reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja będę musiała clexane stosować wiec dobrze się składa :)
A z jakiego powodu musisz brać clexane ?
Biedne my . A właśnie , miał ktoś heparynę w ciąży ? Do przeżycia ? :)
Ja miałam po rozwiązaniu ciąży przez dwa tygodnie. Było do przeżycia. Wystarczy nauczyć się robić dobrze zastrzyk. Ja przez ten czas się nie nauczyłam i miałam sporo siniakow. Poza tym żadnych skutków ubocznych nie miałam :)

Ja miałam po rozwiązaniu ciąży przez dwa tygodnie. Było do przeżycia. Wystarczy nauczyć się robić dobrze zastrzyk. Ja przez ten czas się nie nauczyłam i miałam sporo siniakow. Poza tym żadnych skutków ubocznych nie miałam :)
Tez miałam te zastrzyki po ciąży. Najgorsze było wbicie tej igły.

Posiadam przeciwciała przeciw kardiolipinie , które uaktywniają się tylko i wyłącznie w ciąży . Hematolog powiedziała , ze nie ma wskazań do heparyny . Ginekolog stwierdził , ze heparynę trzeba będzie aplikować :)

Do cierpliwych osób nie należę :-D Wszystko muszę wiedzieć teraz, natychmiast, już.
A więc na spontanie zrobiłam dziś test z moczu i krwi domowy.
Bo miesiączki nadal nie ma, a zawsze wcześniej mam plamienia i potworny ból brzucha.
A że ostatnio mdłości do g.popołudniowych są do nie wytrzymania to zrobiłam testy.
Test z moczu porannego -negatywny, biel, nawet bez bladziowa.
Test z krwi natomiast wątpliwy.. 🤷 Nie mam pojęcia jak go zinterpretować, ponieważ mieliśmy z moim facetem ogromny problem z pobraniem krwi 😂 Musiałam użyć dwóch palców, krew szybko krzepnęła, więc mniej krwi dałam do testu.
Jak nie dostanę @ to w przyszłym tygodniu idę na betę do labo.
P.s pierwsze zdjęcie z wynikiem po 10 min.
Drugie z wynikiem po 20 min.
Producent informuje, aby nie odczytywać wyniku po 10 min.

Załączniki

• IMG_20200905_222457.jpg
    IMG_20200905_222457.jpg
    503,4 KB · Wyświetleń: 117
  • IMG_20200905_222207.jpg
    IMG_20200905_222207.jpg
    870,7 KB · Wyświetleń: 117
Do cierpliwych osób nie należę :-D Wszystko muszę wiedzieć teraz, natychmiast, już.
A więc na spontanie zrobiłam dziś test z moczu i krwi domowy.
Bo miesiączki nadal nie ma, a zawsze wcześniej mam plamienia i potworny ból brzucha.
A że ostatnio mdłości do g.popołudniowych są do nie wytrzymania to zrobiłam testy.
Test z moczu porannego -negatywny, biel, nawet bez bladziowa.
Test z krwi natomiast wątpliwy.. [emoji1745] Nie mam pojęcia jak go zinterpretować, ponieważ mieliśmy z moim facetem ogromny problem z pobraniem krwi [emoji23] Musiałam użyć dwóch palców, krew szybko krzepnęła, więc mniej krwi dałam do testu.
Jak nie dostanę @ to w przyszłym tygodniu idę na betę do labo.
P.s pierwsze zdjęcie z wynikiem po 10 min.
Drugie z wynikiem po 20 min.
Producent informuje, aby nie odczytywać wyniku po 10 min.
Test negatywny. Tego po 20 minutach nie bierz pod uwage. One lubią dawać fałszywe wyniki niestety.

reklama
Do góry