reklama
nadziejka93
Fanka BB :)
A czy któraś z Was suplementuje witaminę E? W ogóle jakie suplementy bierzecie?
Ginekolog przepisał mężowi wysoką dawkę witaminy E właśnie i zastanawiam się czy sobie też jej nie włączyć, co prawda w mniejszej dawce.
Ginekolog przepisał mężowi wysoką dawkę witaminy E właśnie i zastanawiam się czy sobie też jej nie włączyć, co prawda w mniejszej dawce.
młoda1994
Ja zażywam wit z grupy B w tym kwas foliowy w formie aktywnej wit b12 metylokobalamina, 2x1 olej z wiesiołka 2000mg,.acard 1x1 75mg, wit d3 10000j.m, berberyna 2x1, meta 1x1 1000mg, ovulomed max z myo-izotynol em, d-chiro-inozytol, wit b12, wit d3 kwas foliowy zwykły. L-throx 150. To cała bateria która ja zażywam od prawie 3 miesięcy prócz mety i leków na tarczyce bo te biorę od 9 lat.A czy któraś z Was suplementuje witaminę E? W ogóle jakie suplementy bierzecie?
Carry88
Moderator
A czy któraś z Was suplementuje witaminę E? W ogóle jakie suplementy bierzecie?
Ja biorę E.
Ogólnie biorę zestaw wit b12 (metylowanych +kwas foliowy), cynk, wit D, wit.E, koenzym q10, magnez (jabłczan magnezu), lukrecja, NADH, probiotyki i Acard 75.
Ostatnia edycja:
xnightfall94
Wiesz co, ja ten cykl miałam średnio udany. Akurat jak miałam płodne to mój mąż się nabawił kontuzji ... Coś tam próbowaliśmy, mogło mi się coś też poprzesuwać z tą owulacją - no ale szansę niewielkie choć im bliżej okresu tym więcej taki myśli mi się pojawia szczególnie, że jakoś na razie objawów nie mam, a w poprzednich cyklach na kilka dni przed okresem miałam bóle i plamienia. Ale staram się nie nastawiać, wręcz już tak sobie to przeanalizowałam, że ewentualna ciąża w tym cyklu pokrzyżowalaby moje wszystkie plany
Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .
Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?Hej, testy najlepiej robić wieczorem, różnie mówią ale ja robiłam ok 22 i zawsze pik wyłapany. Możesz też dwa razy dziennie jak masz czas tylko nie z porannego moczu, najszybciej z drugiego.
Jak w Trójmieście? Moje rewiry [emoji6]
Ja chyba dzisiaj 1 dc i lecimy z tematem od nowa
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .
młoda1994
Po pozytywnym teście od 12h do 48h może wystąpić owu. Żeby się upewnić czy będziesz miała owu a nie masz możliwości chodzenia na monitoring to 7-8 dni po teście pozytywnym możesz zbadać progesteron i on da ci odpowiedź czy owu miałaś w tym cyklu czy nie.Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .
Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto[emoji7] spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .
nadziejka93
A jaka bierzesz dawkę wit. E?Ja biorę E.
Ogólnie biorę zestaw wit b12 (metylowanych +kwas foliowy), cynk, wit D, wit.E, koenzym q10, magnez (jabłczan magnezu), lukrecja, NADH, probiotyki i Acard 75.
Ja biorę Wit. D, magnez z B6, Inofem 2x1, koenzym Q10 w którym jest Wit E, ale tylko 10 mg. Do tego jeszcze Euthyrox 25.
Zastanawiam się właśnie czy nie dodać do tego wszystkiego Folik, tylko czy jak biorę Inofem 2 saszetki dziennie a tam jest 400 mg kwasu foliowego to nie będzie go za dużo jak dodam jeszcze Folik?
Carry88
Moderator
A jaka bierzesz dawkę wit. E?
Ja biorę Wit. D, magnez z B6, Inofem 2x1, koenzym Q10 w którym jest Wit E, ale tylko 10 mg. Do tego jeszcze Euthyrox 25.
Zastanawiam się właśnie czy nie dodać do tego wszystkiego Folik, tylko czy jak biorę Inofem 2 saszetki dziennie a tam jest 400 mg kwasu foliowego to nie będzie go za dużo jak dodam jeszcze Folik?
Wit E. biorę 200mg i co drugi dzień. Mi suplementację ustalała dietetyk-biotechnolog. Co do kwasu to nie wiem ogólnie nawet jak się nie ma mutacji (ja akurat mam) lepiej brać metyle bo się lepiej przyswajają. A badałaś kiedyś poziom kwasu? Może zamiast dwóch rodzajów lepiej brać jakiś folian?
reklama
nadziejka93
Nie badałam a co do mutacji to jakie badania należy wykonać?Wit E. biorę 200mg i co drugi dzień. Mi suplementację ustalała dietetyk-biotechnolog. Co do kwasu to nie wiem ogólnie nawet jak się nie ma mutacji (ja akurat mam) lepiej brać metyle bo się lepiej przyswajają. A badałaś kiedyś poziom kwasu? Może zamiast dwóch rodzajów lepiej brać jakiś folian?