 lipca o czułości 10 oba negatywne i kolejny test zrobił z clearblue czułość 25 w ubiegły czwartek i też test negatywny. Czyli to był taki okres. Może zrób dla pewności test lub betę jeśli masz taką możliwość.

reklama
A tak wogole to co znowu przestój? Znowu na koniec miesiąca zaczniecie sypac kreskami? Co tam u Was?
Ja w tym cyklu trochę odpuściłam, nie robię testów owu, badam szyjkę, mierze temp, w końcu po 30 latach się może czegoś o swoich cyklach dowiem🙈 jutro jadę dopiero na badania tarczycowe, cykam się trochę co to wyjdzie, ale postanowione, muszę je zrobić, mój się pochorował, lekarka od razu, że covid, ale dała narazie antybiotyk i już lepiej się czuje. 22.08 jedziemy na mazury, więc nawet nie nalegam aby w tym miesiącu się udało😁 i tak mi spokojnie😉

Do góry