reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny mam pytanie. Mam stwierdzone IO od niecałych 3 tygodni, wprowadziłam dietę, zażywam witaminy i glucophage, ogólnie mimo, że mało czasu minęło to widzę poprawę, nie jestem tak zmęczona i senna, waga poszła w dół, pod wpływem leków dostałam okres itp.
A teraz pytanie :)
Jakie stosujecie naturalne "wspomagacze" płodności? Słyszałam o siemieniu lnianym mielonym, całym, jako kisiel itp. słyszałam o czarnuszce. Macie jeszcze jakieś superskładniki które dodajecie do posiłków lub takie o których słyszałyście? :)
Jeśli chcesz wspomóc płodność dietą to polecam dziewczyny z Akademii Płodności 😉.
W maju na nie trafiłam, kupiłam dwa eBooki i razem z mężem działamy z dietą. Nie jakoś mega restrykcyjnie, ale wprowadziliśmy kilka dodatków do diety. Siemię lniane dodaje do koktajli, tylko używam już zmielonego. Do jogurtów wsypuję nasiona chia, a czarnuszke do sałatek i kanapek. I zakochałam się w kiełkach wszelkiego rodzaju 🥰 dodaje do każdej kanapki. W czerwcu miałam pierwszy raz od dłuższego czasu naturalną owulację i cykl 28 dniowy. Co prawda w lipcu zrobiliśmy sobie prawie 3 tyg urlopu, więc dieta trochę poszła w odstawkę. Ale obecnie znowu działamy 💪

reklama
Widzę, że chyba jesteście zżyte na tym forum :) Mam 30 lat, jestem mamą 5 miesiecznego dziecka. Chcialabym mieć na razie drugie(potem ze dwa lata przerwy) i następne ;) ta ciąża była zagrożona, czekałam po pierwszej stracie ok 8 lat na dwie kreski. Nie robiłam żadnych badań jako takich. Myślę, ze zaszła w ciążę jak tsh mi się poprawilo. Dziś wypada 14 dc, nie mam pojęcia jakie cykle będą po porodzie. Karmię piersią to już w ogóle. No i jeszcze mój facet jedzie w delegacje na kilka dni więc pewnie nic z tego nie będzie. Muszę porobić badania krwi. We wrześniu chciałabym iść na monitoring żeby zobaczyć czy w ogóle jest owu. Takze zobaczymy jak to będzie. Na razie bardzo bym chciała, ale jak za rok dalej nic nie będzie to wtedy trzeba będzie myśleć😊

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, jak mnie ominęły dobre wieści to wszystkim gratuluję dwóch kresek:) byliśmy na weekend w trojmiescie, pojawiła się @ , aż się popłakałam, że znów nic:( dzisiaj 5dc, zamówiłam testy owulacyjne z Allegro, Ktoś je polecał,
chcę w tym miesiącu spróbować:) macie jakieś wskazówki? Robić rano/ wieczorem ? Moje cykle to około 34 dni, wiec kiedy najlepiej zacząć robić? Koło 10 dnia? Kto tak, jak ja zaczyna dopiero cykl?

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, jak mnie ominęły dobre wieści to wszystkim gratuluję dwóch kresek:) byliśmy na weekend w trojmiescie, pojawiła się @ , aż się popłakałam, że znów nic:( dzisiaj 5dc, zamówiłam testy owulacyjne z Allegro, Ktoś je polecał,
chcę w tym miesiącu spróbować:) macie jakieś wskazówki? Robić rano/ wieczorem ? Moje cykle to około 34 dni, wiec kiedy najlepiej zacząć robić? Koło 10 dnia? Kto tak, jak ja zaczyna dopiero cykl?
Ja na dniach, okres powinien być jutro :) czyli rozumiem też dołączysz do majówek? ;)

reklama
Ja mam dzisiaj 4dc ale mój okres to nie okres [emoji2368] ja co prawda starania zawieszone ale testy owu mam w domu i będę robić od 7dc 2x1 bo mam nieregularne okresy. Ostatnie 2 cykle 60 dniowe.

Do góry