reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Wykonałam badanie progesteronu. W 17 dc wyniosło 6.18, natomiast w 23 dc 12.91. Lekarz ginekolog twierdzi, że wyniki są w normie i świadczą o przebytej owulacji. Dodam, że w 11 DC był pęcherzyk dominujący 14 mm(podejrzewam, że owulacja była koło 15/16 dc). Niestety martwią mnie plamienia, które wystąpiły w 17 i 21 dc(jasno brązowa wydzielina). Czy mogą one świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, mimo że progesteron mieści się w normie?
Nie mam pojęcia 🤷‍♀️ chyba tylko gin to może ocenić, a jak byłaś u niego, to mówiłaś o tych plamieniach? Generalnie około owulacyjne mogą się zdarzyć drobne plamienia

Wow, szalona jesteś ;-) trzymam kciuki za zielone światło &&
Oj chyba właśnie moje plany legly w gruzach bo mi wyszedł na cytologii ASC US. Ręce mi opadł, dupa też. To moja druga taka cytologia bo pierwsza była w marcu. Przed ciążą nigdy czegoś takiego nie było :| gin mi kazał przydać na kolejną za 3-4 mc. Chyba zrobię sobie do tego czasu dla spokoju kolonoskopie i test na hpv. Ktoś miał wynik ascus ? Nie wiem nawet co to dla mnie oznacza.

Nie mam pojęcia 🤷‍♀️ chyba tylko gin to może ocenić, a jak byłaś u niego, to mówiłaś o tych plamieniach? Generalnie około owulacyjne mogą się zdarzyć drobne plamienia
Po tych badaniach nie byłam u niego, mam z nim kontakt mailowy. Napisał mi tylko, że wyniki są okej. Ale będę u niego w następnym cyklu koło owulacji, więc dopytam go konkretnie czy będzie konieczność włączenia luteiny lub Duphaston. Niestety ten wynik progesteronu rozwiał moje nadzieja na cud w tym cyklu 😓

Oj chyba właśnie moje plany legly w gruzach bo mi wyszedł na cytologii ASC US. Ręce mi opadł, dupa też. To moja druga taka cytologia bo pierwsza była w marcu. Przed ciążą nigdy czegoś takiego nie było :| gin mi kazał przydać na kolejną za 3-4 mc. Chyba zrobię sobie do tego czasu dla spokoju kolonoskopie i test na hpv. Ktoś miał wynik ascus ? Nie wiem nawet co to dla mnie oznacza.
Ja nawet nie wiem co to ASC US :( Co Ci gin kazał przydać za 3-4 msc?

reklama
Do góry