reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Co Ci szkodzi zrobić badanie teraz AMH, mi wszyscy kazali próbować dalej zachodzić bo poronienia się zdarzają tylko moja gin od razu dała komplet badać i wyszło że mam bardzo niskie AMH, nawet nie kwalifikuje się na iv, będziesz pół roku do tyłu . Dużo nie kosztuje a bynajmniej masz spokój ducha jeśli będzie ok. AMH zrób razem z FSH i masz od razu diagnozę czy zbliża się menopauza
mieszkam w uk dlatego badanie zrobię jak będę w Polsce w czerwcu o ile znowu nowego szczepu wirusa nie będzie 🤷‍♀️

reklama
Rano z pierwszego moczu robiłam jeszcze jeden test - tez druga kreskę widać
Poszłam na betę i czekam na wyniki
Zaraz oszaleje :D

Załączniki

• IMG_0464.jpg
    IMG_0464.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 110
Co do AMH to różne są teorie, ja zaczęłam stymulacje i też poczytałam trochę, aczkolwiek lekarz mnie uspokoił na dodatek lekarz mi powiedział, że wynik powinno się porównywać z obrazem usg a same cyferki wiele nie wnoszą, u mnie np. obraz usg był dużo lepszy niż by wskazywał wynik.
U mnie w korespondencji z USG też nie jest za dobrze. Choć lekarka nie mówi, że nie ma szans, bo one zawsze są. Kwestia tego czy ten złoty strzał uchwycimy. Po prostu w danym momencie musi dużo czynników innych ze sobą zagrać, nie tylko przytulanki.

Dziewczyny, jakie suplementy przyjmują wasi Panowie? 🙂 Mój mąż właśnie skończył opakowanie Fertistimu i narzeka na to że jest w saszetkach do rozpuszczania, dlatego teraz chciałabym go zaopatrzeć w coś innego, najlepiej w kapsułkach bądź tabletkach. Macie coś do polecenia? Oby ceny nie były z kosmosu 🙂
Mój bierze Fertilman. :) I macę.

Cześć dziewczyny, wracam do Was po 3-miesięcznej przerwie (musiałam oczyścić trochę umysł bo już za bardzo do głowy dostawałam 🤦🏼‍♀️) cały czas działamy z mężem, wybił nam w grudniu 18 cykl starań z czego 4 cykl z monitoringiem u gin. Z każdym kolejnym nieudanym mam ochotę się poddać, ale przychodzi owu i jakoś dziergamy dalej 🙈

Jedynie obecny cykl mam jakiś dziwny. Tzn w 12dc byłam na monitoringu, był już ładny pęcherzyk wiec wzięłam zastrzyk, w 15 dc pecherzyk był już pęknięty wiec jak co miesiąc zaczęło się czekanie czy @ przyjdzie... wczoraj powinnam dostać okres ( biorę luteinę i zawsze przychodził jak w zegarku przy braku ciąży ) no ale wczoraj cisza. Dziś rano zaczęło się bardzo delikatne plamienie wiec pomyślałam ze przyszła @ i się rozkręci... no ale jest wieczor i nic z tego tylko delikatne brązowe plamienie... przyznam ze jeszcze nigdy, w żadnym cyklu tak nie miałam... zawsze po max 2h @ się rozkręcała a teraz nic🤷🏼‍♀️ Któraś z Was tak miała ? Już sama nie wiem co o tym myśleć... czekam, może jutro coś się rozwinie bo cały czas kłują mnie jajniki i mam takie napięte podbrzusze 🤷🏼‍♀️
Ja od dwóch cykli mam tak, że dwa dni przed zaczynam mieć brązowe plamienia... I dopiero potem mi się rozkręca @. Nigdy wcześniej tak nie miałam. :( I też przy pierwszym razie miałam nadzieję... Ale nie. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam- że miałam takie plamienia brązowe i się okazało, że to za niski progesteron - dostałam luteinę. I urodziłam córkę!

