reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Super taka ekipa w pracy 😁 Ja pracuję w branży IT w pewnym korpo i nikt ze znajomych nawet o ślubie/legalizacji związku nie myśli, co dopiero o dzieciach.. Jak im powiedziałam że ja to w sumie chcę dziecko to skwitowali że "oo to słodkie" 😂😂😂 Nie wiem w którą stronę ten świat zmierza, albo ja mam znajomych dziwnych jakichś.

Wiek chęci posiadania dziecka się przesunął po prostu, ludzie chcą się wyszaleć, biorą kredyty i odkładają takie decyzję. Bądź nie mają odpowiednich partnerow. Ja wyszłam za mąż jak miałam 28 lat a znaliśmy się tylko pół roku więc w sumie też raczej późno i to samo najpierw trzeba było się poznać potem pozwiedzać i tak zleciało. Co prawda w ciążę zaszlam szybko jak zaplanowaliśmy, ale niestety poronilam. Mam nadzieję, że znów uda się szybko 😉

reklama
Dziś 16 dc, wczoraj test owu pozytywny, starania ładnie: 11, 12, 14, 15 dc, chciałabym jeszcze dzisiaj poprawić, ale chłop chyba nie da rady 😅 Na wadze -5kg (od kwietnia co prawda). Ananas rozpalcelowany na 5 części, dzisiaj już jedna zjedzona 🍍. Androlog zbagatelizował morfologię 3%, mówiąc, że pojedynczy wynik o niczym nie świadczy. Ale narzeczony kupił sobie Proxseed i pije. I bardzo wietrzy 🥚🥚. Pozostało najgorsze czyli czekanie...

Hey dziewczyny, podpowiedzcie proszę co myślicie. Jestem na 3 cyklu z clo i pregnylem, dzisiaj 25 dc, ale czuje, że nic z tego.
Ale mają wątpliwościa jest to, że zaraz po owu (mam monitoring) mój gin każe od razu brać luteine dopochwowo 2x dziennie i 1x Dziennie duphaston. I tak az do kolejnego badania czyli albo w dzien @ albo dzien po, po zrobieniu też bety. Nie uważacie, ze takie zażywanie od razu dupka i luteiny jest bez sensu? Bo zaczynam się zastanawiać nad zmianą lekarza...

Dziś 16 dc, wczoraj test owu pozytywny, starania ładnie: 11, 12, 14, 15 dc, chciałabym jeszcze dzisiaj poprawić, ale chłop chyba nie da rady 😅 Na wadze -5kg (od kwietnia co prawda). Ananas rozpalcelowany na 5 części, dzisiaj już jedna zjedzona 🍍. Androlog zbagatelizował morfologię 3%, mówiąc, że pojedynczy wynik o niczym nie świadczy. Ale narzeczony kupił sobie Proxseed i pije. I bardzo wietrzy 🥚🥚. Pozostało najgorsze czyli czekanie...
Ja dzisiaj jestem w 22dc u nas starania też były średnio co drugi dzień i mam ogromną nadzieję że coś z tego będzie :) z tym że ja wolę jeszcze pociągnąć starania bo miesiąc temu owulacja była u mnie dopiero ok 23-24 dc. Ale jutro idę na cytologie i wymaz z szyjki macicy od wczoraj rana już nie działamy. Myślicie że to wystarczy takie dwa pełne dni żeby wyniki wyszły miarodajne ?

Dziewczyny poradzicie i powiedzcie czy to normalne w srode dostalam okres'niby' bo tylko podczas siku lecialo w czwarek lecialo troche wiecej. Piatek tylko podczas siusiu i to nie zawsze wkladka wystarczyla bo na zewnątrz nic nie wyplywaloi wieczorem cisza. Sobota juz nic.Dzisiaj jakos 2 godzinki temu naszła nas ochota ma przytulanki i po przytulankach rozowa krew troszke bolal mnie brzuch ale przestał. Czy ja znowu okres dostalam ? Niewiem co o tym myslec. A wy jestescie bardziej doswiadczone

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poradzicie i powiedzcie czy to normalne w srode dostalam okres'niby' bo tylko podczas siku lecialo w czwarek lecialo troche wiecej piatek tylko podczas siusiu i to nie zawsze wkladka wystarczyla bo na zewnątrz nic nie wyplywalo sobota juz nic dzisiaj jakos 2 godzinki temu naszła nas ochota ma przytulanki i po przytulankach rozowa krew troszke bolal mnie brzuch ale przestał. Czy ja znowu okres dostalam ? Niewiem co o tym myslec. A wy jestescie bardziej doswiadczone
A w którym jesteś dniu cyklu ? Robiłaś test?

reklama
Do góry