reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, ból podbrzusza coraz rzadziej. Ale pojawił się śluz... nie będę robić mimo wszystko testu jutro ani w niedziele. Jak się nie pojawi @ w poniedziałek to we wtorek czas na betę.

Ten śluz mnie trochę myli. Nie miałam jak dotąd czegoś takiego.. Może to dobry znak.

Tez macie tak, ze jakby widzicie więcej kobiet w ciąży? 😂 Gdziekolwiek się nie pójdzie..

reklama
ja już teraz zgłupiałam powiem szczerze, bo testy owu mam od wczoraj pozytywne, dzisiaj skok temp z 36,6 na 36,9, ale śluzu płodnego nie ma tylko taki mleczny lepki...masakra...to ta owulacja była, czy nie?? 🤔🤔🤔😳
czytałam, że jak jest skok to musi być owulacja, ale czemu w takim razie ten śluz jest inny? Taki typowy płodny miałam 5.07 i 6.07...oszaleje po prostu😩😳...absolutnie nie opieram się na tych testach, ale temperatura nigdy mnie nie zawiodła i jak skok był to miałam owulacje...A teraz już nie wiem, czy ją miałam, czy dopiero będzie, czy może była wcześniej? Help me! 🙏🙏🙏
ogólnie to powinnam ją mieć dopiero 13.07, a testy mega intensywne od wczoraj wieczora i płodne tak szybko...😳😳😳 wszystko się popierdzieliło po tych biochemicznych...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭😭🥺

Załączniki

• 15944079428705769762412896323354.jpg
    15944079428705769762412896323354.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 62
Jaaaasny gwint. Mam wyniki z D3 i B12 🤦‍♀️ tragedia. B12 przyjmowałam z Pregna Start ale z powodu MTHFR nic mi się nie wchlania pewnie. I nie rozumiem czemu przy d3 nie ma żadnych widełek 🤷‍♀️
IMG_20200710_213718.jpg

Jaaaasny gwint. Mam wyniki z D3 i B12 [emoji2356] tragedia. B12 przyjmowałam z Pregna Start ale z powodu MTHFR nic mi się nie wchlania pewnie. I nie rozumiem czemu przy d3 nie ma żadnych widełek [emoji2368]
Zobacz załącznik 1146710
Wit d3 jest w niskiej granicy. Musiała byś sumplementowac. Do do kwasu foliowego to powinnaś zażywać metylowany bo tego zwykłego nie przyswajasz. A b12 metylokobalamina (wersja lepiej przyswajalna). Tsh bardzo ładne.

Wit d3 jest w niskiej granicy. Musiała byś sumplementowac. Do do kwasu foliowego to powinnaś zażywać metylowany bo tego zwykłego nie przyswajasz. A b12 metylokobalamina (wersja lepiej przyswajalna). Tsh bardzo ładne.
No ja to miałam tak rozdzielone dziwnie, bo TSH, kwas foliowy i homocysteinę miałam już w środę i wstawiałam to tutaj. Dzisiaj zleciłam jeszcze b12 i d3 z tej samej próbki krwi (zamrożone osocze) i widzę że jest tragedia 🤦‍♀️

Znacie jakies super przyswajającą się witaminę D?

No ja to miałam tak rozdzielone dziwnie, bo TSH, kwas foliowy i homocysteinę miałam już w środę i wstawiałam to tutaj. Dzisiaj zleciłam jeszcze b12 i d3 z tej samej próbki krwi (zamrożone osocze) i widzę że jest tragedia [emoji2356]

Najlepiej w z otoczka oleista i wit d3 z k2 ale jedna z dziewczyn polecała w kroplach i super jej się podniosła wit d3 po nich. Ja biorę zwykła wir d3 ale duża dawkę bo 10000j.m

Ja mam od 3 dni kłucie ale bardziej do południa mnie bolało a teraz jest ok i też więcej śluzu.. Kurde ja 3 dni do @ i tak się boję że nadejdzie
Dziewczyny, ból podbrzusza coraz rzadziej. Ale pojawił się śluz... nie będę robić mimo wszystko testu jutro ani w niedziele. Jak się nie pojawi @ w poniedziałek to we wtorek czas na betę.

Ten śluz mnie trochę myli. Nie miałam jak dotąd czegoś takiego.. Może to dobry znak.

Tez macie tak, ze jakby widzicie więcej kobiet w ciąży? [emoji23] Gdziekolwiek się nie pójdzie..

reklama

Ja łykałam zawsze Devikap, na receptę. A w czasach pandemii przerzuciłam się na Vigantol, bez recepty ;) wydaje mi się, że to nie kwestia przyswajalności danej witaminy (choć częściowo pewnie też), ale bardziej tego jak z Twoim organizmem i wchłanialnością. U mnie z tym był problem. Albo kwestia żołądka, mało kwasu, może jakieś bakterie. Albo kwestia jelit - kiepska dieta, brak probiotyków itd. Trzeba po prostu szukać przyczyny kiepskiej wchłanialności, a nie dobrze wchłanianych preparatów :) albo po prostu zwiększyć dawkę ;) u mnie było tak, że łykałam naprawdę duże ilości tej witaminy, nawet testowali na mnie jakieś eksperymentalne leki i nadal poziom to było ok. 25. Poprawiłam różne kwestie, o których wspomniałam - no i już mam 32, więc rośnie :)

Do góry