reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja brałam kupę różnych leków i suplementów.. Zaczynałam od symfolicu. Potem myofolic. Zjadłam mnóstwo Wit b6. Poza tym witamina C 1000, witamina D 2000, wiesiołek, magnez, zrobiłam sobie mieszankę ziół ojca klimuszki na fazę lutealna.

I G...O TO DAŁO... Wymiotowałam na myśl o tych witaminach które nie przesunęły mi nic nawet o jeden dzień.

Teraz biorę to co mi kazał brać lekarz z kliniki. Folian 1x1, modulator homocysteiny 1x1, Wit d 2000j. Glucophage. I saszetka dziennie Proxed Woman.

reklama
Nie badałam 😔 a co do mutacji to jakie badania należy wykonać?

To jest badanie genetyczne ja robiłam przez www.testdna.pl wymazy z policzka, ja to robiłam po poronieniu i mój organizm nie przyswaja kwasu foliowego i przez to mam wysoką homocysteinę, którą teraz zbiłam. Dlatego ja teraz biorę foliany i nawet jak się nie ma mutacji to one są lepiej przyswajalne więc warto kupić ;)

@Carry88 @KiedyPytam dałyście mi do myślenia z tymi folianami. Jakiej firmy polecacie?
Zastanawiam się tylko czy na pewno mogę to połączyć z tym Inofem. Biorę go ze względu na to, że po poronieniu miałam długie bezowulacyjne cykle, a po 1.5 miesiąca stosowania 2 saszetek dziennie, w końcu wystąpiła naturalna owulacja. Więc trochę się boje tego odstawić.

@Carry88 @KiedyPytam dałyście mi do myślenia z tymi folianami. Jakiej firmy polecacie?
Zastanawiam się tylko czy na pewno mogę to połączyć z tym Inofem. Biorę go ze względu na to, że po poronieniu miałam długie bezowulacyjne cykle, a po 1.5 miesiąca stosowania 2 saszetek dziennie, w końcu wystąpiła naturalna owulacja. Więc trochę się boje tego odstawić.

No tutaj to nie pomogę czy odstawiać. Dobra firma jest Swanson, Solgar, ja akurat cały zestaw z B i folianem biorę z firmy Now Foods. A może warto zrobić poziom kwasu foliowego i homocysteiny?
Tak czy inaczje branie folianów na pewno nie zaszkodzi tylko nie wiem co z tym Inofem.

No tutaj to nie pomogę czy odstawiać. Dobra firma jest Swanson, Solgar, ja akurat cały zestaw z B i folianem biorę z firmy Now Foods. A może warto zrobić poziom kwasu foliowego i homocysteiny?
Tak czy inaczje branie folianów na pewno nie zaszkodzi tylko nie wiem co z tym Inofem.
Dało mi to do myślenia, więc pewnie zbadam poziom kwasu foliowego i homocysteiny. A jaką dawkę folianu bierzesz?

Gdańsk moje miasto [emoji2956] za blisko mi do Rumi na urlop [emoji1787][emoji14]
Kreski takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej oznaczają że owulacja może wystąpić w przeciągu 12-36 h. U mnie np występuje w tym samym dniu co pozytywny test a nawet chyba przed bo test robię tylko wieczorem.
Musisz u siebie zaobserwować czy będą Ci testy wychodzić i czy masz jakieś inne objawy, a potwierdzić owulacje możesz ja usg lub badając progesteron 7 dni po przypuszczalnej owu.
Może coś się przesunęło i akurat trafiliście, trzymam kciuki żeby tak było, jak ci będzie pasować :) ja myśle, ze my jednak za często, 2 lata temu jak zaszłam w ciąże z synem, przytulanki były tylko w 11,14 i 15 dc i się udało. I to raczej nie trafiliśmy w owulację, bo moje cykle tez wtedy trwały ok 34 dni; więc nie wiem .

Tak, znajdę czas dwa razy na spokojnie. I jeśli te dwie kreseczki będą takie same to znaczy ze owulacja ,,idzie” czy jest ?
Najbadziej podobał mi się Gdańsk, piękne miasto[emoji7] spaliśmy w Rumii w hotelu, mogę szczerze polecić, na wypad z dziećmi w szczególności, aquapark reda-mistrzostwo, a Sopot- teoche dla mnie jak Mielno, bo ja z tych rejonów .

Możesz spokojnie brać folian i inofem czy jak to tam było, ja biorę ovarin i folian firmy solgar 400 mg. :)

reklama
Też mam 1 dc! I jedziemy od nowa, tym razem z aromkiem. Mam nadzieję że moja Grażynka (torbiel) zniknie i będzie dobrze.
Chyba że to znowu plamienie a nie okres [emoji1787]
No i mam 1 dc,
Do nowego ginekologa pójdę w 13 dc ajj ale może będzie widać czy owu była, jest albo będzie[emoji21]

Do góry