reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś plamienia w II fazie cyklu, ale tylko po stosunku? Naczytałam się, że to polip 🤦😔 ten cykl jest moim pierwszym cyklem owulacyjnym, pierwszym od pół roku i pierwszy raz mam takie plamienia. Wystąpiły 17,21,26, 27 dc i tylko po stosunku w postaci jasno brązowych plamień. Poprzedni okres miałam wywoływany Duphastonem, bo cykl był bezowulacyjny i bardzo długi. Czy może to mieć jakiś wplyw? Teraz owulacja potwierdzona (progesteron w 23 dc 13). Od 3 dc mam zacząć przygodę z stymulacja, ale martwią mnie te plamienia 😔 okresu jak na razie brak.

reklama
Ja oczywiście nie wytrzymałam i dzisiaj rano zrobiłam test... 2 dni przed @ I negatywny... Czekam teraz do poniedziałku.... Też nie mam żadnych objawów jak na okres zawsze wychodziły mi krosty, piersi bolały, a teraz nic... No nic czekanie tylko zostalo [emoji849][emoji849]3 mam za Ciebie [emoji1696]

Ja dokładnie to samo! Nie boli mnie brzuch tak jak zawsze 2-3 dni przed, piersi bolą ale chyba już od tygodnia.. ja tez czekam do poniedziałku, jak @ nie przyjdzie to robię test 😊 Trzymam za Ciebie kciuki, ze może po weekendzie pojawia się już ładne II 🤗

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze bo biorę duphaston od 19dc przez 5dni, akurat wtedy byłam na wypadzie z ukochanym i w 3 dniu zapomniałam wziąć tabletkę 🙈 Myślicie, ze może to w jakiś sposób zmienić cykl? Do tej pory cykle idealne 29-31 dni i trochę się martwie.. choć nie wiem czy nie wzięcie jednej tabletki może coś zmienić

Widełki są niżej :) d3 masz dobry wynik, między 30 a 100 jest ok. B12 sama zdecydowałaś się zrobić? Czy lekarz zlecił?
Sama się zdecydowałam, lekarz nie widział potrzeby 🙄 mam ochotę iść i pomachać mu ta kartka przed nosem 😡 tym bardziej że wiedział już na ostatniej wizycie że mam MTHFR i że będą u mnie problemy z przyswajaniem zwykłych witamin

To niestety nie jest plamienie tylko normalny obfity @ :( objawy miesiaczkowe:/ ale nigdy w życiu nie miałam tak szybko @ cykle mam ponad 30 dni
Ciekawe, ale może faktycznie to nie @ moja mama miała normalne miesiączki do 4 miesiąca ciąży, pracowała wtedy na mleczarni, moja siostra urodziła się zdrowa a nawet przenoszona o 2 tygodnie
Ja dokładnie to samo! Nie boli mnie brzuch tak jak zawsze 2-3 dni przed, piersi bolą ale chyba już od tygodnia.. ja tez czekam do poniedziałku, jak @ nie przyjdzie to robię test 😊 Trzymam za Ciebie kciuki, ze może po weekendzie pojawia się już ładne II 🤗
U mnie tak właśnie było, nie miałam żadnych objawów nadchodzącej @ trzymam kciuki dziewczyny za Was

Dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś plamienia w II fazie cyklu, ale tylko po stosunku? Naczytałam się, że to polip 🤦😔 ten cykl jest moim pierwszym cyklem owulacyjnym, pierwszym od pół roku i pierwszy raz mam takie plamienia. Wystąpiły 17,21,26, 27 dc i tylko po stosunku w postaci jasno brązowych plamień. Poprzedni okres miałam wywoływany Duphastonem, bo cykl był bezowulacyjny i bardzo długi. Czy może to mieć jakiś wplyw? Teraz owulacja potwierdzona (progesteron w 23 dc 13). Od 3 dc mam zacząć przygodę z stymulacja, ale martwią mnie te plamienia 😔 okresu jak na razie brak.
Ja i nie tylko ja, był ten temat na staraczkach I połowy, tylko po stosunku i takie właśnie brązowe, nie pamiętam czy którejś dziewczynie coś dolegało, ale ja tak miałam kilka razy w czasie owu ale jasno rozowe i w 2 fazie właśnie brązowe, nie biorę żadnych lekow

Ja i nie tylko ja, był ten temat na staraczkach I połowy, tylko po stosunku i takie właśnie brązowe, nie pamiętam czy którejś dziewczynie coś dolegało, ale ja tak miałam kilka razy w czasie owu ale jasno rozowe i w 2 fazie właśnie brązowe, nie biorę żadnych lekow
A zgłaszałaś to lekarzowi? Że ma to związek z niskim progesteronem?

reklama
Mam podobnie. Plamienia ok 3 dni w środku cyklu. Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło:/

Do góry