reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Witam, mogę dołączyć?
Kiedyś już byłam na tym forum ale odpuściliśmy a raczej zrobiliśmy sobie przerwę . Dzisiaj byłam u gina pęcherzyk jest w lewym jajniku i na dniach pęknie(lub nie😞) jutro mam zacząć brać duphaston i tak 10 dni......i oczywiście jak to powiedział mój gin. wykorzystać te dni jak najlepiej 😁
Życzymy powodzenia! ✊🏻🍀🍀🍀

reklama
Możesz robić jeśli masz regularne cykle to te 7 testów powinno Ci spokojnie starczyć. Gorzej jak masz nie regularne to wtedy trzeba robić od 1 dni po okresie aż do pozytywu tak jak w moim przypadku [emoji1787]
Już teraz mam regularne. Z tym że ja wiem kiedy mam owulacje bo czuje ją bardzo dokładnie. Ale dla samej siebie chce przetestować:)

Ale nikt tu nie robi teraz non stop, była pierwszy raz po pozytywnym teście :) Ja też powtarzałam po 48 h i na tym koniec i nie uważam żeby to było panikowanie :)
Ale nie ukrywajmy większość dziewczyn robi i jak jest za niski przyrost źle za wysoki przyrost też źle a jak typowy 66% to zastanawiają się czemu tak jest. To są nerwy stres panika. Po co to jest potrzebne. Oczywiście każda robi/zrobi jak uważa to jest tylko moje zdanie i opinia.

Panika to jest robienie non stop bety. Jak ma być zdrowa ciąża to będzie a jak ma się poronić to się poroni. Przykre ale prawdziwe niestety.
Tu sie zgadzam, trzy ciaze nie robiłam bety, usg tylko 3 razy przez cala ciaze! ale to bylo 15lat temu ;) zrobilam test, dwie krechy, wiec od razu radosc, ze jest ciaza i tyle. A teraz....nic tylko sie nakrecam.

No ale czasy się zmieniły, mialam cykl w ktorym moglo cos byc po dwoch razach...a ja 3 testy zrobilam 🙈
Postaram sie w tym cyklu nie nakrecac

Tu sie zgadzam, trzy ciaze nie robiłam bety, usg tylko 3 razy przez cala ciaze! ale to bylo 15lat temu ;) zrobilam test, dwie krechy, wiec od razu radosc, ze jest ciaza i tyle. A teraz....nic tylko sie nakrecam.

No ale czasy się zmieniły, mialam cykl w ktorym moglo cos byc po dwoch razach...a ja 3 testy zrobilam [emoji85]
Postaram sie w tym cyklu nie nakrecac
Ja też się nakrecalam ale mimo wszystko rzadko się zdarzało żeby testy robić zaraz w dniu miesiączki zawsze czekam 14 dni i jak nie ma okresu to robię test albo od razu jadę na usg do gin w razie wu od razu po leki na wywołanie okresu. Obecnie mieszkam w DE więc nawet beta musi być na skierowanie więc też jej nie robię bo żaden gin nie da bez podstaw skierowania na betę. Przeważnie dawaja mi w momencie kiedy test ma jaka kolwiek kreskę na teście ciążowym a na usg coś jest nie tak. Inaczej skierowania nie dostanę tutaj.

Dziewczyny powtórzyłam dzisiaj test owu i wyszła bardzo blada kreska czyli bledsza niż z wczoraj więc zaliczam test z 14dc jako pozytywny. Od jutra zaczynam zażywać luteine 1x1 pod językowa aby cykl nie trwał znowu 60 dni a max 30 dni[emoji6]
A pamiętasz moje testy ostatnie? Żaden nawet nie był blisko dwóch takich samych a kupiłam te drugie i widocznie owu była. A tamte nic nie pokazały. Niewiadomo jak się skończy, ale ciąża jest 😊 także te testy to ch** warte są 🤣

reklama
A pamiętasz moje testy ostatnie? Żaden nawet nie był blisko dwóch takich samych a kupiłam te drugie i widocznie owu była. A tamte nic nie pokazały. Niewiadomo jak się skończy, ale ciąża jest [emoji4] także te testy to ch** warte są [emoji1787]
Moje obecne a te co miałam w poprzednim cyklu to jest różnica. Ale ja się i tak nie staram więc mi to lata. Ale chociaż zobaczę jak działa mój organizm. Wykorzystam te testy i więcej nie będę ich kupować ani żadnych innych. Może dla ciekawości będę mierzyć temperaturę w przyszłym cyklu i zobaczymy czy się chociaż trochę pokryje z testami owu. Ja je traktuje jak pewna "rozrywkę" nie biorę ich pod uwagę w 100%.

Do góry