reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Wydaje mi sie ze to akurat jakos mocno sprzeczne z naukami kosciola nie jest, bo to polega na modlitwie. Ale tu musialby sie wypowiedziec ktos kto sie na tym zna :) sam temat jest ogolnie bardzo ciekawy wiec jak masz ochote poczytac to polecam. Na pewno nie podlega to pod zadne sekty itp :)
Teraz właśnie czytam i to się biorezonans chyba fachowo nazywa. Ja to też na razie pierniczę [emoji39] ciekawa byłam tylko Waszego zdania. Ja akurat jestem wierząca, gorzej u mnie z praktykami bo ostatnimi czasy rzadko chodzę do kościoła ale takie leczenie alternatywne to akurat jest sprzeczne z zasadami kościoła. To mnie trochę odtrąca... Póki co nie zamierzam się to w to bawić. Mam nadzieję że unormuje sobie poziom witamin i niedługo dostaniemy zielone światło od ginekologa i hematologa

reklama
Jesli chodzi o takich znachorow to bym uwazala :) mozna wtopic kasy a kasy w te ich "ziółka".

Ja pochodze z regionow gdzie są babki- mozesz poczytac ogolnie o babkach z podlasia jest sporo artykułow. Religijna nie jestem, ale w ich modlitwy predzej uwierze niz w jakies tabliczki.

Ale przedewszystkim diagnostyka laboratoryjna... mamy takie czasy ze praktycznie wszystko mozna zbadac w laboratorium. Nie wiem jak tabliczka moze pokazac ktorej witaminy brakuje i brzmi to dosc komicznie tym bardziej ze samych witamin, makro i mikroelementow ogolnie jest od groma i ciut ciuk

Dokladnie. Napisałam własnie posta, że mam w pracy koleżankę od 7 lat nie może zajść w ciążę po 5 inseminacjach a jak się pytam o badania jakie robiłam po poronieniu to ona nieświadoma. Ja też wierzę w badania najbardziej 😉

Dziewczyny tak bardzo się stresuje, o 14 jadę na betę, pewnie będzie malutka. Umrę ze strachu.. Zrobiłam głupia jeszcze jeden test, bo znalazłam w torebce, dobrze, że to ostatni i już więcej nie mam, bo wariuje. Chyba się czymś zatrułam, bo niemożliwe żeby mnie cofało tak wcześnie od wszystkiego. Od jedzenia fuj. I cały czas chce mi sie spać! Matko marzę o spaniu [emoji120][emoji120]
Dawno się tak nie stresowałam... Rzygać mi się chce ze stresu [emoji849][emoji849]

To naprawdę porządna krecha jest! I szybko ciemnieje! Nie stresuj się bo kropek też się stresuje, a na rzyganie przyjdzie czas hehhehee [emoji106][emoji106][emoji106]

A to w sumie różnie, zależy do czego dokładnie mi te produkty czy chodzi o 2 łyżki czy całe opakowanie. Z reguły raczej odstawiam jeśli nie mogę znaleźć zamienników.

Ehhhh szkoda, muszę naprawę z wielu rzeczy zrezygnować, które bardzo lubię [emoji2368] no coz, będę musiała z tym zyc

