reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Pod językiem, termometrem rtęciowym 😊
Zwykłym czy miał dwa miejsca po przecinku? Od nowego cyklu mam zamiar mierzyć właśnie pod językiem i nie wiem czy taki który mam będzie dobry. Rtęciowego niestety już nie mam bo dawno zostały wycofane a ostatni się pobił 😀, ale mam galowy z jednym miejscem po przecinku i elektroniczny (niby owulacyjny) z dwoma miejscami po przecinku.

Powiedz jeszcze ile trwały twoje cykle i w którym dniu cyklu testowałaś jak wyszedł test negatywny? 😊

reklama
Ja słyszałam/czytałam, że zaczyna być produkowana nawet do 2 dni po zagnieżdżeniu, a jak ktoś ma podstawową swoją wartość ok 0-1 to tez miną kolejne dni zanim dojdzie do 10. Dlatego napisałam, że MOŻE. Ale nie jestem alfą i omegą 😃 Po prostu uważam, że wczesne testowanie może nie dać prawidłowego wyniku :)
Nie wiem gdzie to czytalas, e jest to nie prawda. Przy zagnieżdżeniu już zaczyna się wytwarzać beta i po 2 dniach od zagnieżdżenia już można coś wyczytać o ile jesteśmy pewne w 100% kiedy była owulacja. 14 dpo to nie jest wczesne testowanie. Jak nie wychodzi po 14 dpo tzn ze albo źle obliczona owulacja albo nie jest się w ciąży 🤷‍♀️

Nie wiem gdzie to czytalas, e jest to nie prawda. Przy zagnieżdżeniu już zaczyna się wytwarzać beta i po 2 dniach od zagnieżdżenia już można coś wyczytać o ile jesteśmy pewne w 100% kiedy była owulacja. 14 dpo to nie jest wczesne testowanie. Jak nie wychodzi po 14 dpo tzn ze albo źle obliczona owulacja albo nie jest się w ciąży 🤷‍♀️
Ja wiem, że jak zapytam wujka Google o kaszel to powie, że to rak odbytu 😃 ale takie informacje w necie znalazłam powtórzone kilkukrotnie, więc uznałam, że nie zawsze bhcg produkowane jest od razu po zagnieżdżeniu. Kiedyś przy okazji zapytam o to lekarza.
Ja bym po prostu powtórzyła test na drugi dzień.

Ja wiem, że jak zapytam wujka Google o kaszel to powie, że to rak odbytu 😃 ale takie informacje w necie znalazłam powtórzone kilkukrotnie, więc uznałam, że nie zawsze bhcg produkowane jest od razu po zagnieżdżeniu. Kiedyś przy okazji zapytam o to lekarza.
Ja bym po prostu powtórzyła test na drugi dzień.
Jasne jak w 14dpo wyjdzie negatywny, a okresu nadal nie będzie to warto powtórzyć. Wszystko zależy kiedy była owulacja 🤷‍♀️ na 2021 widzę jest przypadek gdzie dziewczynie spóźnia się okres 30 dni i nic z tym nie robi, bo zrobiła test 1 dnia spóźnienia @ i był negatywny to nie powtarzała 🤦‍♀️

Jasne jak w 14dpo wyjdzie negatywny, a okresu nadal nie będzie to warto powtórzyć. Wszystko zależy kiedy była owulacja 🤷‍♀️ na 2021 widzę jest przypadek gdzie dziewczynie spóźnia się okres 30 dni i nic z tym nie robi, bo zrobiła test 1 dnia spóźnienia @ i był negatywny to nie powtarzała 🤦‍♀️
Ja bym chyba na głowę dostała jakbym miała żyć w takiej niepewności że okres tyle się spóźnia a jeden test tylko wyszedł negatywny 🤣

Ja bym chyba na głowę dostała jakbym miała żyć w takiej niepewności że okres tyle się spóźnia a jeden test tylko wyszedł negatywny 🤣
Już pomijam życie w niepewności. Ale jeśli jest w ciąży to jest skrajnie nie odpowiedzialna bo będzie to 10tc😱 bez kontroli, 🤦‍♀️ muszę przestać obserwować tamten wątek 😅

reklama
Już pomijam życie w niepewności. Ale jeśli jest w ciąży to jest skrajnie nie odpowiedzialna bo będzie to 10tc😱 bez kontroli, 🤦‍♀️ muszę przestać obserwować tamten wątek 😅
Masz 100% rację. Ja czekam na wynik swojej bety jak na szpilkach. Czy ciąża czy nie. Nie wyobrażam sobie być w 10 tygodniu i nie być pod kontrolą lekarza 🤦‍♀️

Do góry