Dziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?
reklama
Martxx1
Fanka BB :)
Kurde.. Moze faktycznie się u Ciebie coś święciZmień nick na niecierpliwiec[emoji1787][emoji1787]
Mam takie same zmagania. 28dc plamienie dosłownie 3-4 plamki krwi ale tylko przy podcieraniu się nad ranem i do dzisiaj się to już nie powtórzyło. Nie wiem czy to było plamienie okoloowulacyjne tak późno czy plamienie implantacyjne[emoji848] ale mam nadzieję że implantacyjne i jak jutro zrobię test to może coś już wyjdzie.
Używał ktoś testu ciazowego paskowego o czułości 10.Davida?
Martxx1
Zrób progesteron minimum 7 dni po owuDziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?
młoda1994
A masz regularne cykle? Jeśli nie to bez monitoringu nie ma szans. A owulacyjne testy nie u każdej się sprawdzają. Możesz spróbować z nimi jak wyjdzie pozytywny to 8-10 dni po pozytywnym teście wykonać w labo progesteronDziewczyny a jak sprawdzić czy doszło do owu? Wiecie, jestem początkująca, nie znam się jeszcze [emoji28] Powinnam mieć w piątek owulację wg aplikacji, 90% przypadków się zgadza. Zawsze przez kilka godzin tego dnia mam dość mocny ból jajnika aż nieraz łykam tabletkę przeciwbólowa. Czy da się jakoś na własną rękę sprawdzić czy faktycznie doszło do tej owulacji? Bez USG u gina jest szansa?
młoda1994
Ale jakoś w cuda nie wierzę choć nie powiem nadzieję sobie zrobiłam tym lekkim plamieniem 28dcKurde.. Moze faktycznie się u Ciebie coś święci [emoji16][emoji16][emoji16]
Martxx1
Daj koniecznie znać co u Ciebie wyjdzie jutroAle jakoś w cuda nie wierzę choć nie powiem nadzieję sobie zrobiłam tym lekkim plamieniem 28dc
Tak, regularne 26-28 dni. Dzięki, sprawdzę z ciekawości w tym cyklu. Orientujesz się może jaki jest mniej więcej koszt w laboratorium takiego badania?A masz regularne cykle? Jeśli nie to bez monitoringu nie ma szans. A owulacyjne testy nie u każdej się sprawdzają. Możesz spróbować z nimi jak wyjdzie pozytywny to 8-10 dni po pozytywnym teście wykonać w labo progesteron
mrsmiki
Daj jutro koniecznie znać!Ale jakoś w cuda nie wierzę choć nie powiem nadzieję sobie zrobiłam tym lekkim plamieniem 28dc
nadziejka93
Wykonałam badanie progesteronu. W 17 dc wyniosło 6.18, natomiast w 23 dc 12.91. Lekarz ginekolog twierdzi, że wyniki są w normie i świadczą o przebytej owulacji. Dodam, że w 11 DC był pęcherzyk dominujący 14 mm(podejrzewam, że owulacja była koło 15/16 dc). Niestety martwią mnie plamienia, które wystąpiły w 17 i 21 dc(jasno brązowa wydzielina). Czy mogą one świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, mimo że progesteron mieści się w normie?
reklama
młoda1994
Niestety nie. Mieszkam w DE. Jak masz regularne cykle to 21-22dc zrobić progesteron.Tak, regularne 26-28 dni. Dzięki, sprawdzę z ciekawości w tym cyklu. Orientujesz się może jaki jest mniej więcej koszt w laboratorium takiego badania?