reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jako dodatek do sałatek np? Czy tak lyzke sobie pijesz? 😉
Można dodać do koktajli, sałatek itd.. ale ja po prostu biorę łyka z butli (teoretycznie 5ml). Smak nie jest najgorszy. To raczej konstytencja oleju trochę przeszkadza. Ale idzie się przyzwyczaić.
No i działa cuda. Przez PCO miałam duży problem z trądzikiem na plecach. Po miesiącu picia oleju zero krostek.
Przez hashimoto skóra jak papier i sypiąca się jak wiór... a teraz miękka i gładka nawet bez balsamu :D
Polecam!!

reklama
O to ja może poczekam mnie wykończył już 35 dniowy cykl jakby był jeszcze dłuższy to masakra. Zobaczę czy mi się unormują.
Może u ciebie tak nie będzie jak u mnie [emoji848] ja się już nacieszylam okresem. W niedzielę plamienie kawa z mlekiem we wtorek trochę więcej "starej" krwi wczoraj plamienie kawa z mlekiem dzisiaj już kompletnie nic. Czyli to coś dziwnego trwalo 3 dni[emoji2368] zobaczę jaki będzie następny cykl jeśli będzie taki sam okres jak teraz to jadę do gin. Czuję że coś jest nie tak ale nie wiem co[emoji85]

Dużo słyszałam i nawet mam 2 znajome które odstawiły metę jak tylko dowiedziały się o ciąży i był skok insuliny i straciły ta ciąże. Jedna nawet miała już serduszko lekarz kazał odstawić lek i na kolejnej wizycie już serduszka nie było. Nie jestem lekarzem ale ja bym nie odstawiała przynajmniej do końca pierwszego trymestru czyli do 14tc jak zajdziesz w ciążę czego Ci bardzo mocno i szczerze życzę.
Nie wiadomo czy to było tym spowodowane. W PL lekarze rekomendują odstawienie mety na czas ciąży i karmienia i nie sądzę, że robiliby to, gdyby istniało ryzyko poronienia. Ja też odstawiłam w 5 tc a jestem w III trymestrze. Wszystko oczywiście zależy od wyników badań. Jeśli choroba była zaawansowana i z tego powodu brało się metę to powinna zostać wdrożona insulina w zamian, jeżeli lekarz odstawia pacjentkę od mety. Jeśli pozostawił je bez niczego i chciał zrobić badania dopiero po 24 tc to to błąd. U mnie była tylko hiperinsulinemia, więc odstawienie mety nie wymagało wdrożenia insuliny. W dodatku od razu zrobiono mi badania glukozy i insuliny po odstawieniu.

Nie wiadomo czy to było tym spowodowane. W PL lekarze rekomendują odstawienie mety na czas ciąży i karmienia i nie sądzę, że robiliby to, gdyby istniało ryzyko poronienia. Ja też odstawiłam w 5 tc a jestem w III trymestrze. Wszystko oczywiście zależy od wyników badań. Jeśli choroba była zaawansowana i z tego powodu brało się metę to powinna zostać wdrożona insulina w zamian, jeżeli lekarz odstawia pacjentkę od mety. Jeśli pozostawił je bez niczego i chciał zrobić badania dopiero po 24 tc to to błąd. U mnie była tylko hiperinsulinemia, więc odstawienie mety nie wymagało wdrożenia insuliny. W dodatku od razu zrobiono mi badania glukozy i insuliny po odstawieniu.
U jednej jestem pewna że to było powodem. I jeden lekarz jej pow że żadnych leków nie odstawia się drastycznie bo to może być powodem poronień. Skoczyła insulina i stało się.

U jednej jestem pewna że to było powodem. I jeden lekarz jej pow że żadnych leków nie odstawia się drastycznie bo to może być powodem poronień. Skoczyła insulina i stało się.
Dla mnie jeśli coś nie jest potwierdzone badaniami, to nie wiadomo jaka jest przyczyna. Ale jeśli miały np. IO a lekarz odstawił metę bez wdrożenia insuliny to był to jego błąd. Każdy przypadek powinien być oceniany indywidualnie. To nie jest tak, że każdej kobiecie w ciąży odstawia się metę i odsyła do domu. Powinno się zrobić badania i w razie potrzeby wdrożyć insulinę :)

reklama
Dla mnie jeśli coś nie jest potwierdzone badaniami, to nie wiadomo jaka jest przyczyna. Ale jeśli miały np. IO a lekarz odstawił metę bez wdrożenia insuliny to był to jego błąd. Każdy przypadek powinien być oceniany indywidualnie. To nie jest tak, że każdej kobiecie w ciąży odstawia się metę i odsyła do domu. Powinno się zrobić badania i w razie potrzeby wdrożyć insulinę :)
Oczywiście że tak. Dobrze ze w DE z tym problemu nie ma bo tu są za meta w ciąży jeśli się ma IO. Z resztą ja trafiam większości na lekarzy debili i większość wszystko robię na własną rękę.

Do góry