K
Katijah
Gość
Mi wyszły inne hpv i cyt z kanału szyjki czysta. Ja mam na nabłonku i to bardzo mała zmiana. Tylko ten lekarz co robił mi kolposkopie i wymazy pozwolił zachodzić w ciążę ale od razu zaznaczył, że jeśli cyt z kanału będzie zła to nie zaleca ciąży.U mnie cytologia od zawsze na 5-/4+ czyli 2 gr czyściutko, czasem drożdzyca przez tabsy. I trym candida, ale wszytsko ok. Cala ciaze super i bylam dumna ze nic mi sie nie paprze. Potem miesiac w szpitalu, cc i do domku. Po pologu wizyta u gina i niespodzianka ostre zapalenie. Nawet nie wiedzialam ze te budyniowate uplawy to nie odchody po porodowe bo czulam sie świetnie. Dostalam nystatyne na 21 dni po tym cyto i ASC US. Gin mi kazal brac papilocare i przyjsc za 3 mc i ASC US i znow papilocare i kontrola za 3 mc. Troche sie zniecierpliwilam bo planowalam wycyganic zgode na starania ok pazdziernia... Zrobilam kolpkospie na wlasna reke. Usłyszałam że szyję mam elegancką, jak coś się dzieje to w kanale. Dr od kolpo wiedziala ze z hpv, asc us a nawet l sil jeszcze moge sie starac bez konizacji. Ulzylo mi. 3.08 zrobilam test hpv na wszytskie paskudztwa i wyszly dwa nie fajnie 16 i 18. Stres ogromny. Mój gin ktory dotychczas nic nie robil tylko cyto i papilocare i powtarzanie ze bedzie dobrze bo asc us to tylko 1 % ryzyka transformacji w raka nagle mi wyskoczyl z konizacja przed ciaza. Generalnie powiedzial, ze nie wybronie sie przed tymi genotypami. Załamka. I tak niby czlowiek boi sie raka, ale boi sie czy da rade w druga ciaze zajsc. Nie wytrzymalam dorwalam 2 gina na teleporade. Ten mi powiedzial, ze asc us to wynik jak za zamazana szyba i ze moge pokonac te 2 hpv. Najpierw zaleczyc asc us potem cyto i moze mi wyjsc 2 gr a moze wyjsc hsil, ale szyjke zdaze sobie skonizowac jak cos. Lepiej zebym najpierw zaszla. Skonsultowalam to z jeszcze jedna osoba i asc us nie jest powodem do konizacji i moge sie starac. 28 ide jeszcze do ginekologa onkologa i zobacze co mi powie. Akturalnie szukam "stalego partera" bo moj dotychczasowy lekarz mnie zawiodl strasznie. Troche jak taki chlopak co gada ze bedzie dobrze, a jak jest wpadka to zawija nogi za pas. Potrzebny mi zaufany lekarz i do prowadzenia ciazy i kontrolowania mnie onkologicznie.
Pozostali kazali najpierw wyleczyć siebie a potem myśleć o dziecku. Jeden nawet miał kilka przypadków, że rak zaczął bardzo szybko postępować w ciąży i kobieta miała cesarkę z usunięciem wszystkich narządów rodnych....
Kochana ile masz lat?