reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Pierwsze słyszę. Wręcz wszędzie piszą żeby się odżywiać tak jak zwykle żeby wyniki były miarodajne.
Hej dziewczyny, byłam w zeszłym tygodniu u lekarza diabetologa i będę miała krzywa cukrową w piątek.
On kazał mi odżywiać się bardzo niezdrowo przez 3 dni przed badaniem krzywej.
Mam jeść dużo węglowodanów, 800 gram ziemniaków hahaha! Przecież nikt nie zeżre tyle na raz [emoji2368]
No ale trochę mniej makaronu. Właśnie mecze wielka porcje spaghetti z sosem śmietanowym, na obiad kluski zacierane z serem żółtym a na śniadanie buła z łososiem.
Dziewczyny które robiły krzywa cukrową: też tak musiałyście dużo jeść? Ja już nie daje rady, ale po jedzeniu muszę iść jeszcze na lody hahha [emoji509][emoji511][emoji510]

reklama
Hej dziewczyny, byłam w zeszłym tygodniu u lekarza diabetologa i będę miała krzywa cukrową w piątek.
Mam jeść dużo węglowodanów, 800 gram ziemniaków hahaha! Przecież nikt nie zeżre tyle na raz [emoji2368]
No ale trochę mniej makaronu. Właśnie mecze wielka porcje spaghetti z sosem śmietanowym, na obiad kluski zacierane z serem żółtym a na śniadanie buła z łososiem.
Dziewczyny które robiły krzywa cukrową: też tak musiałyście dużo jeść? Ja już nie daje rady, ale po jedzeniu muszę iść jeszcze na lody hahha [emoji509][emoji511][emoji510]
Ja nic takiego nie miałam. A przy badaniu glukozy i insuliny po posiłkach bez obciążenia miałam jeść „jak zwykle”.

Oczywiście, że można. To już nie te czasy, że jest amoniak w farbie albo inne świństwa. Teoretycznie zaleca się od II trymestru, ale to tak jest ze wszystkim - nie robią badań na ciężarnych, więc to jest po prostu dmuchanie na zimne.
Mi mowiła moja fryzjerka, że mozna, o ile nie farbuj się od skory. Najlepiej ombre 🙂

Zmień lekarza. Pierwsze słyszę 🙆🙆🙆 wręcz przeciwnie powinnaś jeść jak zwykle, żeby wyniki nie były w żaden sposób zakłamane! Przepraszam,ale to jakiś imbecyl,a nie lekarz. 😠

A ja odkąd kupiłam test strumieniowy już nigdy bym ich nie zamieniła na plytkowe. Jeszcze ta pipeta nakładać najgorsze. Tak to szybko siusiu i czekam na wynik 😁 póki co nastrajam się do użycia testów owu. Pierwszy raz będę ich używać dziewczyny jakieś rady?

reklama
Do góry