reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jaram się [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
No i nie ukrywam, że trochę dajesz mi nadzieję, że ten mój brązowy śluz to niekoniecznie jest @[emoji41]
Leżę przed telewizorem więc juz na spokojnie mogę[emoji4]
Od początku starań miałam kupiony kwas foliowy, olej z wiesiołka i pregna start, ale fakt jest taki ze to był jedyny cykl w którym tych witaminek regularnie nie brałam poza kwasem foliowym [emoji4]
To był mój pierwszy cykl z aplikacja i testami owu, owulacje potwierdzona testem mialam 22 dc [emoji4]
Test owu robiłam ok. 10 rano, przytulanki były tego dnia dwa razy koło 12 i 21, pozniej ok 2 dni przerwy [emoji4]
Jezeli chodzi o objawy to do terminu @ ciągle myślą ze będzie, test w dniu miesiączki był negatywny i miałam plamienie ( sluz brązowy i jakby kilka kropeczek krwi takiej żywo czerwonej)
I z takich objawów które mogły świadczyć o ciąży, to wszystkie zapachy czułam mocniej, na piersiach pojawiły sie widoczne żyłki no i temperatura, mierzylam ją trochę jak dziecko we mgle, ale od owulacji ciągle byla ok. 37 i więcej [emoji4]

reklama
Jaram się [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
No i nie ukrywam, że trochę dajesz mi nadzieję, że ten mój brązowy śluz to niekoniecznie jest @[emoji41]
Ja nie ukrywam że byłam pewna ze okres zaraz przyjdzie, test negatywny sluz brązowy, a tempertura dalej podwyższona bo moze mam jakas infekcje, wiec nawet wino wypiłam 🤦‍♀️
A i ciągle sie czulam jakbym mialq depresje, ciągle płakałam

No to u mnie jest identycznie...
Z tym, że ja czuję się mocno okresowo [emoji2368]
No ale zawsze mój okres pierwszego dnia równał mnie z ziemią, a teraz tylko ten śluz ... Długo to u Ciebie trwało?

Ja raz w życiu miałam takie plamienie, ale to było w ciąży i to już potwierdzonej testem i betą ponad 1000i wtedy nie udało się jej donosić, no a teraz test negatywny, a plamienie lekkie jest
Ja nie ukrywam że byłam pewna ze okres zaraz przyjdzie, test negatywny sluz brązowy, a tempertura dalej podwyższona bo moze mam jakas infekcje, wiec nawet wino wypiłam [emoji2356]
A i ciągle sie czulam jakbym mialq depresje, ciągle płakałam

No to u mnie jest identycznie...
Z tym, że ja czuję się mocno okresowo [emoji2368]
No ale zawsze mój okres pierwszego dnia równał mnie z ziemią, a teraz tylko ten śluz ... Długo to u Ciebie trwało?

Ja raz w życiu miałam takie plamienie, ale to było w ciąży i to już potwierdzonej testem i betą ponad 1000i wtedy nie udało się jej donosić, no a teraz test negatywny, a plamienie lekkie jest
U mnie to bylo na papierze przy jednej wizycie w toalecie i pozniej już nic

Hej dziewczyny, dzisiaj jestem umówiona na badanie drożności ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo jeszcze mam bardzo delikatne plamienie ;/ napisałam na razie do lekarza i czekam na odpowiedź :)

Hej dziewczyny, dzisiaj jestem umówiona na badanie drożności ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo jeszcze mam bardzo delikatne plamienie ;/ napisałam na razie do lekarza i czekam na odpowiedź :)

Ale nie po iluś dniach. Beta zaczyna być wytwarzana w momencie zagnieżdżenia. W 14 dpo już powinna mieć minimum 10
Ja słyszałam/czytałam, że zaczyna być produkowana nawet do 2 dni po zagnieżdżeniu, a jak ktoś ma podstawową swoją wartość ok 0-1 to tez miną kolejne dni zanim dojdzie do 10. Dlatego napisałam, że MOŻE. Ale nie jestem alfą i omegą 😃 Po prostu uważam, że wczesne testowanie może nie dać prawidłowego wyniku :)

reklama
trudno ocenić chciałbym Ci powiedzieć że to właśnie to, dziewczyny pisały coś tutaj parę stron wcześniej o takim śluzie przed @ nazwały to chyba "glutem", no tylko beta albo test powie ci prawdę, jak to na górze któraś napisała siknij sobie i zobaczymy 😊 życzę plusa
@princess_88 ty chyba coś pisałaś ze miałaś taki śluz, dobrze pamiętam?
Dobrze kojarzysz :D ja pisałam o glucie ale w dni płodne a nie przed @. U mnie w udanym cyklu właśnie w czasie owu były takie straszne gluty jak nigdy i pewnie one pomogły żołnierzykom dotrwać do owu. Tuż po owu zrobiło się suchutko jak ręką odjął a po pozytywnym teście miałam bardzo dużo kremowego śluzu, aż musiałam wkładki nosić. Teraz jest już śluzu mniej...
jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby pęcherzyk był w macicy i najlepiej z zarodkiem ;) to będzie 5w6d jutro... tydzień temu coś tam było ale niewyraźne i jutro wszystko się okaże...

Do góry