reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej,
Dołączam do staraczek :) ostatnie pół roku starania było na zasadzie "jak będzie, to będzie", a teraz mamy zamiar zabrać się za robotę 😁 na początku tego roku prawie byliśmy przy nadzei, ale okazało się, że to była pusta ciąża 🙄
Na dzień dzisiejszy czekam na @.
Witam i trzymam ✊ żeby jak najszybciej się udało 🙂

Ja się pokusiłam na ten "28 dni do płodności" i "Jak pokonać PCOS". Bo wtedy były na promocji jak się kupiło dwa. Ale dużo wskazówek z tych ebooków znajdziesz u nich na kanale na YouTube 😉

No ja generalnie mam dużo ebooków żywieniowych, jestem totalnym freakiem jeśi chodzi o żywienie, etykiety wszystkiego, produkty, więc może na jakiś się skuszę i zobaczę czy coś innego jeszcze będzie :)

A może nie będzie jednak? Jeszcze nie przekreślaj :) chciałabym, kiedyś tak mi się marzyło :D sama jestem z maja :D
Wiesz co, ja ten cykl miałam średnio udany. Akurat jak miałam płodne to mój mąż się nabawił kontuzji ... Coś tam próbowaliśmy, mogło mi się coś też poprzesuwać z tą owulacją - no ale szansę niewielkie 🤷 choć im bliżej okresu tym więcej taki myśli mi się pojawia ;) szczególnie, że jakoś na razie objawów nie mam, a w poprzednich cyklach na kilka dni przed okresem miałam bóle i plamienia. Ale staram się nie nastawiać, wręcz już tak sobie to przeanalizowałam, że ewentualna ciąża w tym cyklu pokrzyżowalaby moje wszystkie plany 😂

Pomidorowy pycha! Podobno dobrze żeby faceci pili i z czarnuszką, ja mojemu sypię czarnuszkę do sałatek i twarożku np. ;) A ja męczę tego buraka, no cóż zrobię wszystko żeby pomogło :)
Burak przede wszystkim wyrównuje ciśnienie i poprawia krążenie krwi :) Bardzo zdrowy! :) Miałam pić całą ciążę z uwagi na ryzyko nadciśnienia i słabsze przepływy w macicy, ale tak mi się przepił, że już nie mogłam na niego patrzeć 🤣

reklama
Hej, testy najlepiej robić wieczorem, różnie mówią ale ja robiłam ok 22 i zawsze pik wyłapany. Możesz też dwa razy dziennie jak masz czas tylko nie z porannego moczu, najszybciej z drugiego.
Jak w Trójmieście? Moje rewiry [emoji6]
Ja chyba dzisiaj 1 dc i lecimy z tematem od nowa ;)
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, jak mnie ominęły dobre wieści to wszystkim gratuluję dwóch kresek:) byliśmy na weekend w trojmiescie, pojawiła się @ , aż się popłakałam, że znów nic:( dzisiaj 5dc, zamówiłam testy owulacyjne z Allegro, Ktoś je polecał,
chcę w tym miesiącu spróbować:) macie jakieś wskazówki? Robić rano/ wieczorem ? Moje cykle to około 34 dni, wiec kiedy najlepiej zacząć robić? Koło 10 dnia? Kto tak, jak ja zaczyna dopiero cykl?

Do góry