reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Żyję, odpoczywam [emoji3059][emoji3059]

Codziennie zaglądam i czytam [emoji3590]
Dziś 29 dc testy negatywne, 6 dni do @. Aktualnie piję drinka, bo próbuje się odprężyć. Co u Ciebie?
I co u reszty? [emoji8]

@młoda1994 jak tam?
Mam wrażenie, że te ze staraczek I połowy gdzieś uciekły. Mam nadzieję, że na jakieś kwietniówki lub majówki [emoji16][emoji3590]
Hej hej
Juz myślałam że o nas zapomniałaś. U mnie stara bida. Robię testy owu z czystej ciekawości aby sprawdzić jak będą "reagować" na mnie. Mam z innej firmy. Ale dzisiaj dopiero 9dc a ostatnie 2 cykle 60 dniowe więc owu gdzieś po 40dc[emoji1787] pewnie 50 sztuk testów mi braknie na ten cykl[emoji2368]Zaczęłam robić od wczoraj (8dc)[emoji85]

reklama
Też mnie to zaciekawiło bo ja w 15 dniu miałam 6,4.. i to już w ogóle brzmi tragicznie mało [emoji22]
Nie ma co się tak bardzo przejmować grubością endometrium.
Byłam u ginekologa 21 dc,ponad tydzień po owulacji. Zmierzył endometrium 7 mm i powiedział, że co jak co ale ciąży to z tego nie będzie.
O dziwo była. Niestety poroniłam ( ale nie przez endometrium )
Kolejna wizyta w 20 dc, tydzień po owulacji lekarz mnie bada. Mówi endometrium grube. Ja już ucieszona, że masa suplementów które jadłam na poprawę grubości endometrium pomogła. Zapytałam jak grube..... 5,8 mm
Z tego "grubego" endometrium też wyszła ciąża.

Hej hej
Juz myślałam że o nas zapomniałaś. U mnie stara bida. Robię testy owu z czystej ciekawości aby sprawdzić jak będą "reagować" na mnie. Mam z innej firmy. Ale dzisiaj dopiero 9dc a ostatnie 2 cykle 60 dniowe więc owu gdzieś po 40dc[emoji1787] pewnie 50 sztuk testów mi braknie na ten cykl[emoji2368]Zaczęłam robić od wczoraj (8dc)[emoji85]
I wychodzą pozytyylwy?

Coś ty codziennie sprawdzam kreseczki czy coś jest 🤣
Ja wracam w środę mamy prawie 700 km do domu 🤣
Ogólnie pięknie wymęczyłam się bardzo, ale polecam ❤️

Byłam u ginekologa 21 dc,ponad tydzień po owulacji. Zmierzył endometrium 7 mm i powiedział, że co jak co ale ciąży to z tego nie będzie.
Kolejna wizyta w 20 dc, tydzień po owulacji lekarz mnie bada. Mówi endometrium grube. Ja już ucieszona, że masa suplementów które jadłam na poprawę grubości endometrium pomogła. Zapytałam jak grube..... 5,8 mm
Dokładnie ja będąc w 4+6 tc miałam endo 7.8mm niestety ciąża poroniona. Do dzisiaj nie wiem co się zadziało. 31.03 pęcherzyk w macicy widoczny gołym okiem na usg w wielkości 4mm wizyta 20.04 pęcherzyka nie ma beta poniżej 5 po paru dniach pojechałam na IP bo test znowu kreskę mi pokazał okazało się że beta prawie 30 myślałam że nowa ciąża ale był błąd w labo u gin i okazało się że to była resztą bety z ciąży z marca. Dodam że ciąże miałam młodsza aż o 4tyg według OM. Gin nie potrafił mi tego wytłumaczyć. Wiedziałam że pęcherzyk ciążowy może się wchlonac ale przy bliźniaczej ciąży jeśli jeden z dwuch z środków się nie rozwija ale jak widać po moim przykładzie pojedyncza ciąża i pęcherzyk się też z jakiegoś powodu wchlonal.

I wychodzą pozytyylwy?

Coś ty codziennie sprawdzam kreseczki czy coś jest [emoji1787]
Ja wracam w środę mamy prawie 700 km do domu [emoji1787]
Ogólnie pięknie wymęczyłam się bardzo, ale polecam [emoji3590]
Narazie nie, są widoczne kreski testowe w przeciwieństwie do tych testów z tamtego cyklu ale jeszcze do pozytywu im sporo brakuje. Będę testować i zobaczymy co to wyjdzie.

Ja mam domu rodzinnego do Pl prawie 800km z Niemiec [emoji4]

Ojej współczuje, mam wrażenie, że prawie każda dziewczyna na tym forum chociaż raz miała nieprzyjemność poronić [emoji22] nie sądziłam że to tak częste..

reklama
Do góry