reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze 😅 Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?

reklama
Zmień nick na niecierpliwiec[emoji1787][emoji1787]

Mam takie same zmagania. 28dc plamienie dosłownie 3-4 plamki krwi ale tylko przy podcieraniu się nad ranem i do dzisiaj się to już nie powtórzyło. Nie wiem czy to było plamienie okoloowulacyjne tak późno czy plamienie implantacyjne[emoji848] ale mam nadzieję że implantacyjne i jak jutro zrobię test to może coś już wyjdzie.

Używał ktoś testu ciazowego paskowego o czułości 10.Davida?
Kurde.. Moze faktycznie się u Ciebie coś święci 😁😁😁

Dziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze 😅 Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?
Zrób progesteron minimum 7 dni po owu 😊

Dziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze [emoji28] Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?
A masz regularne cykle? Jeśli nie to bez monitoringu nie ma szans. A owulacyjne testy nie u każdej się sprawdzają. Możesz spróbować z nimi jak wyjdzie pozytywny to 8-10 dni po pozytywnym teście wykonać w labo progesteron

A masz regularne cykle? Jeśli nie to bez monitoringu nie ma szans. A owulacyjne testy nie u każdej się sprawdzają. Możesz spróbować z nimi jak wyjdzie pozytywny to 8-10 dni po pozytywnym teście wykonać w labo progesteron
Tak, regularne 26-28 dni. Dzięki, sprawdzę z ciekawości w tym cyklu. Orientujesz się może jaki jest mniej więcej koszt w laboratorium takiego badania?

Wykonałam badanie progesteronu. W 17 dc wyniosło 6.18, natomiast w 23 dc 12.91. Lekarz ginekolog twierdzi, że wyniki są w normie i świadczą o przebytej owulacji. Dodam, że w 11 DC był pęcherzyk dominujący 14 mm(podejrzewam, że owulacja była koło 15/16 dc). Niestety martwią mnie plamienia, które wystąpiły w 17 i 21 dc(jasno brązowa wydzielina). Czy mogą one świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, mimo że progesteron mieści się w normie?

reklama
Do góry