reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Co Ci szkodzi zrobić badanie teraz AMH, mi wszyscy kazali próbować dalej zachodzić bo poronienia się zdarzają tylko moja gin od razu dała komplet badać i wyszło że mam bardzo niskie AMH, nawet nie kwalifikuje się na iv, będziesz pół roku do tyłu . Dużo nie kosztuje a bynajmniej masz spokój ducha jeśli będzie ok. AMH zrób razem z FSH i masz od razu diagnozę czy zbliża się menopauza
mieszkam w uk dlatego badanie zrobię jak będę w Polsce w czerwcu o ile znowu nowego szczepu wirusa nie będzie 🤷‍♀️

reklama
Rano z pierwszego moczu robiłam jeszcze jeden test - tez druga kreskę widać
Poszłam na betę i czekam na wyniki
Zaraz oszaleje :D

Załączniki

• IMG_0464.jpg
    IMG_0464.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 108
Co do AMH to różne są teorie, ja zaczęłam stymulacje i też poczytałam trochę, aczkolwiek lekarz mnie uspokoił na dodatek lekarz mi powiedział, że wynik powinno się porównywać z obrazem usg a same cyferki wiele nie wnoszą, u mnie np. obraz usg był dużo lepszy niż by wskazywał wynik.
U mnie w korespondencji z USG też nie jest za dobrze. Choć lekarka nie mówi, że nie ma szans, bo one zawsze są. Kwestia tego czy ten złoty strzał uchwycimy. Po prostu w danym momencie musi dużo czynników innych ze sobą zagrać, nie tylko przytulanki.

Dziewczyny, jakie suplementy przyjmują wasi Panowie? 🙂 Mój mąż właśnie skończył opakowanie Fertistimu i narzeka na to że jest w saszetkach do rozpuszczania, dlatego teraz chciałabym go zaopatrzeć w coś innego, najlepiej w kapsułkach bądź tabletkach. Macie coś do polecenia? Oby ceny nie były z kosmosu 🙂
Mój bierze Fertilman. :) I macę.

Cześć dziewczyny, wracam do Was po 3-miesięcznej przerwie (musiałam oczyścić trochę umysł bo już za bardzo do głowy dostawałam 🤦🏼‍♀️) cały czas działamy z mężem, wybił nam w grudniu 18 cykl starań z czego 4 cykl z monitoringiem u gin. Z każdym kolejnym nieudanym mam ochotę się poddać, ale przychodzi owu i jakoś dziergamy dalej 🙈

Jedynie obecny cykl mam jakiś dziwny. Tzn w 12dc byłam na monitoringu, był już ładny pęcherzyk wiec wzięłam zastrzyk, w 15 dc pecherzyk był już pęknięty wiec jak co miesiąc zaczęło się czekanie czy @ przyjdzie... wczoraj powinnam dostać okres ( biorę luteinę i zawsze przychodził jak w zegarku przy braku ciąży ) no ale wczoraj cisza. Dziś rano zaczęło się bardzo delikatne plamienie wiec pomyślałam ze przyszła @ i się rozkręci... no ale jest wieczor i nic z tego tylko delikatne brązowe plamienie... przyznam ze jeszcze nigdy, w żadnym cyklu tak nie miałam... zawsze po max 2h @ się rozkręcała a teraz nic🤷🏼‍♀️ Któraś z Was tak miała ? Już sama nie wiem co o tym myśleć... czekam, może jutro coś się rozwinie bo cały czas kłują mnie jajniki i mam takie napięte podbrzusze 🤷🏼‍♀️
Ja od dwóch cykli mam tak, że dwa dni przed zaczynam mieć brązowe plamienia... I dopiero potem mi się rozkręca @. Nigdy wcześniej tak nie miałam. :( I też przy pierwszym razie miałam nadzieję... Ale nie. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam- że miałam takie plamienia brązowe i się okazało, że to za niski progesteron - dostałam luteinę. I urodziłam córkę!

