reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Moim zdanie za szybko zrobiłaś jak masz dłuższe cykle. Od 18 minęło 9 dni a do nawet 12 dpo potrafi się zagnieździć i dopiero wtedy hcg jest wydzielane.

25.12 myślałam, że może miałam implantację, ponieważ rano obudziłam się z brązowym śluzem. Było to jednorazowe i myślałam, że może to oznaczać właśnie zagnieżdżenie. Dlatego @HeraUnique powodziała, żebym zrobiła za dwa trzy dni test.
Czyli mam rozumieć, żeby jeszcze nie spisywać cyklu na straty? 🙂

reklama
Moim zdanie za szybko zrobiłaś jak masz dłuższe cykle. Od 18 minęło 9 dni a do nawet 12 dpo potrafi się zagnieździć i dopiero wtedy hcg jest wydzielane.
To mój pierwszy cykl starań, nie wiem ile moje cykle teraz będą trwały. Przed braniem tabletek były właśnie po 31-34dni.

25.12 myślałam, że może miałam implantację, ponieważ rano obudziłam się z brązowym śluzem. Było to jednorazowe i myślałam, że może to oznaczać właśnie zagnieżdżenie. Dlatego @HeraUnique powodziała, żebym zrobiła za dwa trzy dni test.
Czyli mam rozumieć, żeby jeszcze nie spisywać cyklu na straty? 🙂
Nawet jeśli 25.12 było zagnieżdżanie, to zanim test wykryje bhcg to i tak może minąć kilka kolejnych dni. Jakiej czułości test robiłaś?

Nawet jeśli 25.12 było zagnieżdżanie, to zanim test wykryje bhcg to i tak może minąć kilka kolejnych dni. Jakiej czułości test robiłaś?
Test robiłam o czułości 10. Jeśli zrobię bhcg we środę lub czwartek to będzie w stanie już pokazać ciążę jeśli faktycznie byłaby ona w tym cyklu? To będzie 30-31 dc.

Jak pisałaś tak zrobiłam. Dziś 28 dc, test zrobiony-negatywny. Czy jest możliwość, że był robiony za wcześnie i mógłby być jeszcze pozytywny? Przy owulacji 16-18.12. Jeśli zrobiłabym bete we środę lub czwartek (30-31.12) to byłoby to dobrym potwierdzeniem czy za wcześnie? Kiedyś moje cykle trwały 31-34dni.
Jasne, że mogło być za wcześnie. Po prostu chciałam, żebyś wykluczyła bądź potwierdziła sobie implantacje.
30/31 da Ci już obraz ostateczny. Jeśli masz potwierdzoną owu w 90% na te dni to dolicz do ostatniego 13 dni. Będziesz około 13/15 dni po owulacji więc już na bank będziesz mieć pewność czy to ciąża czy nie.

Jasne, że mogło być za wcześnie. Po prostu chciałam, żebyś wykluczyła bądź potwierdziła sobie implantacje.
30/31 da Ci już obraz ostateczny. Jeśli masz potwierdzoną owu w 90% na te dni to dolicz do ostatniego 13 dni. Będziesz około 13/15 dni po owulacji więc już na bank będziesz mieć pewność czy to ciąża czy nie.
Ok, w takim razie 31.01 rano lecę zrobić bhcg, jeśli @ mnie nie uprzedzi 🙂

reklama
Do góry