reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny czy któraś z was ma taki okres długi? Ja mam najpierw 3 dni krwawienie ale takie lekkie. Potem dwa dni walczę o życie. Zawsze to jest 4 i 5 dzien. Zasypiam na stojąco, lecę całe dnie na tabletkach przeciwbólowych i zdycham. Po prostu zdycham. A potem 3 dni krwawie ale lekko. I wychodzi z tego 8 dni 🤦 potem mam równe dwa tygodnie przerwy o od nowa okres.

reklama
Ja tak zawsze miałam jak liczyłam od pierwszej plamy krwi, no to pierwsze dwa dni skąpe, potem 3 dnia zalew, 4 i 5 też a potem plamienie do 7-8 dnia.
Dziewczyny czy któraś z was ma taki okres długi? Ja mam najpierw 3 dni krwawienie ale takie lekkie. Potem dwa dni walczę o życie. Zawsze to jest 4 i 5 dzien. Zasypiam na stojąco, lecę całe dnie na tabletkach przeciwbólowych i zdycham. Po prostu zdycham. A potem 3 dni krwawie ale lekko. I wychodzi z tego 8 dni [emoji1751] potem mam równe dwa tygodnie przerwy o od nowa okres.

Ja mam raczej bezbolesne okresy. Za to w dzień owulacji zdycham, albo dzień po, jeszcze tego do końca nie rozszyfrowałam.
Hmmm, ja z tym liczeniem nie miałam problemu nigdy. Mimo że zawsze krwawienie było poprzedzone krótszym lub dłuższym plamienien. Ale w dniu kiedy zaczynał się okropny ból to zawsze liczyłam jako 1dc, u mnie bez tabletek się nie obejdzie [emoji2356]a przeważnie szło to w parze - pojawiał się ból, szlam do toalety a tam zamiast plamienia już krew. No ale zobaczymy jak będzie z tymi cykl ani po poronieniu... Wg aplikacji i moich ustawień że cykle 28dni to wychodzi mi 14dc i owulacja w sobotę [emoji849] ale nic nie czuje... Chociaż u mnie to żaden wyznacznik bo ten cykl w którym zaszłam to też zero objawów. Sucho jak na pustyni, zero kłucia w jajnikach. Byłam przekonana że to jakiś cykl bezowulacyjny bo przeszłam wtedy na dietę a tu zonk [emoji13]

Dziewczyny czy któraś z was ma taki okres długi? Ja mam najpierw 3 dni krwawienie ale takie lekkie. Potem dwa dni walczę o życie. Zawsze to jest 4 i 5 dzien. Zasypiam na stojąco, lecę całe dnie na tabletkach przeciwbólowych i zdycham. Po prostu zdycham. A potem 3 dni krwawie ale lekko. I wychodzi z tego 8 dni 🤦 potem mam równe dwa tygodnie przerwy o od nowa okres.
No u mnie podobnie... Ja też jakby to policzyć to wychodzi mi że chodze jakieś dwa tygodnie bez wkladek/podpasek/tamponow 🤦‍♀️ dramat. Po urlopie pójdę do ginekologa to może sprawdzę sobie progesteron. Bo któraś z Was pisała kiedyś że takie plamienia to może być niedomoga ciałka żółtego czy coś 🤷‍♀️
Ja mam raczej bezbolesne okresy. Za to w dzień owulacji zdycham, albo dzień po, jeszcze tego do końca nie rozszyfrowałam.
Przynajmniej wiesz kiedy mniej więcej jest owu 😁 bo u mnie to loteria chyba 🙈😝

Ja mam podobnie 2-3 dni starej krwi, pozniej 2-3 dni mocniejszego krwawienia i znowu 2-3 dni plamienie, ale trwa 6-7 dni u mnie , przy tym mocnym krwawieniu dopiero brzuch mnie boli, ale liczę od razu, bo tampon muszę co chwilę zmieniac przy tej starej krwi🤷‍♀️
Dziewczyny jak to liczyć, bo temp spada mi gwałtownie dopiero wtedy jak jest to mocniejsze krwawienie i ból brzucha

reklama
A ja mam też lekki problem, bo niby wczoraj zaczęło się plamienie, już byłam pewna, że dziś 1dc. A tu dziś znowu bardziej plamienie niż okres ... Zawsze mam problem, od kiedy to liczyć wszystko ;)

No właśnie ja sobie tak teraz pomyślałam, że jakbym liczyła od tego mocniejszego plamienia czy krwawienia to u mnie okres by trwał 2-3dni. Bo cały trwa 5 dni i nie są zbyt obfite i dlatego liczę od pierwszej kropli krwi🤔

@aga.i.nieszka daj znać jak zatestujesz 👌

Do góry