reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, wy już w okolicach testowania, a u mnie dzisiaj dopiero 13dc :D jest ktoś jeszcze na poczatku drogi ? płodnych jeszcze nie czuć, przynajmniej tak mój mąż określił wczoraj przy stosunku😂 moje cykle to tak 32-34 dni, więc teoretycznie mam jeszcze czas :) udanego weekendu:)
Ja 17 dc.Cykl 34-35 .!Dziś podbrzusze cmi A testy owu negatywne

Mam dużą nadzieje, że pomimo tych moich plamień, @ nie przyjdzie! Dzisiaj 28 dc, poczekam do 30/31 dc, jak nie przyjdzie to zrobię test. Dzisiaj zaczynamy urlop i jedziemy nad morze, daj Boże żeby było nam dane przywieźć piękna pamiątkę z wakacji 🙏🤗♥️
Mi się to plamienie właśnie kojarzyło ze @ gdzieś niedaleko i pewnie się coś złuszcza co wcześniej nie wyszło, tak mi kiedyś gin powiedział, w tym cyklu żadnych takich śluzów nie miałam. Wiem, że mogą być różne przyczyny, nawet wczesne poronienia, ale nigdy nie miałam tego zdiagnozowanego, choć kiedyś po takim cyklu na początku @ miałam kilka skrzepów, no ale bez diagnozy lekarza nie będę se wkręcała, że to ciąża była. Nie chodzę też jakoś nadmiernie do lekarza, w sierpniu może uda mi się dostać do niego, to może jakieś szczegółowe badania zrobi, bo tak to tylko cytologie i usg robił. Ale po owu pójdę zbadać proga, zobaczyć czy owu w ogóle była. Uważaj na siebie i przywieź kropka lub kropkę spowrotem😉

Podobno niski progesteron w drugiej fazie cyklu i niewydolność ciałka żółtego objawia się właśnie plamieniami.
Liczę jednak, że @ w moim przypadku nie przyjdzie. Dzisiaj 28 dc.
Aha to było pytanie czy mam niskiego proga, myślałam że myślisz że mam to stwierdzone😅 zbadam teraz po owu to zobaczymy, a Ty masz niski progesteron?

Aha to było pytanie czy mam niskiego proga, myślałam że myślisz że mam to stwierdzone😅 zbadam teraz po owu to zobaczymy, a Ty masz niski progesteron?
Ja badałam progesteron w 17 dc, po pierwszym plamieniu, bo wystaszylam się że @ mi się zaczyna. Ale wyszło 6.18, więc gin powiedział że progesteron rośnie. Powtórzyłam 23 dc było 13. Gin odpisał(mam z nim kontakt mailowy między wizytami) że progesteron w porządku, chociaż szału nie ma. Mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie i zobaczę dwie kreseczki. Wzięłam ze sobą na wszelki wypadek Duphaston, jeśli będą dwie kreski.
Plamienia mam tylko w formie brudzenia, zabarwienia śluzu po stosunku, więc nie jest obfite, później w ciągu dnia już mam czysto.

Ja badałam progesteron w 17 dc, po pierwszym plamieniu, bo wystaszylam się że @ mi się zaczyna. Ale wyszło 6.18, więc gin powiedział że progesteron rośnie. Powtórzyłam 23 dc było 13. Gin odpisał(mam z nim kontakt mailowy między wizytami) że progesteron w porządku, chociaż szału nie ma. Mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie i zobaczę dwie kreseczki. Wzięłam ze sobą na wszelki wypadek Duphaston, jeśli będą dwie kreski.
Plamienia mam tylko w formie brudzenia, zabarwienia śluzu po stosunku, więc nie jest obfite, później w ciągu dnia już mam czysto.
No ja właśnie też miałam tak zaraz po stosunku, pozniej już w ciągu dnia już nie, może faktycznie coś z tym moim progesteronem jest, super ze masz takiego gina, ja teraz będę do innego chodzić, bo tamten przyjmuje dużo dalej ode mnie, ale ten nowy jest ze szpitala w którym w razie ciąży chciałabym urodzić, a dzięki wizytom na NFZ u niego późniejszy poród w tym szpitalu również możliwy jest na NFZ. Kochana dużo wypoczywaj i nie zatrzyj się piaskiem😉🏖️ u nas wczoraj upał a dzisiaj zimno i deszczowo😒

No ja właśnie też miałam tak zaraz po stosunku, pozniej już w ciągu dnia już nie, może faktycznie coś z tym moim progesteronem jest, super ze masz takiego gina, ja teraz będę do innego chodzić, bo tamten przyjmuje dużo dalej ode mnie, ale ten nowy jest ze szpitala w którym w razie ciąży chciałabym urodzić, a dzięki wizytom na NFZ u niego późniejszy poród w tym szpitalu również możliwy jest na NFZ. Kochana dużo wypoczywaj i nie zatrzyj się piaskiem😉🏖️ u nas wczoraj upał a dzisiaj zimno i deszczowo😒
Niestety mam dużą świadomość, że to moje złudne nadzieję, że może @ nie przyjdzie. Pewnie w weekend się pojawi i trochę popsuje mi urlop. Jeśli jednak nie, to poniedziałek/wtorek testuje 🙏🥰

reklama
Witam was wszystkie kochane ☺️
Ostatnio coś się nie odzywalam. Przeczytałam zaległe strony. I widzę że dużo dziewczyn ma dostać @ tak samo jak ja 🙈. Ja już mam wrażliwe sutki, najlepiej żeby stary ich nie dotykał bo może zarobic 😂😂. Podbrzusze też daje troszkę o sobie znac. Więc jestem coraz bardziej przekonana, że jednak @ przyjdzie w poniedziałek 😕. Ale nie wolno się poddawać. Jak coś będziemy nadal próbować 💪. Choć te dwa dni przed @ potrafi nieźle zamieszać w głowie. Wolałabym już wiedzieć na czym stoję. Wóz albo przewóz 😁

Do góry