reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ten mocniejszy pozytyw czyli drugi wyszedł mi 8 dni temu i wczoraj robiłam proga czyli po 7 dniach . Zastanawiam się czy jutro nie zatestowac [emoji1787][emoji1787]
To max na 16dpo powinnaś dostać okres. Ja dostałam na 15dpo okres dzisiaj 2dc a już praktycznie końcówka [emoji2368] faza lutealna trwa od 10-16 dni i jest uznawana za prawidłowa. Wcale nie musisz mieć okresu 14dpo możesz mieć 12 a możesz mieć na 16dpo okres dopiero i będziesz się mieścić w normie.

Co do testu ciazowego to ja jestem z tej grupy osób które nie są za tym żeby testować przed terminem @ ale zrobisz jak uważasz [emoji6] trzymam mocno kciuki za owocny cykl [emoji110][emoji110]

Trochę nadrobiłam, ale nie jestem w stanie każdej odpisać :(

Ja nadal czekam na okres. Jakby patrzeć na rzekomą owulację, to koło piątku powinien być, aplikacja wylicza na poniedziałek 🤔 na razie raczej cisza, bóle podbrzusza raz są, raz nie ma i tyle ... Cierpliwie czekam, nawet mnie bardzo nie kusi na testowanie ;)

Ja już czekam na przesyłkę, mam nadzieję że do piątku będzie, jak mojego na faszeruje to mam nadzieję, że nie będzie za mną latał z pisiorem[emoji1787][emoji1787] fertilman, buzdyganek i mace mu zakupilam
Hahahhahahha padłam!!! [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wyobraziłam to sobie!
Cześć dziewczyny, powtórzyłam hcg po 48h i niestety wynik z 529 spadł do 0,3 [emoji17] także niestety długo się nie nacieszyłam [emoji20] no coz ... będzie trzeba próbować dalej ...
Hej, przykro mi.
A nie zastanawia was, jak to możliwe że beta z ponad 500 spadła do zera w ciągu 48 h???

Mi w szpitalu mówiono, że beta przy poronieniu powinna spadać o około połowę w ciągu 48 h, co znaczy że powinnaś mieć około 250 teraz... Ale zero...??? Hmmmm...

Dostałaś okres? Masz jakieś objawy ciążowe?

Hahahhahahha padłam!!! [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wyobraziłam to sobie! Hej, przykro mi.
A nie zastanawia was, jak to możliwe że beta z ponad 500 spadła do zera w ciągu 48 h???

Mi w szpitalu mówiono, że beta przy poronieniu powinna spadać o około połowę w ciągu 48 h, co znaczy że powinnaś mieć około 250 teraz... Ale zero...??? Hmmmm...

Dostałaś okres? Masz jakieś objawy ciążowe?
Właśnie też kurde mnie to zastanowilo, ale nie wiem w sumie czy to możliwe może warto powtórzyć w innym laboratorium.

Właśnie też kurde mnie to zastanowilo, ale nie wiem w sumie czy to możliwe może warto powtórzyć w innym laboratorium.
U mnie z bety 100 po tygodniu było 27.
W drugiej ciąży z 400 po 2 dniach 200.
To nie działa tak szybko...

Obstawiam błąd labo. Albo z pierwsza beta się pomylili, albo z drugą, jak koleżanka jest po terminie okresu to może pomylili się z tą drugą beta!!!!

To sie rzadko zdarza a ja jestem zawsze sceptyczna i raczej na zimno oceniam sytuację, ale taki spadek bety???? Nie wydaje mi się to prawdopodobne...

Moze niech się inne dziewczyny wypowiedzą, bo mi coś tu błędem śmierdzi [emoji2368]

Trochę nadrobiłam, ale nie jestem w stanie każdej odpisać :(

Ja nadal czekam na okres. Jakby patrzeć na rzekomą owulację, to koło piątku powinien być, aplikacja wylicza na poniedziałek 🤔 na razie raczej cisza, bóle podbrzusza raz są, raz nie ma i tyle ... Cierpliwie czekam, nawet mnie bardzo nie kusi na testowanie ;)
U mnie też @ w poniedziałek i wtedy powinna na pewno być patrząc na owulację. O dziwo mnie też czasem boli podbrzusze, a jeszcze 4 dni. Ale chyba za mocno się wsłuchuje w organizm.
Mojej koleżance druga beta też wyszła bardzo mała. Dzwoniła go ginekolog i kazała jej powtórzyć. Podobno w labie sie o kila zer pomylili!!! Teraz już jest w 12 tygodniu 🙂 Może warto zbadać jeszcze raz.

U mnie też @ w poniedziałek i wtedy powinna na pewno być patrząc na owulację. O dziwo mnie też czasem boli podbrzusze, a jeszcze 4 dni. Ale chyba za mocno się wsłuchuje w organizm.

Mojej koleżance druga beta też wyszła bardzo mała. Dzwoniła go ginekolog i kazała jej powtórzyć. Podobno w labie sie o kila zer pomylili!!! Teraz już jest w 12 tygodniu 🙂 Może warto zbadać jeszcze raz.
Umarłabym chyba na zawał 😱😱😱😱

reklama
Dziewczyny jestem po hsg. Muszę się z wami tym podzielić. Okazało się że mam obydwa jajowody drozne. Nie wiem jak to się stało i jak to możliwe bo w 2013 miałam lewy jajowód niedrożny. Myślałam że mam tylko prawy sprawny a na nim zrobiły mi się torbiele krwotoczne i bałam się że już pozamiatane mam a tu taka niespodzianka. Bardzo się bałam tego badania bo czytałam różne opinie ale nawet nie wiedziałam kiedy i już było po wszystkim. Nic a nic nie bolalo. Czy któraś po hsg starała się od razu? My mamy sobie odpuścić ten cykl. Jestem pełna nadziei że może się uda zajść jakoś w ciążę [emoji16]
Nam nie kazali czekać tylko die starac. Ja bym nie czekała bo po co. Świetnie ze drożne. Mnie tez hsg nie bolalo

Do góry