reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja brałam kupę różnych leków i suplementów.. Zaczynałam od symfolicu. Potem myofolic. Zjadłam mnóstwo Wit b6. Poza tym witamina C 1000, witamina D 2000, wiesiołek, magnez, zrobiłam sobie mieszankę ziół ojca klimuszki na fazę lutealna.

I G...O TO DAŁO... Wymiotowałam na myśl o tych witaminach które nie przesunęły mi nic nawet o jeden dzień.

Teraz biorę to co mi kazał brać lekarz z kliniki. Folian 1x1, modulator homocysteiny 1x1, Wit d 2000j. Glucophage. I saszetka dziennie Proxed Woman.

reklama
Nie badałam 😔 a co do mutacji to jakie badania należy wykonać?

To jest badanie genetyczne ja robiłam przez www.testdna.pl wymazy z policzka, ja to robiłam po poronieniu i mój organizm nie przyswaja kwasu foliowego i przez to mam wysoką homocysteinę, którą teraz zbiłam. Dlatego ja teraz biorę foliany i nawet jak się nie ma mutacji to one są lepiej przyswajalne więc warto kupić ;)

@Carry88 @KiedyPytam dałyście mi do myślenia z tymi folianami. Jakiej firmy polecacie?
Zastanawiam się tylko czy na pewno mogę to połączyć z tym Inofem. Biorę go ze względu na to, że po poronieniu miałam długie bezowulacyjne cykle, a po 1.5 miesiąca stosowania 2 saszetek dziennie, w końcu wystąpiła naturalna owulacja. Więc trochę się boje tego odstawić.

@Carry88 @KiedyPytam dałyście mi do myślenia z tymi folianami. Jakiej firmy polecacie?
Zastanawiam się tylko czy na pewno mogę to połączyć z tym Inofem. Biorę go ze względu na to, że po poronieniu miałam długie bezowulacyjne cykle, a po 1.5 miesiąca stosowania 2 saszetek dziennie, w końcu wystąpiła naturalna owulacja. Więc trochę się boje tego odstawić.

No tutaj to nie pomogę czy odstawiać. Dobra firma jest Swanson, Solgar, ja akurat cały zestaw z B i folianem biorę z firmy Now Foods. A może warto zrobić poziom kwasu foliowego i homocysteiny?
Tak czy inaczje branie folianów na pewno nie zaszkodzi tylko nie wiem co z tym Inofem.

No tutaj to nie pomogę czy odstawiać. Dobra firma jest Swanson, Solgar, ja akurat cały zestaw z B i folianem biorę z firmy Now Foods. A może warto zrobić poziom kwasu foliowego i homocysteiny?
Tak czy inaczje branie folianów na pewno nie zaszkodzi tylko nie wiem co z tym Inofem.
Dało mi to do myślenia, więc pewnie zbadam poziom kwasu foliowego i homocysteiny. A jaką dawkę folianu bierzesz?

Gdańsk moje miasto [emoji2956] za blisko mi do Rumi na urlop [emoji1787][emoji14]
Kreski takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej oznaczają że owulacja może wystąpić w przeciągu 12-36 h. U mnie np występuje w tym samym dniu co pozytywny test a nawet chyba przed bo test robię tylko wieczorem.
Musisz u siebie zaobserwować czy będą Ci testy wychodzić i czy masz jakieś inne objawy, a potwierdzić owulacje możesz ja usg lub badając progesteron 7 dni po przypuszczalnej owu.
Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować :) ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .

Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto[emoji7] spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .

Możesz spokojnie brać folian i inofem czy jak to tam było, ja biorę ovarin i folian firmy solgar 400 mg. :)

reklama
Też mam 1 dc! I jedziemy od nowa, tym razem z aromkiem. Mam nadzieję że moja Grażynka (torbiel) zniknie i będzie dobrze.
Chyba że to znowu plamienie a nie okres [emoji1787]
No i mam 1 dc,
Do nowego ginekologa pójdę w 13 dc ajj ale może będzie widać czy owu była, jest albo będzie[emoji21]

Do góry