reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Te testy to uzależnienie, mam to samo😄 niby wiesz ze za wcześnie ze nic nie wyjdzie, ale może jednak ...🤦‍♀️
Zawsze przed okresem:
Mimo, że wiem, że na test jest za wcześnie to jakiś głosik w głowie mi podpowiada "a może juz coś wydzie". Robię test i co i dupa. A potem patrze (nawet i pod światło) czy rzeczywiście czegoś nie widać. Testy są na prawdę uzależniające...

reklama
W tym cyklu doszło to tego, że testy schowałam do kartonu i włożyłam do szafy, na najwyższą półkę.
Drabinkę schowałam, a że mam 160 cm wzrostu to nie ma szans, żebym bez niej dostała do kartonu. Cierpliwości to ja nie mam, ale mimo wszystko spinać po półkach się nie będę. Mąż ma mi dać 1 test w czwartek w przyszłym tygodniu.
Takie trochę samozaoranie, ale już tyle kasy wydałam na testy, że szok.

nie wiem jak to rozumieć, ale śluz jaki opisałaś czyli biały i lepki, występuje w dni niepłodne. Śluz płodny jest przezroczysty i rozciągliwy, często porównywany do białka kurzego. Może ten test nie jest miarodajny?
Test clearblue pokrywa się z innym z allegro, temperaturę miałam niska, zobaczymy czy będzie skok, a sluz płodny wiem jak wyglada😉 miałam go wczesniej
Sluz nie jest jakimś wyznacznikiem, ja podczas owulacji nie mam wcale sluzu przezroczystego i rozciągliwego. Bylam na monitoringu tydzien temu owu byla, a sluzu brak. Dwa razy zaszlam w ciaze pomimo braku płodnego sluzu wiec poprostu kazda z nas jest inna.😊
No i super, pocieszyłaś mnie, bo już zakładałam że cykl stracony, choć jakbym później miała mieć niespodziankę w postaci dwóch kresek😁

Hej :)

Niestety także nie udało się w pierwszej połowie, trochę tracę nadzieję. Jestem po hsg sono, nie długo zacznę 3 cykl po. Bo objawy jak na @. Ostatnio zadałam tsh i znowu podskoczylo. Kupiliśmy z mężem pieska 🐕 szczerze bardzo dużo czasu trzeba mu poświęcać i zaczęłam mniej myśleć o malenstwie. Może to jakiś sposób, zobaczymy :) stymulowana clo już od 5 cykli. Teraz chcemy zrobić przerwę :) zobaczy jak organizm sobie poradzi :) wszyscy zdrowi a dzidzi nie ma :( powodzenia dla reszty 😊

Niestety także nie udało się w pierwszej połowie, trochę tracę nadzieję. Jestem po hsg sono, nie długo zacznę 3 cykl po. Bo objawy jak na @. Ostatnio zadałam tsh i znowu podskoczylo. Kupiliśmy z mężem pieska 🐕 szczerze bardzo dużo czasu trzeba mu poświęcać i zaczęłam mniej myśleć o malenstwie. Może to jakiś sposób, zobaczymy :) stymulowana clo już od 5 cykli. Teraz chcemy zrobić przerwę :) zobaczy jak organizm sobie poradzi :) wszyscy zdrowi a dzidzi nie ma :( powodzenia dla reszty 😊
Również kciuki za Was....

Pies fajna sprawa! Też myślimy o przygarnieciu jakiegoś najbiedniejszego ze schroniska, ale tak myślimy, a potem zawsze coś ... 🤷

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...
Mi endokrynolog zalecał tsh od 1.5 do 2.5 na tym poziomie trzymam.
Skonsultuj z ginekologiem, bo nie masz niepokojącego wyniku

reklama
Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔
Nikt z nas nie jest za stary :) moja sąsiadka miała 47 rodząc drogą córkę. W tym roku została babcią i prababcia :)

Do góry