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie - slyszałyście kiedyś o jakichś znachorach, u których daje się dłoń na jakąś tablicę i na podstawie takiego "badania" wykrywa on wszystkie nieprawidłowości w waszym organizmie? Rozmawiałam ostatnio z koleżanką i ona jeździ do jakiegoś zielarza. Wykrył jej masę niedoborów witamin, teraz na przykład uzupełnia kolagen. Wykrył jej także jakieś zapalenia w układzie ginekologicznym mimo że nie miała żadnych objawów typu infekcje itd. Jedynie częste zapalenia pęcherza. No i powiedział że absolutnie ma teraz nie myśleć o dziecku bo nawet gdyby jej się udało zajść to i tak nie utrzyma tej ciazy. Zastanawia mnie to czy faktycznie to działa czy to jakieś brednie [emoji2368]
@klaudiaanita opowiedz jak cię znachor odblokował [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Dziewczyny pytanko o owulacje mam 🤔 najpierw ciaza potem porod i kp i nie pamietam jak to bylo prze 1 ciąża z owulacja 🤨 mialam jakies 3/4 dni plodny sluz. Nie mierze temp bo nie mam takiej mozliwosci (wstaje czesto w nocy i o roznych porach wstaje rano wiec nir ma szans na regularne badanie) testow tez nie zdążyłam kupic. Mialam dostac 12 sierpnia @. Nie przyszla byl to 21dc za to dostalam sluz plodny 3dni i kochalismy sie w ostatni dzien ( 23dc) bo meza wczesniej nie bylo w domy... ewidentnie przesunela mi sie owulacja (!) Testowac bede za 14dni od sexu ale teraz moje pytanie:
1. Ktory dzien sluzu to jest owulacja? Uslyszalam od poloznej przez tel. Ze ostatni dzien lub nawet dzien po tym jak sluz sie konczy?!
2. Czy te 14 dni od sexu bedzie wiarygodna beta?
W tym cykl mialam 2 owulacje... pierwsza byla w 7dc i teraz w 21dc. Jezeli doszlo by do zaplodnienia z 1 owulacji to czy nastapila by druga ?? Do lekarza mam termin i tak dopiero za 3 tyg bo covid i terminy bardzo okrojone. ... prosze babki wypowiedzcie sie 😉
Śluz płodny z reguły kończy się przed owulacją, ale to nie jest tak do końca... a jeśli do zapłodnienia doszłoby z pierwszej owu to tej drugiej... byś nie miała ;)

Ostatnia edycja:
@Stelle ja ma mieszane uczucia co do biorezonansu - to raczej nie jest sprzeczne z naukami kościoła, ale z tego co widziałam na własne oczy, to potrafią "wykryć" pełno braków, nieprawidłowości itd u każdego - według tego nikt nie jest zdrowy. Jedni twierdzą, że im pomaga - nie wiem czy to podświadomie, czy faktycznie. Sama miałam styczność z tym raz, bo już nie wiedziałam jak leczyć dziecko i pomogło - na 6 tyg. Ale jak usłyszałam od kolesia, żę 1,5 rocznemu dziecku mam odstawić nabiał i gluten, bo działają śluzująco, to parsknęłam śmiechem i wyszłam. Możesz się przejść i spróbować, byle byś się nie nakręciła później, że masz pełno bakterii i wirusów w środku ;)

Dziewczyny tak bardzo się stresuje, o 14 jadę na betę, pewnie będzie malutka. Umrę ze strachu.. Zrobiłam głupia jeszcze jeden test, bo znalazłam w torebce, dobrze, że to ostatni i już więcej nie mam, bo wariuje. Chyba się czymś zatrułam, bo niemożliwe żeby mnie cofało tak wcześnie od wszystkiego. Od jedzenia fuj. I cały czas chce mi sie spać! Matko marzę o spaniu 🙏🙏
Dawno się tak nie stresowałam... Rzygać mi się chce ze stresu 🙄🙄
Ej, no to ciąża przecież jest 🙊♥️😁

reklama
Podziwiam, ja się chyba nigdy nie przestawię... Dzisiaj zaczęłam drugi tydzień urlopu. Ostatnio byliśmy nad morzem kilka dni, później weekend że znajomymi w górach. Dzisiaj wstałam dopiero o 11, puściłam pranie i odpoczywam znów na kanapie 🤦‍♀️ im więcej mam czasu tym mniej energii do Czegokolwiek. A dzisiaj idę jeszcze na wizytę do jakiegoś gina z NFZ. Mam w związku z tym pytanie - zapomniałam o tej wizycie i wczoraj były dwa razy przytulanki, ale że względu że po zabiegu musimy uważać to korzystamy z prezerwatyw. Czy to w jakiś sposób może wpłynąć na dzisiejsze badanie? Kiedyś gdzieś czytałam że na dzień przed wizytą nie powinno się współżyć 🙄
E tam, można śmiało. Chyba ze idziesz na jakieś konkretne badanie z oceną narządów lub pobraniem cyto

Do góry