reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A czy możliwe, żeby we wczesnej ciąży leciutko ćmił brzuch jak przed @? Boję się, że się rozczaruje mimo tej bladziutkiej kreseczki. No i czuje ukłucia w jajniku, troszkę w drugim też. Bardzo się boję:(
Ile dni po owu jesteś? Ja 21dc ok 10dpo i od kilku dniu czuję bol pachwiny, az czasem trudno mi chodzić, boli mnie kręgosłup odc lędźwiowy i czuję jajniki.. Mało tego w 15dc miałam skok temp 37.5 i myślałam że mnie choroba bierze. Dzisiaj chyba bladziocha wyszedł [emoji16]

Ja wszystkie badania po poronieniu robiłam na własną rękę. Chyba dopiero po 2 albo 3 należą się na NFZ, a mój lekarz w ogóle nie uznaje badań po pierwszym. 🙄

@bleucoco możesz mieć mutacje a niekoniecznie muszą Ci się ujawnić i tak naprawdę wiele kobiet z nimi przechodzi ciążę bez problemowo na zwykłej suplementacji, bez leków. Z reguły na badania się decydujemy po poronieniu i potem zaczynamy grzebać w tych tematach 😉 albo możesz być szczęściara i ich nie mieć, ale podobno 50% społeczeństwa ma tylko kwestia ich aktywacji.

Ja mam np. Mutacje homo czyli po obojgu rodzicach a moja mama miała dwie zdrowe ciążę i to bez niczego ani żadnych problemów zakrzepowych w rodzinie nie mamy.
Ja miałam niedokrwistości z powodu tarczycy i złego odżywiania a nie z powodu mutacji :) Miałam wtedy niedowagę. Nigdy żaden lekarz tego nie podejrzewał, więc nie miałam potrzeby robić badań :) Teraz w ciąży biorę Acard, ale tylko dlatego, że w 12 tc wyszły słabsze przepływy w macicy.

Ile dni po owu jesteś? Ja 21dc ok 10dpo i od kilku dniu czuję bol pachwiny, az czasem trudno mi chodzić, boli mnie kręgosłup odc lędźwiowy i czuję jajniki.. Mało tego w 15dc miałam skok temp 37.5 i myślałam że mnie choroba bierze. Dzisiaj chyba bladziocha wyszedł [emoji16]
10 dpo jestem:) za 5 dni mam mieć @. Liczę na to, że się nie pojawi jednak.
Czuje chwilami ból jak na okres, czasami ukłucie w jajniku, bolą mnie piersi, brzuch mam wzdęty bardzo. Zobaczymy co będzie. Jasna kreseczka wyszła, więc żyje nadzieją.

Eh, właśnie się dowiedziałam że koleżanka z pracy jest w ciąży. 8 tydzień... Cieszę się bo bardzo się lubimy ale czuje takiego dziwne uczucie w środku. Zazdrość? 🙄 przykro mi trochę 😟 głupie to ale dziwnie reaguje
To normalne, też tak zawsze czułam jak staraliśmy się już z rok i nic a inni zachodzili. Nie ma co mieć do siebie o to pretensji :(

To normalne. Ja ogólnie nie przepadam za dziećmi 🤣 swoje chce mieć, ale do obcych mnie nie ciągnie z wzajemnością, ale od czasu utraty ciąży też mnie drażni ten temat wiadomo nikomu źle nie życzę ale wtedy się pojawiają takie myśli, że już by był ten i ten miesiąc itp. Mysle, że to minie z czasem kiedy zajdziemy w ciążę 🤗

@Smerfetka94 No ciężko znalezc lekarza, który się będzie w to zagłębiał. Ja wszystkie badania robiłam sama i za kasę.
Skoro zachodzisz w ciążę i na początku coś się dzieje to może warto jeśli masz możliwości zrobić chociaz kilka badań.
Ja w dniu kiedy poroniłam i leżałam w szpitalu to obok rodzila moja szwagierka. Strasznie się czułam, miałam głębokiego doła gdy szlam zobaczyc to dziecko, w trakcie pierwszej wizyty przebeczalam w łazience . Teraz moja przyjaciółka zaszła w ciążę a to ona po mojej stracie mnie pocieszała. Bolało w środku przez chwilę, że mi się nie udało a ona nie musiała się starać ale trzeba patrzeć w przyszłość i życzyć tego samego sobie. Mam nadzieję że w tym cyklu nam się znowu uda. Właśnie wyleczyłam się z torbiela, jestem w trakcie @ i zaczynam odrazu po starania

Ja w dniu kiedy poroniłam i leżałam w szpitalu to obok rodzila moja szwagierka. Strasznie się czułam, miałam głębokiego doła gdy szlam zobaczyc to dziecko, w trakcie pierwszej wizyty przebeczalam w łazience . Teraz moja przyjaciółka zaszła w ciążę a to ona po mojej stracie mnie pocieszała. Bolało w środku przez chwilę, że mi się nie udało a ona nie musiała się starać ale trzeba patrzeć w przyszłość i życzyć tego samego sobie. Mam nadzieję że w tym cyklu nam się znowu uda. Właśnie wyleczyłam się z torbiela, jestem w trakcie @ i zaczynam odrazu po starania
Trzeba być dobrej myśli a na pewno się uda czego Tobie i wszystkim życzę 🙂

reklama
Do góry