reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

byłam na siebie taka zła że kupiłam Inofem, bo tu w uk nie wszystko mam dostępne a tymczasem przedwczoraj i wczoraj mega ból owulacyjny piękny śluz, zgaduję trochę że owu była z 16 na 17 dzień cyklu bo rano jeszcze coś ciut czułam w tym roku nie udało mi się tak wcześnie mieć owu jak tylko temp mi to potwierdzi to będę mega zadowolona 😁 a Ovarin i borowinka juz dotarły do mojej mamy teraz tylko ostatnia prosta 1200km i będzie u mnie 🙃

reklama
Mój mąż dziś z tekstem do mnie "co tam tak mokro?! " Więc domniemam że wiesiolek robi swoje. Nie narzekam nigdy na sluz ale po wiesiolku jest na prawdę dużo :-) U mnie dni płodne więc dzialamy choć mamy teraz trochę na głowie i dużo wydatków na koniec roku więc nie mam czasu myśleć o objawach itp testy owu nadal nie doszły , będą na następny cykl 🤣 Szampan kupiony, balony 2021 też więc jesteśmy gotowi na szaleństwa sylwestrowej nocy 😁

Mój mąż dziś z tekstem do mnie "co tam tak mokro?! " Więc domniemam że wiesiolek robi swoje. Nie narzekam nigdy na sluz ale po wiesiolku jest na prawdę dużo :-) U mnie dni płodne więc dzialamy choć mamy teraz trochę na głowie i dużo wydatków na koniec roku więc nie mam czasu myśleć o objawach itp testy owu nadal nie doszły , będą na następny cykl 🤣 Szampan kupiony, balony 2021 też więc jesteśmy gotowi na szaleństwa sylwestrowej nocy 😁
Ja wczoraj chyba mialam owu usłyszałam "ale chlupie" 😂

Eh dziewczyny niewykluczone ze do was wrócę ....
Byłam dziś na pierwszym usg. Miałam stymulację wiec wszystko potwierdzone na pewniaka. No ale mimo ze wychodzi 5w0d lub 1d to ten pęcherzyk ciążowy nie jest widoczny. Tzn jest tam coś co ma 5mm i to może być to ale gin kazał przyjść za tydzień żeby sprawdzic bo na tym etapie nic nie wiadomo. Nie sprawdził mi bety wiec w ogóle nie wiem na czym stoję :( tyle walki a tu rozczarowanie. Na pewno są pozytywne testy ale co dalej to nie wiem...
U mnie nawet pęcherzyka nie było kochana. Jakoś po 3 tygodniach od testu dopiero okazało się że jest ciąża wewnątrz maciczna bo lekarz podejrzewał już pozamaciczna 🙈
Doczytalam że jest ok. Bardzo się cieszę ❤️

Ostatnia edycja:
No i powitam Nowy Rok @ ... Temp w końcu w dół, 16dpo, 38dc. Już mam dosyć tego cyklu - dziwny śluz, dziwne bóle utrudniające codzienne funkcjonowanie... Dobrze, że nie wiem co to kac, bo jakby mi się nałożył na niego jeszcze ból okresowy to chyba bym umarła... No chyba, że wredota się zlituje i przyjdzie 2.01, a nie jutro - byłabym bardzo wdzięczna [emoji16] plus taki, że mogę dzisiaj z czystym sumieniem pić [emoji16]

O pierwsze.

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze proszę, czy dobrze myślę. Według kalendarza owu nastąpiła ok. 18-20 grudnia. Najprawdopodobniej przesunięta. W tym czasie wspolzylismy. Niestety nie kontrolowałam w żaden sposób kiedy nastąpiła owulacja. Czy jest możliwe w takim wypadku aby beta robiona 28 grudnia wyszła negatywna? Tzn ze była robiona za wcześnie? Cieszyłam się, że przyszła @. A okazał się jeden wielki fail. Różowy śluz i nic więcej. Temperatura dzisiaj 37 stopni.. Mam ciągle parcie- może to się wydawać dziwne ale od przedwczoraj czuje jakby mi miało coś zaraz wylecieć dołem. Piersi bolą coraz bardziej. Ten różowy śluz był tylko na papierze. Źle go zinterpretowałam jako miesiączkę. Co robić? Znowu testowac? Już nie mam powoli siły. Ginekolog dopiero po nowym roku..
Powinnaś testować ponownie skoro jeszcze nie przyszła, może był za szybko był zrobiony. Objawy są podobne do ciąży. Zatestuj teraz powinno być już coś widac

Wcześniej temperatury nie mierzylam. Mialam rano 36,8. Teraz wieczorem 37,2. Ten mój fałszywy okres mógłbyc zagnieżdżeniem? Dni się zgadzają przyjmując, że owu była 18. Nie wiem już sama. Tak mnie nasunęła na ten trop przyjaciółka. Czy któraś z Was w ciąży też miała takie dziwne parcie? Sprawia to olbrzymi dyskomfort. Mega źle się czuję przez to. Dzisiaj miałam problem wysiedzieć na mszy w kościele, bo co 15 minut biegam do łazienki. Kupiłam 2 testy, ale nie wiem czy sobie znowu robić złudne nadzieję. To juz byłoby 2 rozczarowanie w tym tygodniu. Dziewczyny ratujcie, bo zwariuje dosłownie 😢
Zrób ją tak miałam a myślałam że mi jedzenie szkodzi. Jeszcze nie wiedziałam, co zjadłam to na kibelek wypróżnić się. Wrażenie nagazowanej i ciągle bym popiardywala. 2 dni później się zorientowałam że mi @ nie przyszła no i bardzo jasny test byl

Nie teraz na następnej wizycie jak zobaczy bete to powiedziała że zaczniemy działać
Większość z nas wie co czujesz a i tak nie wiemy co powiedzieć. Nie będę drażnić dalej trzeba zacząć działać. Nie wiem czy robiłaś jeszcze badania na tromboflilie, d-dimery, białko c i białko s. Koleżanka poroniła i jej lekarka zrobiła badania od razu a nie dopiero po 3 zgodnie z zaleceniami. I wyszło że ma mutacje plus niedobór białka s. I wyszło że każda jedna by poroniła. Teraz d-dimery u ciebie koga wyjść zawyżone jeszcze po ciąży, ale zrób bo będziesz widziała jak bardzo przekroczyło normę czy nie powinnaś brać acardu, skrzepy też są często przyczyną poronień, ja jak robiłam zaraz po poronieniu, dzwonili do mnie aż z laboratorium żeby natychmiast udać się do lekarza bo oni wg wcześniejszych badań wiedzieli że w ciąży jestem.

I ja się z Wami żegnam, do popisania za rok😉. Życzę tym które mają okazję przez ten przełom roku zaciazenia, pozytywnego zatestowania a pozostałym jak najszybszego złapania kreseczek, będę trochę egoistka sobie też tego życzę ☺️. Wykorzystajmy te nadchodzące dni na relaks nie myślenie 🤔 o jednym tak by pełnym nadzieji i z grubej rury zaatakować ten rok. 🍾🍷Dzięki locdown nareszcie mamy wszyscy zabawę na białej sali , będzie będzie się działo 😂

reklama
Cześć dziewczyny, witam się dzisiaj z wami z moją @ w 1dc. Nie podłamuje się, czułam, że nic z tego nie wyszło w tym cyklu, ale jest trochę smutno. Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam wszystkim więcej szczęścia. Wszystkiego najpiękniejszego Wam życzę w 2021roku 🎊🥳😊

Do góry