reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dokładnie też tak mam, ale chyba zużyje wszystkie zapasy w tym miesiącu i dam spokój z testami jak ciążowymi tak i owu.
A powiedz mi teraz, jak zrobiłam ten test to progesteron po 7-8 dniach od dzisiaj liczyć?
Myślę ze tak najlepiej jak byś poszla 8dpo na ten progesteron. Trudno mi powiedzieć ja mialam potwierdzone na monitoringu u gin wiec dokładnie wiem kiedy byla owu,ale myślę że jak za 8dni zrobisz to wynik bedzie wiarygodny😊

reklama
Pies fajna sprawa! Też myślimy o przygarnieciu jakiegoś najbiedniejszego ze schroniska, ale tak myślimy, a potem zawsze coś ... 🤷
My mamy małego szczeniaka, tyle pracy co z dzieckiem prawie 😀 co dwie godziny pobudka nawet w nocy, chociaż odznaczajam
Karmienie i mega dużo sprzątania :) nikt nie powiedział że będzie łatwo ;)

Część 🙂
Pozwolę sobie dołączyć do Was :)
Jestem po pracy danej nieudanej próbie - w maju miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu zatrzymanym.
Wczoraj po badaniach moja gin dała nam zielone światło więc dołączam do Was !
Owulacja przed nami, według lekarki w środę mamy zaczynać szaleć 😂
Trzymam kciuki za wszystkie!
Trzymam kciuki żeby sie powiodło :)
Zawsze przed okresem:
Mimo, że wiem, że na test jest za wcześnie to jakiś głosik w głowie mi podpowiada "a może juz coś wydzie". Robię test i co i dupa. A potem patrze (nawet i pod światło) czy rzeczywiście czegoś nie widać. Testy są na prawdę uzależniające...
Ja patrze tak ze az oczy bola z nadwyrezenia 🤣🤣🤣

Nie no chodzi mi o zwykłą kawę.
Bo ja od miesiąca prawie jej nie pije, a piłam dwie dziennie.
Raczej w formie "zapychacza" niż pobudzenia.

Teraz sobie zamówiłam bezkofeinową. :D
Niewiem czy kawa ma wplyw, bylam 3 razy w ciazy udawalo sie zawsze odrazu a pije 2 kawy dziennie od x czasu :) wręcz nawet jest mi wskazana bo mam niskie ciśnienie :)
Mam kolezanke która starala sie o ciaze rok, robila badania chodzila do różnych ginekologow, wkoncu trafila na takiego ktory powiedział przykro mi nie bedzie pani miec dzieci i wiecie co on chyba to specjalnie powiedzial bo stracila nadzieję i odrazu zaszla i rodzi za 3 tyg
Jednym slowem nieraz psychika nas blokuje ale pamiętajcie myslcie pozytywnie a wszystko co myslicie do Was przyjdzie, przyciagniecie to czego pragniecie

Ja biorę olej w kapsułkach z oeparola, zaczynasz od 1dc aż do dnia owu, pozniej nie bierzesz
Mam ten sam :) a gdy nie wiem kiedy jest dokładnie moja owulacja ?:) wg kalendarza wypada 11 dc , a nie stosuje testów :p dostawałam od nich świra , wiec odpuściłam 🙈🙉🐵kiedyś będąc na usg Pani doktor powiedziała , ze owu mam 13 dc , lecz kalendarzyk mówi o 11 :) mogę przeciągnąć branie do 13 dnia ?

Dziewczyny a czy boli Was po owulacji podbrzusze? Mnie nieraz pobolewa jak na okres ale teraz tak inaczej całkowicie nie jak na okres jest to takie szczypanie lub jakby cos mnie kąsiło od srodka macicy, raczej łaskotanie z reguły tak na środku , niekiedy zaboli i jajnik przeważnie prawy ale to szczypanie to na calej macicy, tyle ze jestem po cc 2.5 r temu moze od tego jakies blizny czy cos
W sumie to mnie nie podbrzusze laskocze tylko typowo macica od srodka 😁

Ostatnia edycja:
Mam ten sam :) a gdy nie wiem kiedy jest dokładnie moja owulacja ?:) wg kalendarza wypada 11 dc , a nie stosuje testów [emoji14] dostawałam od nich świra , wiec odpuściłam [emoji85][emoji86][emoji204]kiedyś będąc na usg Pani doktor powiedziała , ze owu mam 13 dc , lecz kalendarzyk mówi o 11 :) mogę przeciągnąć branie do 13 dnia ?
Tak

Ja mam właśnie takie bóle dziwne po owu. I przy owulacji też mnie brzuch i jajniki bolą.. porażka
Dziewczyny a czy boli Was po owulacji podbrzusze? Mnie nieraz pobolewa jak na okres ale teraz tak inaczej całkowicie nie jak na okres jest to takie szczypanie lub jakby cos mnie kąsiło od srodka macicy, raczej łaskotanie z reguły tak na środku , niekiedy zaboli i jajnik przeważnie prawy ale to szczypanie to na calej macicy, tyle ze jestem po cc 2.5 r temu moze od tego jakies blizny czy cos
W sumie to mnie nie podbrzusze laskocze tylko typowo macica od srodka [emoji16]

reklama
Ja mam właśnie takie bóle dziwne po owu. I przy owulacji też mnie brzuch i jajniki bolą.. porażka
Ale ze zawsze? :) ja tez mam bóle przy owu i bol jajnikow nieraz potem bol podbrzusza jak na okres od owu az do okresu tyle ze ten bol taki rozciagajacy a teraz calkiem inny tylko szczypanie i laskotanie bez uczucia ciągnięcia i nizej ::)

Do góry