reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak sobie właśnie czytam, a że któraś Wcześniej pytała co jeszcze może włączyć do diety, to proszę:
1F69BE8C-DB74-45BF-80E4-92AA51E7D894.jpeg

reklama
A czy któraś z Was suplementuje witaminę E? W ogóle jakie suplementy bierzecie?
Ginekolog przepisał mężowi wysoką dawkę witaminy E właśnie i zastanawiam się czy sobie też jej nie włączyć, co prawda w mniejszej dawce.

Ginekolog przepisał mężowi wysoką dawkę witaminy E właśnie i zastanawiam się czy sobie też jej nie włączyć, co prawda w mniejszej dawce.
Ja zażywam wit z grupy B w tym kwas foliowy w formie aktywnej wit b12 metylokobalamina, 2x1 olej z wiesiołka 2000mg,.acard 1x1 75mg, wit d3 10000j.m, berberyna 2x1, meta 1x1 1000mg, ovulomed max z myo-izotynol em, d-chiro-inozytol, wit b12, wit d3 kwas foliowy zwykły. L-throx 150. To cała bateria która ja zażywam od prawie 3 miesięcy prócz mety i leków na tarczyce bo te biorę od 9 lat.

Ja biorę E.
Ogólnie biorę zestaw wit b12 (metylowanych +kwas foliowy), cynk, wit D, wit.E, koenzym q10, magnez (jabłczan magnezu), lukrecja, NADH, probiotyki i Acard 75.

Ostatnia edycja:
Wiesz co, ja ten cykl miałam średnio udany. Akurat jak miałam płodne to mój mąż się nabawił kontuzji ... Coś tam próbowaliśmy, mogło mi się coś też poprzesuwać z tą owulacją - no ale szansę niewielkie 🤷 choć im bliżej okresu tym więcej taki myśli mi się pojawia ;) szczególnie, że jakoś na razie objawów nie mam, a w poprzednich cyklach na kilka dni przed okresem miałam bóle i plamienia. Ale staram się nie nastawiać, wręcz już tak sobie to przeanalizowałam, że ewentualna ciąża w tym cyklu pokrzyżowalaby moje wszystkie plany 😂

Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować :) ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .
Hej, testy najlepiej robić wieczorem, różnie mówią ale ja robiłam ok 22 i zawsze pik wyłapany. Możesz też dwa razy dziennie jak masz czas tylko nie z porannego moczu, najszybciej z drugiego.
Jak w Trójmieście? Moje rewiry [emoji6]
Ja chyba dzisiaj 1 dc i lecimy z tematem od nowa ;)
Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto😍 spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .

Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować :) ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .

Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto[emoji7] spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .
Po pozytywnym teście od 12h do 48h może wystąpić owu. Żeby się upewnić czy będziesz miała owu a nie masz możliwości chodzenia na monitoring to 7-8 dni po teście pozytywnym możesz zbadać progesteron i on da ci odpowiedź czy owu miałaś w tym cyklu czy nie.

Ja biorę E.
Ogólnie biorę zestaw wit b12 (metylowanych +kwas foliowy), cynk, wit D, wit.E, koenzym q10, magnez (jabłczan magnezu), lukrecja, NADH, probiotyki i Acard 75.
A jaka bierzesz dawkę wit. E?
Ja biorę Wit. D, magnez z B6, Inofem 2x1, koenzym Q10 w którym jest Wit E, ale tylko 10 mg. Do tego jeszcze Euthyrox 25.
Zastanawiam się właśnie czy nie dodać do tego wszystkiego Folik, tylko czy jak biorę Inofem 2 saszetki dziennie a tam jest 400 mg kwasu foliowego to nie będzie go za dużo jak dodam jeszcze Folik?

A jaka bierzesz dawkę wit. E?
Ja biorę Wit. D, magnez z B6, Inofem 2x1, koenzym Q10 w którym jest Wit E, ale tylko 10 mg. Do tego jeszcze Euthyrox 25.
Zastanawiam się właśnie czy nie dodać do tego wszystkiego Folik, tylko czy jak biorę Inofem 2 saszetki dziennie a tam jest 400 mg kwasu foliowego to nie będzie go za dużo jak dodam jeszcze Folik?

Wit E. biorę 200mg i co drugi dzień. Mi suplementację ustalała dietetyk-biotechnolog. Co do kwasu to nie wiem ogólnie nawet jak się nie ma mutacji (ja akurat mam) lepiej brać metyle bo się lepiej przyswajają. A badałaś kiedyś poziom kwasu? Może zamiast dwóch rodzajów lepiej brać jakiś folian?

reklama
Wit E. biorę 200mg i co drugi dzień. Mi suplementację ustalała dietetyk-biotechnolog. Co do kwasu to nie wiem ogólnie nawet jak się nie ma mutacji (ja akurat mam) lepiej brać metyle bo się lepiej przyswajają. A badałaś kiedyś poziom kwasu? Może zamiast dwóch rodzajów lepiej brać jakiś folian?
Nie badałam 😔 a co do mutacji to jakie badania należy wykonać?

Do góry