reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Zazwyczaj przebudzenie nie wpływało na różnice w temperaturze [emoji2368]
Tylko jak obudziłam się po 5 zamiast przed 8 to wtedy była też bardzo duża różnica, ale to jeszcze przed owu bo zamiast standardowo 36.5 miałam 36.2, a o 7:40 już taka jak zawsze.
Dziś sprawdzilam okolo 6:20/30i też niższa, a o standardowej godzinie już taka jak wcześniej... Zobaczę jutro [emoji2296]
Mierzyłaś dopiero od 9dc i na 11 miałaś przewidzianą owu? To trochę późno zaczęłaś, bo nawet nie miało jak wyłapać poziomu niskich... Ilu dniowe masz cykle normalnie? Jak nie zdarzały Ci się takie przebudzenia wcześniej to ciężko coś powiedzieć... Ja normalnie mierzę o 7, ale czasami koło 5 się obudzę to różnica jest ok. 0.1-0.15 i ten pomiar o 7 jest zgodny z temp. w pozostałych dniach. Ale każdy organizm może inaczej reagować, niektórym godzina pomiaru nie będzie robić wielkiej różnicy, ale już krótkie przebudzenie zaburzy pomiar, a u innych większe znaczenie będzie miało o której się mierzy niż czy była przerwa w śnie.

reklama
@Upadła wcześniej nie miałam tetmometra ;) to mój pierwszy beztabletkowy cykl więc nie wiem ile trwa mój naturalny. Ta owu to przez apkę wyznaczona, ale nie doszła do skutku, bo prog w 18 DC był 0.2. Mierze zawsze po przebudzeniu od razu, więc jak jadę do pracy to wcześniej a jak mam wolne to później ciut. Muszę zacząć nastawiać budzik..
No to mi wygląda jakby dzisiaj dopiero był skok, ale w pierwszych cyklach mierzenia niestety niewiele można powiedzieć po samych temp (chociaż mój pierwszy z mierzeniem był wręcz książkowy, dopiero następne postanowiły mi pokazać, że to nie takie proste [emoji1787])

reklama
Ale skok jest po owu, chyba że jednodniowy to czasami może się zdarzyć tak jak jednodniowy spadek. Ale kilka wyższych jest po owu, lub w 2 fazie ale już nie widać aż takiej różnicy.
Zobaczę jeszcze tymi testami później. Pamiętam, że przy staraniach o drugiego bąbla miałam owulke koło 25 czy 30 DC. Nadzieja jest malutka jeszcze.

Do góry