Dziewczyny robiłam dwa testy i czy tylko ja widzę dwie kreski? Jeden czułość 25 drugi 10, czy ja śnie? Dodam,ze @ mam mieć 2.01
Gratulacje 😍

Hej poswiatecznie. Trochę was staram się czytać bo w coś z jesteśmy u teściów ale w końcu w sobotę w nocy wracamy do domku a ja już doczekać się nie mogę [emoji16][emoji16][emoji16] jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.
Oczywiscie ogromnie gratuluję dziewczynom którym się udalo a widziałam że posypało się trochę kreseczek [emoji846] strasznie wam zazdroszczę. U mnie dzisiaj aplikację pokazuje 12dpo ale wydaje mi się że nie miałem owu. Okres powinnam dostać czwartek lub piątek więc zobaczymy. W ogóle zawsze piersi bolały mnie zaraz po owu i zazwyczaj aż do okresu a w tym cyklu piersi zaczęły boleć raptem 2 lub 3 dni temu i ogólnie czuje się spokojniejsza ale ja obstawiam tutaj tylko działanie castagnusa lub przypadek. Ciążę wykluczam bo tak jak mówię wg mnie owu nie było a w tym okresie niby płodny który pokazywala aplikacją faktycznie kochalismy się aż 3 razy i później dopiero wczoraj więc nawet jeśli owu się przesunela to w tym czasie seksow nie było.
Trzymam kciuki, że tego okresu to Ty już nie dostaniesz... :D

A u mnie chyba to koniec znowu zaczęłam krwawić 😢😭 bałam się cieszyć i miałam racje
Może to tylko plamienia... Albo krwiak jakiś... Jesteś już po wizycie u lekarza? Czy masz dopiero po poludniu?

Cześć dziewczyny. Przyszłam się tylko pochwalić, że @ w końcu nadeszła. Prawie 2 tygodnie opóźnienia, ale byłam w aptece. Bo u mnie ginekolog zamkbiety do końca roku. Przepisała mi jakieś globulki. Daje sobie ostatnia szanse. Kolezanka dała mi namiar na lekarza do 200 km ode mnie. Czyni cuda. Nie ignoruje. Jej i mężowi dzięki jego pomocy udało się zajść po 2 latach starań naturalnie. Może i nam pomoże.

Cześć dziewczyny. Przyszłam się tylko pochwalić, że @ w końcu nadeszła. Prawie 2 tygodnie opóźnienia, ale byłam w aptece. Bo u mnie ginekolog zamkbiety do końca roku. Przepisała mi jakieś globulki. Daje sobie ostatnia szanse. Kolezanka dała mi namiar na lekarza do 200 km ode mnie. Czyni cuda. Nie ignoruje. Jej i mężowi dzięki jego pomocy udało się zajść po 2 latach starań naturalnie. Może i nam pomoże.
Trzeba walczyć do samego konca ! 💪

Gratulacje i nie ma żadnych wątpliwości że test pozytywny [emoji846] spokojnej i zdrowej ciazy[emoji846]
Mój bierze Fertilman. :) I macę.

Ja od dwóch cykli mam tak, że dwa dni przed zaczynam mieć brązowe plamienia... I dopiero potem mi się rozkręca @. Nigdy wcześniej tak nie miałam. :( I też przy pierwszym razie miałam nadzieję... Ale nie. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam- że miałam takie plamienia brązowe i się okazało, że to za niski progesteron - dostałam luteinę. I urodziłam córkę!

Gratulacje [emoji7]

Trzymam kciuki, że tego okresu to Ty już nie dostaniesz... :D

Może to tylko plamienia... Albo krwiak jakiś... Jesteś już po wizycie u lekarza? Czy masz dopiero po poludniu?
Dziękuję chociaż ja i tak czuje że okres lada dzień przyjdzie. Oby o czasie czyli jutro lub piątek. Nigdy nie mam żadnych objawów na okres więc teraz też się tak nie czuje. Byłam niedawno w rosmanie i kusilo mnie przez chwilę by kupić test bo przecież jutro Sylwester to bym najwyżej nic nie piła ale stwierdziłam że w tak wczesnej ciąży trochę alkoholu jeszcze nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki by ten lekarz wam pomógł. Staracie się o 1 dziecko?

reklama
Do góry