Dziewczyny robiłam dwa testy i czy tylko ja widzę dwie kreski? Jeden czułość 25 drugi 10, czy ja śnie? Dodam,ze @ mam mieć 2.01
Gratulacje 😍

Hej poswiatecznie. Trochę was staram się czytać bo w coś z jesteśmy u teściów ale w końcu w sobotę w nocy wracamy do domku a ja już doczekać się nie mogę [emoji16][emoji16][emoji16] jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.
Oczywiscie ogromnie gratuluję dziewczynom którym się udalo a widziałam że posypało się trochę kreseczek [emoji846] strasznie wam zazdroszczę. U mnie dzisiaj aplikację pokazuje 12dpo ale wydaje mi się że nie miałem owu. Okres powinnam dostać czwartek lub piątek więc zobaczymy. W ogóle zawsze piersi bolały mnie zaraz po owu i zazwyczaj aż do okresu a w tym cyklu piersi zaczęły boleć raptem 2 lub 3 dni temu i ogólnie czuje się spokojniejsza ale ja obstawiam tutaj tylko działanie castagnusa lub przypadek. Ciążę wykluczam bo tak jak mówię wg mnie owu nie było a w tym okresie niby płodny który pokazywala aplikacją faktycznie kochalismy się aż 3 razy i później dopiero wczoraj więc nawet jeśli owu się przesunela to w tym czasie seksow nie było.
Trzymam kciuki, że tego okresu to Ty już nie dostaniesz... :D

A u mnie chyba to koniec znowu zaczęłam krwawić 😢😭 bałam się cieszyć i miałam racje
Może to tylko plamienia... Albo krwiak jakiś... Jesteś już po wizycie u lekarza? Czy masz dopiero po poludniu?

Cześć dziewczyny. Przyszłam się tylko pochwalić, że @ w końcu nadeszła. Prawie 2 tygodnie opóźnienia, ale byłam w aptece. Bo u mnie ginekolog zamkbiety do końca roku. Przepisała mi jakieś globulki. Daje sobie ostatnia szanse. Kolezanka dała mi namiar na lekarza do 200 km ode mnie. Czyni cuda. Nie ignoruje. Jej i mężowi dzięki jego pomocy udało się zajść po 2 latach starań naturalnie. Może i nam pomoże.

Cześć dziewczyny. Przyszłam się tylko pochwalić, że @ w końcu nadeszła. Prawie 2 tygodnie opóźnienia, ale byłam w aptece. Bo u mnie ginekolog zamkbiety do końca roku. Przepisała mi jakieś globulki. Daje sobie ostatnia szanse. Kolezanka dała mi namiar na lekarza do 200 km ode mnie. Czyni cuda. Nie ignoruje. Jej i mężowi dzięki jego pomocy udało się zajść po 2 latach starań naturalnie. Może i nam pomoże.
Trzeba walczyć do samego konca ! 💪

Gratulacje i nie ma żadnych wątpliwości że test pozytywny [emoji846] spokojnej i zdrowej ciazy[emoji846]
Mój bierze Fertilman. :) I macę.

Ja od dwóch cykli mam tak, że dwa dni przed zaczynam mieć brązowe plamienia... I dopiero potem mi się rozkręca @. Nigdy wcześniej tak nie miałam. :( I też przy pierwszym razie miałam nadzieję... Ale nie. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam- że miałam takie plamienia brązowe i się okazało, że to za niski progesteron - dostałam luteinę. I urodziłam córkę!

Gratulacje [emoji7]

Trzymam kciuki, że tego okresu to Ty już nie dostaniesz... :D

Może to tylko plamienia... Albo krwiak jakiś... Jesteś już po wizycie u lekarza? Czy masz dopiero po poludniu?
Dziękuję chociaż ja i tak czuje że okres lada dzień przyjdzie. Oby o czasie czyli jutro lub piątek. Nigdy nie mam żadnych objawów na okres więc teraz też się tak nie czuje. Byłam niedawno w rosmanie i kusilo mnie przez chwilę by kupić test bo przecież jutro Sylwester to bym najwyżej nic nie piła ale stwierdziłam że w tak wczesnej ciąży trochę alkoholu jeszcze nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki by ten lekarz wam pomógł. Staracie się o 1 dziecko?

reklama
Do góry