reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

@liska_94 gratulacje!! Ale tydzień 😃
@Sherlook ja zawsze po najpierw leżałam na brzuchu z poduszką pod biodrami, bo tak mi zalecił gin przy tyłozgięciu macicy, a później nogi w górę i tak z 10 min, a później leże ile mogę 😉 ale dziewczyny pisały o sile wystrzału 35 km/h więc nie wiem czy takie cyrki mają sens 😉

reklama
Z leżeniem, to ja zawsze chwilkę poleżę, bo tak mamy, jeszcze chwilę przytulanek, ale gdzieś czytałam aby podczas starań uważać z płynami do higieny bo mogą zabijać plemniki, choć niewiem ile w tym prawdy bo to już dawno czytałam i od tamtej pory nie mamy w łazience płynu do intymnej🤣

Ja mam tyłozgięcie i wyczytałam że najlepsza pozycja to na pieska i następnyie leżeć 15 min na brzuchu.

Dziewczyny tak się zastanawiam jak to jest z tym monitoringiem . Jeśli pójdzie się na USG to wykaże czy owulacja była ? Ale nie śledząc wcześniej cyklu,wielkości pęcherzyków itp ?

@liska_94 gratulacje!! Ale tydzień 😃
@Sherlook ja zawsze po najpierw leżałam na brzuchu z poduszką pod biodrami, bo tak mi zalecił gin przy tyłozgięciu macicy, a później nogi w górę i tak z 10 min, a później leże ile mogę 😉 ale dziewczyny pisały o sile wystrzału 35 km/h więc nie wiem czy takie cyrki mają sens 😉
Ja też mam tyłozgięcie macicy

Dziewczyny...moze wy bedziecie wiedziec. Jestem w 1 dniu fazy lutealnej i...mam plamienia pierwszy raz mi cos takiego przytrafia i nie wiem o co chodzi,plamienie rowniez bylo w dniu owulacji pozniej cisza i teraz znowu 🤔

Dziewczyny...moze wy bedziecie wiedziec. Jestem w 1 dniu fazy lutealnej i...mam plamienia pierwszy raz mi cos takiego przytrafia i nie wiem o co chodzi,plamienie rowniez bylo w dniu owulacji pozniej cisza i teraz znowu 🤔
Czasami się tak zdarza. To tzw krwawienie śródcykliczne. Jeżeli powtórzy się jeszcze raz to skonsultuj to z lekarzem. Póki co nie masz się czym martwić ;)

reklama
Do góry