reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Właśnie próbuje! Miałaś laparo? Dużo dziewczyn po tym zachodzi nawet jeżeli nie znaleziono niczego konkretnego. Ja będę mieć tez nakłuwane jajniki - mam PCOS a to ponoć wywołuje mega owulacje i to bez leków. No zobaczymy... bardzo liczę na ten zabieg :)
Nie miałam ale może coś klinika zrobi. Jutro mam wizytę i wszystkiego się dowiem.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jak miałam wizytę 24 czerwca i na USG miałam grube endometrium ,brak ciałka żółtego to nie ma szans na ciążę ? Jestem 6 dni po spodziewanej @ w 41 DC , od wczoraj ciągle mnie mdli i miałam wczoraj taki tępy ból podbrzusza przy chodzeniu czy schylaniu.

Dziewczyny mam pytanie. Jak miałam wizytę 24 czerwca i na USG miałam grube endometrium ,brak ciałka żółtego to nie ma szans na ciążę ? Jestem 6 dni po spodziewanej @ w 41 DC , od wczoraj ciągle mnie mdli i miałam wczoraj taki tępy ból podbrzusza przy chodzeniu czy schylaniu.
Zrób test ciążowy lub betę hcg i będzie jasność.

Wiesz ja ogólnie nie miałam owulacji potwierdzonej monitoringiem , zrobiłam test owulacyjny ,wyszedł pozytywny i 7 dni po poszłam na progestron i taki niski wynik w 25 DC .
Ten wynik niestety oznacza brak owulacji więc raczej nie ma szans na ciąże ale mogę się mylić. Kolejny raz potwierdza się że pozytywny test owu nie oznacza że owu jest lub będzie. Czyli u ciebie cykl bezowulacyjny ale jak ja to mówię nadzieję trzeba mieć zawsze.

No ogólnie nie nastawiam się i przez tą wizytę i niski progesteron nie robiłam w ogóle testów. Ale mega wkurza mnie ze te cykle takie długie i tyle trzeba żyć w niepewności .
Idę w czwartek na prolaktyne po Dostinexie i jak będę wysyłać wynik lekarzowi to podpytać czy coś da na wywołanie bo mnie szlag trafi...

reklama
No ogólnie nie nastawiam się i przez tą wizytę i niski progesteron nie robiłam w ogóle testów. Ale mega wkurza mnie ze te cykle takie długie i tyle trzeba żyć w niepewności .
Idę w czwartek na prolaktyne po Dostinexie i jak będę wysyłać wynik lekarzowi to podpytać czy coś da na wywołanie bo mnie szlag trafi...
Jak ja cie doskonale rozumiem. Długie cykle to koszmar i strasznie męczące.

Do góry