reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Chwilę się bawiłam tą apką i zdjęcie tego samego paska pokazywało mi od 0 do 19%, więc ja chyba jej nie zaufam [emoji16] ale akurat testuję to zobaczymy co pokaże dalej. Ilu dniowe masz cykle?
25 w porywach do 26 dni.
W tamtym cyklu byłam na usg 11dnia i pęcherzyk był 22mm na prawym jajniku, obok starej torbieli z poprzedniego cyklu, ale zmienil się w torbiel krwotoczna po zastrzyku - sprawdzil na usg 13dc i już miałam dwie torbickie 🙄, w tym cyklu kazał przyjść 8dc były 2, ale eddometrium za cienkie bo 5,1mm, kazał wrócić 10dc i miałam dwa na lewym 23mm bodajże i 19,5mm i endometrium już 10mm. Tym razem zaaplikował mi pregnyl, nie ovitrelle i kazał robić testy owu, ale zastanawiam się po co 🤔

reklama
Jeszcze zapytam czy jest sens 6 tyg po rozpoczęciu przyjmowania letroxu 25 iść teraz zrobić badania tsh i przy okazji hormonalne czy to za wcześnie i lepiej odczekać jeszcze ten jeden cykl i dopiero pójść, bo bardzo nie lubię pobierania i wolałabym to zrobić już za jednym razem, a nie rozdzielać na 2
6 tyg to już powinnaś mieć miarodajny wynik. Z reszta ja przy hashimoto nabadalam się sporo zanim ustalili mi konkretna dobra dawkę. I tak badałam jakoś co 4tygodnie z tego co pamietam. Z reszta teraz jakoś dziwnie TSH mi spadło poniżej normy a leki biorę od kilku lat i miałam wszystko ok. Kazała mi powtórzyć za dwa tygodnie przyjmując ta sama dawkę bo podobno czasami tak się zdarza.
Także no... ja bym już na twoim miejscu sprawdziła. ;)

Dzirwczyny prosze pomozcie. Mam dzis 33dc. Owu byla prawdopodobnie 23dc... prosze mi powiedzcie czy test 14 dni od tej niby owulacji bd pewny? 8 wrzesnia mam wizyte u gina... chciala bym zeby ten czas ciut szybciej lecial ale nie ma szans 😜 mam ciagle od kilku dni poczucie mokrości, ciagle sprawdzam czy to nie @ ochote na sex jak chyba nigdy... w piatek straszne bole pachwin... teraz kompletnie nic. Czasem lekkie bole sutkow ale sporadycznie. Skoro za 4 dni powinna byc @to chyba juz powinien bolec mnie brzuch itp prawda? Dostaje swira 🙄
Nie zawsze boli brzuch... natomiast jak jesteś wilgotna to raczej oznaka zbliżającej się @ gdyby była ciąża to była byś sucha.
A przed @ często jest trochę wilgotno ;)

Dziewczyny pytanie mam do Was. Byłam dzisiaj u ginekologa, dostałam patyczek i mam sobie zrobić wymaz z szyjki w środę rano i zawieźć na badanie. Wypytałam się jak to zrobić, ale oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać gdzie po pierwsze to zawieźć i po jakim czasie od pobrania wymazu. A dostałam do domu, bo mój ginekolog idzie na urlop :) Nie zadzwonię, bo już nikogo tam nie ma, a lekarz od jutra na urlopie :) Brawo ja 🤦‍♀️ Może któraś z Was będzie wiedzieć🤷‍♀️ A tak swoją drogą poszłam do innego lekarza, żeby coś doradził po tych poronieniach i jak zobaczył wyniki badań histopatologicznych to od razu zlecił ten wymaz, bo miałam stany zapalne w pobranych tkankach. Mój wcześniejszy ginekolog na widok wyniku z badania histopatologicznego, stwierdził że to potwierdziło tylko poronienie. Nie wiem co o tym myśleć, chyba do dwóch naraz będę chodzić.
Skoro były stany zapalne to normalne, ze ci zlecił wymaz. Z tego co kojarzę to w diagnostyce przyjmują wymazy do badań.

Teraz już wiem, po pierwszym poronieniu też miałam stany zapalne szkoda, że wtedy nie poszłam do innego ginekologa
No niestety... obyś teraz trafiła w dobre ręce.
Ciężko jest znaleźć kogoś kto na prawdę ma powołanie i potrafi zlecić to co należy.
Ja w końcu odnalazłam odpowiednia osobę. Co prawda furmanka kasy za wizytę, ale przebadała mnie konkretnie i jak poszłam do innego lekarza tylko na kontrole czy owu była to usłyszałam: „my, zwykli lekarze nawet nie mamy pojęcia co to za badania zleca prof. Jerzak, ale jednak wyciąga ludzi z niepłodności i sami się od niej uczymy.”... - po tym zrozumiałam, że jednak ta furmanka pojedzie w dobra stronę 😅

reklama
Poczytaj jej posty od poczatku..nic nie trzyma sie kupy, okres byl koncem stycznia,nagle w polowie lutego dwie kreski ale twierdzi ze to nie ciaza, 21 luty partner juz wiedzial ze to ciaza o cieszyl sie z usg,ale tego dnia poronila w 8 tyg...w miedzy czasie wrzuca testy znajomej czy sa pozytywne...potem poronila drugi raz ale sie nie smuci z tego powodu...eh, dalej wiecie. Czeski film ;)
Za stara jestem na takie bajki.
Hmmm ale w sumie już sama nie wiem. A ten wątek z testem kolezanki.kojarzę😁

Do góry