reklama
coca
Fanka BB :)
witam we wrześniu pozbywamy się presji, zamartwiania się, przechodzimy @ i później czerpiemy dużo radości i przyjemności, otwarte umysły i pozytywne nastawienie! Niech mi ktoś o tym przypomni w drugiej połowie września, bo pewne sama zapomnęNo i przyszła @..
Kolejna runda we wrześniu [emoji6]
Ania181818
Zaciekawiona BB
Ale na pewno się uda !Ja poczekać moge obym tylko nie straciła, bo wiadomo żadna z nas nie chce stracić wyczekiwanej ciąży. Wiesz ja się staram krótko bo dopiero 5 cykl A o poprzednia ciążę starałam się pół roku, więc myślę, że należę do tych szczęśliwych kobiet Ale zobaczymy jak będzie tym razem. Ogólnie w 2 cyklu jakiś kryzys mnie złapał i strasznie plakalam bo natawilam się, że w 2 drugim to już na bank będę w ciąży. Miałam też sytuacje, że w drugim dniu spodziewanej miesiączki wyszedł mi pozytywny test z druga blada kreska Ale 4 dnia dostałam miesiaczke, żeby nie zfiksowac zaczęłam wychodzić i spotykać się ze znajomymi bo pomyslalam, że trzeba wykorzystać ten czas nim zajde w ciążę i w sumie dzięki temu wyluzowalam teraz na 5 dni przed @ łapie mnie faza, że to może teraz czy się udało itd. W styczniu 2019 roku odstawiłam antykoncepcje i odkąd zaczelismy się stara to z cykli 28 dniowych zrobiły mi się 26, 29 i 32 dniowe plus mega bolesne miesiączki. Nic mi na ból nie pomaga oprócz paracetamolu dozylnie, co nie ułatwia sprawy bo dzięki temu jeszcze bardziej chce tej ciąży. Miałam podejrzenie endometriozy Ale na szczęście wyniki w normie. A jak jest z Tobą liczyłam bardzo na strzał za pierwszym razem czy zdajesz sobie sprawę, że takie proste to nie będzie I masz spokój ducha
Ogólnie niby wiedziałam, że zajście w ciążę to nie tak hop siup... Ale miałam nadzieję.
Pierwszy test robiłam w dniu ślubu w tamtym miesiącu - miałam nadzieję, że po weselu dam go swojemu mężowi ale jak to się mówi "chcesz rozśmieszyć Boga to powiedz mu o swoich planach".
Dodatkowo też choruje na Hashimoto i io. Daje sobie czas do stycznia, a potem ginekolog może warto zrobić jakieś badania. Jak pisałam wyżej moja kuzynka tak walczy z niepłodnością, że człowieka różne myśli trapią
młoda1994
Nie martw się. My Ci tu nie damy zapomnieć o twoich postanowieniach [emoji1787][emoji1787] o to się nie bój.witam we wrześniu [emoji16] pozbywamy się presji, zamartwiania się, przechodzimy @ i później czerpiemy dużo radości i przyjemności, otwarte umysły i pozytywne nastawienie! Niech mi ktoś o tym przypomni w drugiej połowie września, bo pewne sama zapomnę [emoji23]
Ania181818
Zaciekawiona BB
A dziewczyny jak to u was jest, jesteście którą grupą : czekacie na przyjście miesiączki, testujecie w dzień spodziewanej miesiączki czy testujecie nawet wcześniej z nadzieją?
młoda1994
Ja zawsze testuje 14 dni po terminie miesiączki jak podejrzewam że mogę byc w ciąży lub jak jadę do gin tak na wszelki wypadek gdyby pytał czy robiłam. Ale zdarzało się że mając cykle 60 dniowe nie zrobiłam wogule żadnego testu tylko czekałam spokojnie na okres [emoji4]A dziewczyny jak to u was jest, jesteście którą grupą : czekacie na przyjście miesiączki, testujecie w dzień spodziewanej miesiączki czy testujecie nawet wcześniej z nadzieją?
Edi: ja obecnie mam 26dc oczekuje na okres ma być najpóźniej 31.08-1.09
Carry88
Moderator
A dziewczyny jak to u was jest, jesteście którą grupą : czekacie na przyjście miesiączki, testujecie w dzień spodziewanej miesiączki czy testujecie nawet wcześniej z nadzieją?
Ja w środku cyklu 11dc w oczekiwaniu na owu. Tylko ja z grupy nie testującej i nie chodzącej na betę przed okresem
Mooni89
Wszystkie 3 typy tu sa ja kiedyś testowałam przed, teraz po 14 nieudanych cyklach to zamiast testować, skupiłam się na poznaniu siebie, mierze temp, badam szyjkę i co najważniejsze zaczęłam robić badania, bo wiem, że coś musi być nie tak, skoro się nie udaje przez taki długi czas, ponieważ mam już 2 dzieci, z którymi nie było problemu zajść w ciaze.A dziewczyny jak to u was jest, jesteście którą grupą : czekacie na przyjście miesiączki, testujecie w dzień spodziewanej miesiączki czy testujecie nawet wcześniej z nadzieją?
Fa_la
Początkująca w BB
No czesc wszystkim [emoji8] jestem tu nowa [emoji8] staramy się z mężem, myślała że uda się za pierwszym razem jakimś cudem no ale niestety nie tym razem, będziemy próbować dalej tym razem stawiam na testy owulacyjne [emoji123][emoji8] pozdrawiam [emoji8]
reklama
Mooni89
Mamy ten sam termin ale u mnie wahania od 28.08-2.09,raczej na ten pierwszy się nie zapowiada, bo nawet piersi mnie nie bolą, więc nastawiam się na wrzesień dopieroJa zawsze testuje 14 dni po terminie miesiączki jak podejrzewam że mogę byc w ciąży lub jak jadę do gin tak na wszelki wypadek gdyby pytał czy robiłam. Ale zdarzało się że mając cykle 60 dniowe nie zrobiłam wogule żadnego testu tylko czekałam spokojnie na okres [emoji4]
Edi: ja obecnie mam 26dc oczekuje na okres ma być najpóźniej 31.08-1.09