reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A czemu co drugi? U mnie testy były blade przez 24 dni cyklu. 25 dnia zrobiłam o 11 i był peak, a o 17 już bladła ta kreska. Więc możesz przegapić ten moment
@Hope [emoji3590] gratuluję :)
I jak kogoś świątecznie przegapiłam to też [emoji3590]
Dziś 26dc. Owulki chyba nie było :( i teraz co? Bez owulacji i z niskim progiem jest szansa na naturalne zakończenie tego cyklu? W ogóle wiecie co... Odkryłam chyba że miałam uczulenie na tabsy [emoji848] wysypka i swędzenie która mi towarzyszyła od bardzo długiego czasu minęły. Czytałam też, że przy niskim progu może być wysypka, więc duzo się zgadza. Robię teraz testy owu co drugi dzień, bo może przyjdzie gnida nieco później. Wczoraj biel, a dziś pojawił się jasny cień, więc może jest szansa, że coś się jeszcze wydarzy w tym cyklu.

reklama
Badam temp i też też wykres jak pijany wygląda 😏

Załączniki

• IMG_20201226_085522.jpg
    IMG_20201226_085522.jpg
    87,2 KB · Wyświetleń: 60
No faktycznie szaleją Ci te temperatury [emoji87][emoji85]
Badam temp i też też wykres jak pijany wygląda [emoji57]
Chociaż mój wykres tera, też glupieje...
Dziś to w ogóle. Obudziłam się 1,5 godziny wcześniej niż zawsze i temperatura spadła do 36.6. Więc się już pogodziłam, że idzie @. Przewróciłam się na drugi bok i poszłam dalej spać. Obudziłam się jak zawsze i zmierzyłam jeszcze raz i znów 36.9 [emoji2368]
I nie wiem co o tym myśleć... Może ktoś mądry podpowie [emoji16]
Screenshot_20201226_090746.jpeg

Zastanawia mnie jeszcze jedno dlaczego w dniu spodziewanej @ test wyszedł mi negatywny i po południu niby przyszła @ a po 12 dniach test pozytywny a ta druga kreska jakaś blada ?

Badam temp i też też wykres jak pijany wygląda [emoji57]
Mierzyłaś dopiero od 9dc i na 11 miałaś przewidzianą owu? To trochę późno zaczęłaś, bo nawet nie miało jak wyłapać poziomu niskich... Ilu dniowe masz cykle normalnie?
No faktycznie szaleją Ci te temperatury [emoji87][emoji85]Chociaż mój wykres tera, też glupieje...
Dziś to w ogóle. Obudziłam się 1,5 godziny wcześniej niż zawsze i temperatura spadła do 36.6. Więc się już pogodziłam, że idzie @. Przewróciłam się na drugi bok i poszłam dalej spać. Obudziłam się jak zawsze i zmierzyłam jeszcze raz i znów 36.9 [emoji2368]
I nie wiem co o tym myśleć... Może ktoś mądry podpowie [emoji16]Zobacz załącznik 1219445
Jak nie zdarzały Ci się takie przebudzenia wcześniej to ciężko coś powiedzieć... Ja normalnie mierzę o 7, ale czasami koło 5 się obudzę to różnica jest ok. 0.1-0.15 i ten pomiar o 7 jest zgodny z temp. w pozostałych dniach. Ale każdy organizm może inaczej reagować, niektórym godzina pomiaru nie będzie robić wielkiej różnicy, ale już krótkie przebudzenie zaburzy pomiar, a u innych większe znaczenie będzie miało o której się mierzy niż czy była przerwa w śnie.

reklama
@Upadła wcześniej nie miałam tetmometra ;) to mój pierwszy beztabletkowy cykl więc nie wiem ile trwa mój naturalny. Ta owu to przez apkę wyznaczona, ale nie doszła do skutku, bo prog w 18 DC był 0.2. Mierze zawsze po przebudzeniu od razu, więc jak jadę do pracy to wcześniej a jak mam wolne to później ciut. Muszę zacząć nastawiać budzik..

Do góry