młoda1994
Fanka BB :)
Testy robić między 16 a 18 wtedy jest największy pik LH. Test owu pozytywny jest wtedy kiedy kreski są takie same intensywne lub testowa mocniejsza od kontrolnej. Wtedy owu może wystąpić między 12h a 48h ale nie musi. Pozytywny test owu nie mówi nam o tym że owu na 100% jest. Ewentualnie 7-8 dni po pozytywnym teście owu można zbadam progesteron i on powie czy u ciebie pozytywny test = owulacja. 2-3 h przed testem nie pić i nie korzystać z toalety żeby mocz był "gesty" a nie rozcieńczony. Jeśli masz nieregularne cykle to najlepiej robić od 1 dnia po @ aż do pozytywnego a jeśli regularnie to na ulotce jest napisane od którego dnia cyklu zacząć robić testy owu. Testy owu robi się tylko do pierwszego pozytywnego bo później mogą wychodzić dziwne rzeczy i będziesz miała pytania bez odpowiedzi. Myślę że to wszystkie info które będą ci potrzebne do robienia testów owu.A ja odkąd kupiłam test strumieniowy już nigdy bym ich nie zamieniła na plytkowe. Jeszcze ta pipeta nakładać najgorsze. Tak to szybko siusiu i czekam na wynik [emoji16] póki co nastrajam się do użycia testów owu. Pierwszy raz będę ich używać dziewczyny jakieś rady?
Edit: możesz robić 2x dziennie żeby nie przegapić piku. Np o 10. 00 i o 17.00 ale nigdy z pierwszego moczu. Wynik może wyjść zafałszowany z porannego moczu.