reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jako dodatek do sałatek np? Czy tak lyzke sobie pijesz? 😉
Można dodać do koktajli, sałatek itd.. ale ja po prostu biorę łyka z butli (teoretycznie 5ml). Smak nie jest najgorszy. To raczej konstytencja oleju trochę przeszkadza. Ale idzie się przyzwyczaić.
No i działa cuda. Przez PCO miałam duży problem z trądzikiem na plecach. Po miesiącu picia oleju zero krostek.
Przez hashimoto skóra jak papier i sypiąca się jak wiór... a teraz miękka i gładka nawet bez balsamu :D
Polecam!!

reklama
O to ja może poczekam mnie wykończył już 35 dniowy cykl jakby był jeszcze dłuższy to masakra. Zobaczę czy mi się unormują.
Może u ciebie tak nie będzie jak u mnie [emoji848] ja się już nacieszylam okresem. W niedzielę plamienie kawa z mlekiem we wtorek trochę więcej "starej" krwi wczoraj plamienie kawa z mlekiem dzisiaj już kompletnie nic. Czyli to coś dziwnego trwalo 3 dni[emoji2368] zobaczę jaki będzie następny cykl jeśli będzie taki sam okres jak teraz to jadę do gin. Czuję że coś jest nie tak ale nie wiem co[emoji85]

Dużo słyszałam i nawet mam 2 znajome które odstawiły metę jak tylko dowiedziały się o ciąży i był skok insuliny i straciły ta ciąże. Jedna nawet miała już serduszko lekarz kazał odstawić lek i na kolejnej wizycie już serduszka nie było. Nie jestem lekarzem ale ja bym nie odstawiała przynajmniej do końca pierwszego trymestru czyli do 14tc jak zajdziesz w ciążę czego Ci bardzo mocno i szczerze życzę.
Nie wiadomo czy to było tym spowodowane. W PL lekarze rekomendują odstawienie mety na czas ciąży i karmienia i nie sądzę, że robiliby to, gdyby istniało ryzyko poronienia. Ja też odstawiłam w 5 tc a jestem w III trymestrze. Wszystko oczywiście zależy od wyników badań. Jeśli choroba była zaawansowana i z tego powodu brało się metę to powinna zostać wdrożona insulina w zamian, jeżeli lekarz odstawia pacjentkę od mety. Jeśli pozostawił je bez niczego i chciał zrobić badania dopiero po 24 tc to to błąd. U mnie była tylko hiperinsulinemia, więc odstawienie mety nie wymagało wdrożenia insuliny. W dodatku od razu zrobiono mi badania glukozy i insuliny po odstawieniu.

Nie wiadomo czy to było tym spowodowane. W PL lekarze rekomendują odstawienie mety na czas ciąży i karmienia i nie sądzę, że robiliby to, gdyby istniało ryzyko poronienia. Ja też odstawiłam w 5 tc a jestem w III trymestrze. Wszystko oczywiście zależy od wyników badań. Jeśli choroba była zaawansowana i z tego powodu brało się metę to powinna zostać wdrożona insulina w zamian, jeżeli lekarz odstawia pacjentkę od mety. Jeśli pozostawił je bez niczego i chciał zrobić badania dopiero po 24 tc to to błąd. U mnie była tylko hiperinsulinemia, więc odstawienie mety nie wymagało wdrożenia insuliny. W dodatku od razu zrobiono mi badania glukozy i insuliny po odstawieniu.
U jednej jestem pewna że to było powodem. I jeden lekarz jej pow że żadnych leków nie odstawia się drastycznie bo to może być powodem poronień. Skoczyła insulina i stało się.

U jednej jestem pewna że to było powodem. I jeden lekarz jej pow że żadnych leków nie odstawia się drastycznie bo to może być powodem poronień. Skoczyła insulina i stało się.
Dla mnie jeśli coś nie jest potwierdzone badaniami, to nie wiadomo jaka jest przyczyna. Ale jeśli miały np. IO a lekarz odstawił metę bez wdrożenia insuliny to był to jego błąd. Każdy przypadek powinien być oceniany indywidualnie. To nie jest tak, że każdej kobiecie w ciąży odstawia się metę i odsyła do domu. Powinno się zrobić badania i w razie potrzeby wdrożyć insulinę :)

reklama
Dla mnie jeśli coś nie jest potwierdzone badaniami, to nie wiadomo jaka jest przyczyna. Ale jeśli miały np. IO a lekarz odstawił metę bez wdrożenia insuliny to był to jego błąd. Każdy przypadek powinien być oceniany indywidualnie. To nie jest tak, że każdej kobiecie w ciąży odstawia się metę i odsyła do domu. Powinno się zrobić badania i w razie potrzeby wdrożyć insulinę :)
Oczywiście że tak. Dobrze ze w DE z tym problemu nie ma bo tu są za meta w ciąży jeśli się ma IO. Z resztą ja trafiam większości na lekarzy debili i większość wszystko robię na własną rękę.

Do góry