Mooni89
Fanka BB :)
Ale czemu? ja nie badałam nigdy progesteronuA zgłaszałaś to lekarzowi? Że ma to związek z niskim progesteronem?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale czemu? ja nie badałam nigdy progesteronuA zgłaszałaś to lekarzowi? Że ma to związek z niskim progesteronem?
Ja 17 dc.Cykl 34-35 .!Dziś podbrzusze cmi A testy owu negatywneHej, wy już w okolicach testowania, a u mnie dzisiaj dopiero 13dc jest ktoś jeszcze na poczatku drogi ? płodnych jeszcze nie czuć, przynajmniej tak mój mąż określił wczoraj przy stosunku moje cykle to tak 32-34 dni, więc teoretycznie mam jeszcze czas udanego weekendu
Podobno niski progesteron w drugiej fazie cyklu i niewydolność ciałka żółtego objawia się właśnie plamieniami.Ale czemu? ja nie badałam nigdy progesteronu
Mi się to plamienie właśnie kojarzyło ze @ gdzieś niedaleko i pewnie się coś złuszcza co wcześniej nie wyszło, tak mi kiedyś gin powiedział, w tym cyklu żadnych takich śluzów nie miałam. Wiem, że mogą być różne przyczyny, nawet wczesne poronienia, ale nigdy nie miałam tego zdiagnozowanego, choć kiedyś po takim cyklu na początku @ miałam kilka skrzepów, no ale bez diagnozy lekarza nie będę se wkręcała, że to ciąża była. Nie chodzę też jakoś nadmiernie do lekarza, w sierpniu może uda mi się dostać do niego, to może jakieś szczegółowe badania zrobi, bo tak to tylko cytologie i usg robił. Ale po owu pójdę zbadać proga, zobaczyć czy owu w ogóle była. Uważaj na siebie i przywieź kropka lub kropkę spowrotemMam dużą nadzieje, że pomimo tych moich plamień, @ nie przyjdzie! Dzisiaj 28 dc, poczekam do 30/31 dc, jak nie przyjdzie to zrobię test. Dzisiaj zaczynamy urlop i jedziemy nad morze, daj Boże żeby było nam dane przywieźć piękna pamiątkę z wakacji
Aha to było pytanie czy mam niskiego proga, myślałam że myślisz że mam to stwierdzone zbadam teraz po owu to zobaczymy, a Ty masz niski progesteron?Podobno niski progesteron w drugiej fazie cyklu i niewydolność ciałka żółtego objawia się właśnie plamieniami.
Liczę jednak, że @ w moim przypadku nie przyjdzie. Dzisiaj 28 dc.
Ja badałam progesteron w 17 dc, po pierwszym plamieniu, bo wystaszylam się że @ mi się zaczyna. Ale wyszło 6.18, więc gin powiedział że progesteron rośnie. Powtórzyłam 23 dc było 13. Gin odpisał(mam z nim kontakt mailowy między wizytami) że progesteron w porządku, chociaż szału nie ma. Mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie i zobaczę dwie kreseczki. Wzięłam ze sobą na wszelki wypadek Duphaston, jeśli będą dwie kreski.Aha to było pytanie czy mam niskiego proga, myślałam że myślisz że mam to stwierdzone zbadam teraz po owu to zobaczymy, a Ty masz niski progesteron?
No ja właśnie też miałam tak zaraz po stosunku, pozniej już w ciągu dnia już nie, może faktycznie coś z tym moim progesteronem jest, super ze masz takiego gina, ja teraz będę do innego chodzić, bo tamten przyjmuje dużo dalej ode mnie, ale ten nowy jest ze szpitala w którym w razie ciąży chciałabym urodzić, a dzięki wizytom na NFZ u niego późniejszy poród w tym szpitalu również możliwy jest na NFZ. Kochana dużo wypoczywaj i nie zatrzyj się piaskiem u nas wczoraj upał a dzisiaj zimno i deszczowoJa badałam progesteron w 17 dc, po pierwszym plamieniu, bo wystaszylam się że @ mi się zaczyna. Ale wyszło 6.18, więc gin powiedział że progesteron rośnie. Powtórzyłam 23 dc było 13. Gin odpisał(mam z nim kontakt mailowy między wizytami) że progesteron w porządku, chociaż szału nie ma. Mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie i zobaczę dwie kreseczki. Wzięłam ze sobą na wszelki wypadek Duphaston, jeśli będą dwie kreski.
Plamienia mam tylko w formie brudzenia, zabarwienia śluzu po stosunku, więc nie jest obfite, później w ciągu dnia już mam czysto.
Niestety mam dużą świadomość, że to moje złudne nadzieję, że może @ nie przyjdzie. Pewnie w weekend się pojawi i trochę popsuje mi urlop. Jeśli jednak nie, to poniedziałek/wtorek testujeNo ja właśnie też miałam tak zaraz po stosunku, pozniej już w ciągu dnia już nie, może faktycznie coś z tym moim progesteronem jest, super ze masz takiego gina, ja teraz będę do innego chodzić, bo tamten przyjmuje dużo dalej ode mnie, ale ten nowy jest ze szpitala w którym w razie ciąży chciałabym urodzić, a dzięki wizytom na NFZ u niego późniejszy poród w tym szpitalu również możliwy jest na NFZ. Kochana dużo wypoczywaj i nie zatrzyj się piaskiem u nas wczoraj upał a dzisiaj zimno i deszczowo
Kciuki za test.Niestety mam dużą świadomość, że to moje złudne nadzieję, że może @ nie przyjdzie. Pewnie w weekend się pojawi i trochę popsuje mi urlop. Jeśli jednak nie, to poniedziałek/wtorek testuje