reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ten mocniejszy pozytyw czyli drugi wyszedł mi 8 dni temu i wczoraj robiłam proga czyli po 7 dniach . Zastanawiam się czy jutro nie zatestowac [emoji1787][emoji1787]
To max na 16dpo powinnaś dostać okres. Ja dostałam na 15dpo okres dzisiaj 2dc a już praktycznie końcówka [emoji2368] faza lutealna trwa od 10-16 dni i jest uznawana za prawidłowa. Wcale nie musisz mieć okresu 14dpo możesz mieć 12 a możesz mieć na 16dpo okres dopiero i będziesz się mieścić w normie.

Co do testu ciazowego to ja jestem z tej grupy osób które nie są za tym żeby testować przed terminem @ ale zrobisz jak uważasz [emoji6] trzymam mocno kciuki za owocny cykl [emoji110][emoji110]

Trochę nadrobiłam, ale nie jestem w stanie każdej odpisać :(

Ja nadal czekam na okres. Jakby patrzeć na rzekomą owulację, to koło piątku powinien być, aplikacja wylicza na poniedziałek 🤔 na razie raczej cisza, bóle podbrzusza raz są, raz nie ma i tyle ... Cierpliwie czekam, nawet mnie bardzo nie kusi na testowanie ;)

Ja już czekam na przesyłkę, mam nadzieję że do piątku będzie, jak mojego na faszeruje to mam nadzieję, że nie będzie za mną latał z pisiorem[emoji1787][emoji1787] fertilman, buzdyganek i mace mu zakupilam
Hahahhahahha padłam!!! [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wyobraziłam to sobie!
Cześć dziewczyny, powtórzyłam hcg po 48h i niestety wynik z 529 spadł do 0,3 [emoji17] także niestety długo się nie nacieszyłam [emoji20] no coz ... będzie trzeba próbować dalej ...
Hej, przykro mi.
A nie zastanawia was, jak to możliwe że beta z ponad 500 spadła do zera w ciągu 48 h???

Mi w szpitalu mówiono, że beta przy poronieniu powinna spadać o około połowę w ciągu 48 h, co znaczy że powinnaś mieć około 250 teraz... Ale zero...??? Hmmmm...

Dostałaś okres? Masz jakieś objawy ciążowe?

Hahahhahahha padłam!!! [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wyobraziłam to sobie! Hej, przykro mi.
A nie zastanawia was, jak to możliwe że beta z ponad 500 spadła do zera w ciągu 48 h???

Mi w szpitalu mówiono, że beta przy poronieniu powinna spadać o około połowę w ciągu 48 h, co znaczy że powinnaś mieć około 250 teraz... Ale zero...??? Hmmmm...

Dostałaś okres? Masz jakieś objawy ciążowe?
Właśnie też kurde mnie to zastanowilo, ale nie wiem w sumie czy to możliwe może warto powtórzyć w innym laboratorium.

Właśnie też kurde mnie to zastanowilo, ale nie wiem w sumie czy to możliwe może warto powtórzyć w innym laboratorium.
U mnie z bety 100 po tygodniu było 27.
W drugiej ciąży z 400 po 2 dniach 200.
To nie działa tak szybko...

Obstawiam błąd labo. Albo z pierwsza beta się pomylili, albo z drugą, jak koleżanka jest po terminie okresu to może pomylili się z tą drugą beta!!!!

To sie rzadko zdarza a ja jestem zawsze sceptyczna i raczej na zimno oceniam sytuację, ale taki spadek bety???? Nie wydaje mi się to prawdopodobne...

Moze niech się inne dziewczyny wypowiedzą, bo mi coś tu błędem śmierdzi [emoji2368]

Trochę nadrobiłam, ale nie jestem w stanie każdej odpisać :(

Ja nadal czekam na okres. Jakby patrzeć na rzekomą owulację, to koło piątku powinien być, aplikacja wylicza na poniedziałek 🤔 na razie raczej cisza, bóle podbrzusza raz są, raz nie ma i tyle ... Cierpliwie czekam, nawet mnie bardzo nie kusi na testowanie ;)
U mnie też @ w poniedziałek i wtedy powinna na pewno być patrząc na owulację. O dziwo mnie też czasem boli podbrzusze, a jeszcze 4 dni. Ale chyba za mocno się wsłuchuje w organizm.
Mojej koleżance druga beta też wyszła bardzo mała. Dzwoniła go ginekolog i kazała jej powtórzyć. Podobno w labie sie o kila zer pomylili!!! Teraz już jest w 12 tygodniu 🙂 Może warto zbadać jeszcze raz.

U mnie też @ w poniedziałek i wtedy powinna na pewno być patrząc na owulację. O dziwo mnie też czasem boli podbrzusze, a jeszcze 4 dni. Ale chyba za mocno się wsłuchuje w organizm.

Mojej koleżance druga beta też wyszła bardzo mała. Dzwoniła go ginekolog i kazała jej powtórzyć. Podobno w labie sie o kila zer pomylili!!! Teraz już jest w 12 tygodniu 🙂 Może warto zbadać jeszcze raz.
Umarłabym chyba na zawał 😱😱😱😱

reklama
Dziewczyny jestem po hsg. Muszę się z wami tym podzielić. Okazało się że mam obydwa jajowody drozne. Nie wiem jak to się stało i jak to możliwe bo w 2013 miałam lewy jajowód niedrożny. Myślałam że mam tylko prawy sprawny a na nim zrobiły mi się torbiele krwotoczne i bałam się że już pozamiatane mam a tu taka niespodzianka. Bardzo się bałam tego badania bo czytałam różne opinie ale nawet nie wiedziałam kiedy i już było po wszystkim. Nic a nic nie bolalo. Czy któraś po hsg starała się od razu? My mamy sobie odpuścić ten cykl. Jestem pełna nadziei że może się uda zajść jakoś w ciążę [emoji16]
Nam nie kazali czekać tylko die starac. Ja bym nie czekała bo po co. Świetnie ze drożne. Mnie tez hsg nie bolalo

Do góry