reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Progesteron (tabletki podjęzykowe i dopochwowe)
- Dalteparyna (Fragmin w różnych dawkach)
- Enoksaparyna (m.in. Clexane, Neoparin, Losmina)
- Nadroparyna (m.in. Fraxiparine, Fraxodi)
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
- Lewotyroksyna (m.in. Euthyrox, Letrox)
- Metoprolol (m.in. Metocard)

reklama
Dziewczyny które zazywaja po owu luteine i biorą od 17dc - 26dc ile dni po odstawieniu dostajecie @
Ja odstawiam w czwartek i zastanawiam się czy okres będzie jeszcze w tym miesiącu [emoji848] w zeszłym roku zażywalam duphaston i okres przychodził po 5 dniach po odstawieniu ale wiem że te 2 leki są inne i może różnie reagowac organizm.

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
W końcu coś NFZ robi w kierunku dla kobiet ciężarnych. Mogli by jeszcze leki dawać za darmo jeśli jest chorobą stwierdzona albo sprzedawać za grosze[emoji4]

A ja czekam jeszcze tydzień na testowanie. Powinnam dostać @ w czwartek, ale raczej miałam owu później niż zazwyczaj więc poczekam sobie do poniedziałku (zaczynam urlopik 😍) o ile nie przyjdzie małpa szybciej. Powiem Wam tylko, że wczoraj wieczorem polatałam trochę z odkurzaczem i taki mnie ból złapał macicy w okolicy pachwiny i to samo miałam dziś rano w pracy jak pozamiatalam. Do tego zakręciło mi się we łbie 🙄 a w sobotę miałam taka akcje, że siedzę sobie wygodnie, pije Leszka free a kręci mi się w głowie jak po alko i aż się śmiałam do starego, żeby spróbował czy na pewno free 🤣 (brałam antybiotyk dlatego nie chciałam pić alkoholu). Ale za każdym takim razem mówie sobie, że to na pewno ciśnienie, osłabienie itp. Staram się zachować czysty umysł i nie dopuścić główki do pracowania 😂😂😂

A ja czekam jeszcze tydzień na testowanie. Powinnam dostać @ w czwartek, ale raczej miałam owu później niż zazwyczaj więc poczekam sobie do poniedziałku (zaczynam urlopik 😍) o ile nie przyjdzie małpa szybciej. Powiem Wam tylko, że wczoraj wieczorem polatałam trochę z odkurzaczem i taki mnie ból złapał macicy w okolicy pachwiny i to samo miałam dziś rano w pracy jak pozamiatalam. Do tego zakręciło mi się we łbie 🙄 a w sobotę miałam taka akcje, że siedzę sobie wygodnie, pije Leszka free a kręci mi się w głowie jak po alko i aż się śmiałam do starego, żeby spróbował czy na pewno free 🤣 (brałam antybiotyk dlatego nie chciałam pić alkoholu). Ale za każdym takim razem mówie sobie, że to na pewno ciśnienie, osłabienie itp. Staram się zachować czysty umysł i nie dopuścić główki do pracowania 😂😂😂
To ciagniecie w macicy mialam za kazdym razem wczesnej ciazy , to takie specyficzne bylo 🤪😉😊

Nie zawsze boli brzuch... natomiast jak jesteś wilgotna to raczej oznaka zbliżającej się @ gdyby była ciąża to była byś sucha.
A przed @ często jest trochę wilgotno ;)
U mnie przed @ zawsze jest susza obniza sie szyjka i jest @ a od czasu owu szyjka wysoko twarda zamknieta... czekam na @

Super ja w 1 ciazy uzywalam insuline i placilam 110zl za 1 naboj. Dobrze ze bd refundacja

reklama
To ciagniecie w macicy mialam za kazdym razem wczesnej ciazy , to takie specyficzne bylo 🤪😉😊
Właśnie miałam też tak w biochemicznej 🤔 jednak zawsze tydzień przed @ brzuch mnie boli ale całkiem inaczej. Teraz nie boli mnie wcale, boli tylko przy jakimś wysiłku. Ale nic już sobie nie wkręcam. Okaże się niedługo 🤗

Do góry